4/4/13

Με πυρηνικά πλήγματα απειλεί τις ΗΠΑ η Β. Κορέα

Ανακοίνωση του Γεν. Επιτελείου του στρατού της Πιονγκγιάνκ
Το Γενικό Επιτελείο του στρατού ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές απειλές θα συντριβούν μέσω πυρηνικών πληγμάτων. Στιγμιότυπο από στρατιωτική άσκηση της Βόρειας Κορέας.
Εγκρίθηκε η επιχείρηση των δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πληγμάτων με πυρηνικά όπλα, κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, τονίζεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, την οποία επικαλείται το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Το Γενικό Επιτελείο του στρατού ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές απειλές θα συντριβούν μέσω πυρηνικών πληγμάτων.
«Έχουμε ενημερώσει επίσημα τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο ότι η ολοένα κλιμακούμενη εχθρική πολιτική των ΗΠΑ προς τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και απερίσκεπτη πυρηνική απειλή τους θα καταστραφεί», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χέιγκελ χαρακτήρισε ως μια «ξεκάθαρη και πραγματική απειλή» την κλιμάκωση της έντασης από πλευράς Βόρειας Κορέας.
YOUTUBE
Τσακ Χέιγκελ: «Πραγματική και ξεκάθαρη» απειλή η Β. Κορέα
Ο πολιτικός επικεφαλής του Πενταγώνου σημείωσε ότι οι ΗΠΑ αξιολογούν σοβαρά την απειλή της Πιονγκγιάνγκ, δεδομένων των πυρηνικών και πυραυλικών της δυνατοτήτων, αλλά και της «φιλοπόλεμης ρητορικής της».
«Αντιμετωπίζουμε τις απειλές τους με τη δέουσα σοβαρότητα», είπε ο κ. Χέιγκελ από το βήμα του Εθνικού Πανεπιστημίου Άμυνας, στην Ουάσινγκτον.
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας σημείωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με άλλες δυνάμεις, όπως για παράδειγμα με την Κίνα, για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Σύστημα βαλλιστικών πυραύλων στο Γκουάμ
Εν τω μεταξύ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή στο αμερικανό νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό αμυντικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, κάνοντας λόγο για «προληπτική κίνηση» λόγω των απειλών από πλευράς Βόρειας Κορέας.
«Οι ΗΠΑ επαγρυπνούν μπροστά στη βορειοκορεατική απειλή και στις προκλήσεις της Πιονγκγιάνγκ και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν το έδαφός τους, όπως και τους συμμάχους τους, καθώς και γενικότερα τα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.
Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις απειλές. «Η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές απειλές της και να προσπαθήσει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Κάιτλιν Χέιντεν.
Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.