13/4/13

Η Τουρκία ‘απειλεί’ τον Καναδά για ενδεχόμενη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων


Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Οτάβα, δήλωσε ότι η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να εγκρίνει τη δολοφονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ως γενοκτονία, ενδέχεται να εμποδίσει δυνητικά τις επικερδείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Τούρκος Πρέσβης, Tuncay Babalu, σε εκτενή συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Canadian Press» κατέστησε σαφές ότι η θέση του Καναδά σε σχέση με τη σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων κατά την εποχή του Α΄Παγκόσμιου Πολέμου, εξακολουθεί να αποτελεί πληγή για τη χώρα του.
Αλλά,  όπως είπε, αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία δεν θέλει να προχωρήσει στο μέλλον με την εμβάθυνση των εμπορικών σχέσεων με τον Καναδά.
Σημειώνεται ότι το Καναδικό Κοινοβούλιο  το 2004 ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης των γεγονότων του 1915-1923, ως γενοκτονία από τους Οθωμανούς Τούρκους.
-

1 σχόλιο:

  1. Αφού η Τουρκία συνιστά εαυτόν από μόνη της, τι να σκάει ο κόσμος;
    Η τη βλέπουν ή δεν τη βλέπουν. Ενα βήμα να καταφέρει να κατοχυρώσει, δεν το έχει σε τίποτα να απειλήσει ολόκληρη την υφήλιο! Προσοχή λοιπόν όλες οι χώρες και με τις εμπορικές τους συναλλαγές μαζί της.

    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.