13/4/13

Νέα στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ


Ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Chuck Hagel, πρόκειται να επισκεφθεί το Ισραήλ και την Τουρκία, με σκοπό να πείσει τις δυο χώρες να ενισχύζουν τη μεταξύ τους συνεργασία στο στρατιωτικό τομέα.
Ο Hagel, που θα επισκεφθεί τις ως άνω χώρες για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, θα προσπαθήσει να συμβάλει κι αυτός με τη σειρά του για την ομαλοποίηση των σχέσεών τους, που άρχισε με τη συγνώμη του Νετανιάχου προς τον Ερντογάν.
Κατά την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού στις δυο χώρες, θα συζητηθεί το θέμα της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας, της υπογραφής συμφωνιών και της διεξαγωγής στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας.
Ένα άλλο θέμα που επίσης θα συζητηθεί, είναι το ζήτημα της συνεχιζόμενης εσωτερικής κρίσης στη Συρία.
Πηγή: Εφημερίδα Γενί Τσαγ

3 σχόλια:

  1. Agapito Infognomon. Filia me tin Tourkia kai to Israil stin simerini vasi einai lykofilia. OI Tourkoi paizoune oraio paixnidi diamvolizontas katastaseis kai xores. Stin Ellada exoune tin kaliteri 5 falagga kai ta kserete kalitera 'po emena pou, poioi, kai apo pote. Oso afora tin Tourkia me to Israil i erotis mou einai se esas kai to koino ? Tha ithele to Israil na eksartate stratiotika, geo -politika kai geoeikonomika apo tin Aggyra? Kai pies xores den einai apeili giauto. Ta upoloipa einai mparoufes kai aromata. Pantos to mpalaki tis zimias exei pesei mesa stin Ellada.I akinisia kai adraneia einai xeiroteri apo tin politiki tis Aggyras.
    (x)
    Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λυκοφιλία και μάλλον δεν θα κρατήσει – Αλλά όπως πάντα η Ελλάδα κωλυσιεργεί στο να αναπτύξει συμφωνίες με Ισραήλ. Η θρασύδειλοι (και θρασυδουλοι) πολιτικοί μας φοβούνται και να ανακοινώσουν ακόμα πιθανές ασκήσεις με Ισραήλ μπας και θυμώσει η Τουρκία. Οποιοσδήποτε πιθανός σύμμαχος βλέπει την μίζερη Ελλαδιτσα και διερωτάται αν αξίζει τον κόπο. Σκεφτείτε χωρίς προκαταλήψεις αν ήσουν ένας τρίτος με ποιον θα προτιμούσες να συμμαχήσεις με Ελλάδα η Τουρκία? Και ας μη ξεχνάμε ότι στο βάθος έρχεται και ο Τσιπρας με συνιστώσες διατυμπανίζοντας την Αραβολαγνεία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναί, η Ελλάδα όντως κωλυσιεργεί, αλλά μας καθυστερούν μαζί και άλλα. Ισως βλακωδώς βέβαια..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.