28/4/13

Αμφισβητεί όλο το Αιγαίο η Τουρκία

Η Τουρκία παίζει χωρίς αντίπαλο: Ο Νταβούτογλου αμφισβητεί ευθέως το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Αιγαίο και το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντάει με «εξυπνακισμούς»...
Παίζοντας χωρίς αντίπαλο η Τουρκία, αυξάνει συνεχώς τις απαιτήσεις της. Η συντονισμένη προπαγανδιστική τακτικής της εδώ και πολλά χρόνια βρίσκει ευήκοα ώτα στα διεθνή φόρα, αφού απουσιάζει η ουσιαστική απάντηση. Αντ’ αυτής, άπειρες φωτογραφίες και βίντεο κυκλοφορούν με τον κ. Νταβούτογλου, και άλλους Τούρκους υπουργούς, να συναγελάζονται με Έλληνες ομολόγους τους, οι οποίοι βρίσκονται «μέσ’ στην καλή χαρά».

Αντικρύζοντας κάποιος τις εικόνες, αφενός του δημιουργούν την αίσθηση πως όλα πάνε καλά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, αφετέρου η απουσία κάθε ίχνους δυσφορίας στα πρόσωπα των Ελλήνων αξιωματούχων, μπορεί και να εκληφθεί ως στάση υποτέλειας, απέναντι σε έναν μονίμως εχθρικό γείτονα.
Το τελευταίο επεισόδιο με την απάντηση του κ. Νταβούτογλου σε μονίμως στημένη ερώτηση βουλευτή, πρέπει επί τέλους να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Τούρκος βουλευτής, κατέθεσε ερώτηση προς το τουρκικό ΥΠΕΞ και ζήτησε εξηγήσεις «πώς μετά τις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ και οι συνεργάτες του πέταξαν τους Έλληνες στρατιώτες στη θάλασσα, ο Ελληνικός Στρατός μετά από 90 χρόνια επέστρεψε πάλι σε αυτά τα νησιά που φαίνονται να κατέχονται από την Ελλάδα».
Περιέγραψε μάλιστα τα νησιά με τις τουρκικές τους ονομασίες: Koyun, Hursit, Fornoz, Esek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, Keci, Sakarcılar, Koçbaba κ.λπ. O Τούρκος βουλευτής επιχείρησε μάλιστα να εξάψει και το θρησκευτικό συναίσθημα, λέγοντας: «Στα νησιά αυτά είναι έκδηλη η παρουσία των Ελλήνων στρατιωτών, κτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών και κυματίζει η ελληνική σημαία, ενώ σε ένα μόνο από αυτά υπάρχει ένα τζαμί»!
Κατά τα τελευταία χρόνια, παρόμοια ερώτηση υποβάλλεται τακτικά. Αν κάποιος θεωρήσει άνευ ουσίας την ερώτηση βουλευτή, δεν συμβαίνει το ίδιο με την απάντηση που έδωσε ο κ. Νταβούτογλου, ο οποίος υπερέβαλε εαυτόν και δεν συμφώνησε μόνον ότι τα αναφερόμενα νησιά είναι αμφισβητούμενα, αλλά αμφισβήτησε όλο το Αιγαίο, κατηγορώντας ταυτόχρονα την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες!
Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι: «Τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο με την Ελλάδα, δεν καθορίζονται από μια έγκυρη συμφωνία, ώστε να επιλύονται τα προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ των δύο πλευρών. Ορισμένες από τις νησίδες και τις βραχονησίδες στο Αιγαίο που βρίσκονται ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα συνδέονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Αιγαίο, για το οποίο σήμερα απουσιάζει μια διεθνής συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών».
Αλλά προχώρησε και σε μια αποκάλυψη, την αλήθεια της οποίας καλείται το ελληνικό ΥΠΕΞ να διαψεύσει. Είπε ο κ. Νταβούτογλου, ότι Τουρκία και Ελλάδα έχουν έναν ανοικτό διάλογο -από το 1996!- για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων. Οι ελληνικές κυβερνήσεις όμως, κάνουν λόγο πως συζητείται μόνον το εύρος της υφαλοκρηπίδας. Ο κ. Νταβούτογλου μιλά και για σύνορα, που σημαίνει πως συζητούν και για κυριότητα νησιών.
Ποια ήταν η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ; Άχρωμη, άοσμη, άγευστη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ κ. Γρ. Δελαβέκουρας δεν σχολίασε καν την αμετροεπή δήλωση του Τούρκου υπουργού, αλλά προέβη σε ένα «εξυπνακίστικο» σχόλιο για την ερώτηση του Τούρκου βουλευτή!
Είπε: «Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά το χρόνο. Θα δώσω λοιπόν και εγώ την ίδια ακριβώς απάντηση που έδωσα την τελευταία φορά: Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο. Ελπίζω του χρόνου τέτοιο καιρό να μην τα ξαναλέμε».
Πάντα αισιόδοξος ο υπογραφόμενος, ελπίζει πως στον επόμενο ανασχηματισμό, θα δοθεί κάποιο υπουργείο Δεξιώσεων στον κ. Αβραμόπουλο, ώστε να τοποθετηθεί στο ΥΠΕΞ κάποιος που να θέλει και να μπορεί να πολιτευθεί, όπως αρμόζει σε έναν υπερήφανο λαό.

Ο Μακεδών
Voria

3 σχόλια:

 1. Μην ξεχνάτε ότι είναι "ο κύριος Τίποτα"του κ.Θ.Πάγκαλου,όπως επίσης και ο κ."το παρόν πολιτικό σύστημα έκλεισε τον βιο'ι'στορικό του κύκλο",όταν ο ίδιος αυτοθαυμαζόμενος και αυτο'ι'κανοποιούμενος πίστεψε τις celebrity-δημοσκοπήσεις,πρoxώρησε στο στήσιμο του Κ.Ε.Π.,του κόμματός του δηλαδή και,φυσικά,ξαναχώθηκε στην αγκαλιά της Ν.Δ.Τί περιμένατε,δηλαδή,από έναν τέτοιο τύπο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφού θεωρεί «εξυπνακίστικη, άχρωμη, άοσμη, άγευστη» (κατ΄εμέ άψογη) την απάντηση του ΥΠΕΞ ο Μακεδόνας, ας γράψει λοιπόν ένα προσχέδιο 50-100 λέξεων για να μάθουμε και οι υπόλοιποι τι ακριβώς έπρεπε να απαντήσει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οταν κάποιος δεν γνωρίζει το πως Ελλάδα κια Τουρκία δεν διαθέτουν ισχύ ικανή να ανατρέψει το Διεθνές Δίκαιο βασίζεται στην τουρκική προπαγάνδα, αυτή αναλύει και αδυνατεί να καταλάβει το ότι αναπαράγοντας την προακλεί αυτό που επικρίνει "φοβικό σύνδρομο" βασιζόμενο σε παραδοχές που όλως τυχαίως εξυπηρετούν την Τουρκία.

  Ο Μακεδών διαχρονικά ελάχιστα στοιχεία της πολιτικής του σκέψης μας έχει δώσει καθως βασίζεται σε συρραφές

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.