30/4/13

ΗΠΑ: Στο σπίτι όπου διαμένει η χήρα Τσαρνάεφ το FBI

Πράκτορες του FBI συνέλεξαν χθες στοιχεία και δείγματα DNA από το σπίτι όπου διαμένει η χήρα του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ενός από τους υπόπτους για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης που σκοτώθηκε στη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς.
Οι πράκτορες έμειναν για ώρες στο σπίτι των γονέων της 24χρονης Κάθριν Ράσελ, στο Νορθ Κίνγκστον του Ρόουντ Άιλαντ, και έλαβαν δείγμα από το DNA της.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
ΗΠΑ: Τη χήρα του βομβιστή της Βοστόνης ανακρίνουν οι αρχές
Στο σπίτι των γονιών της Κάθριν Ράσελ βρέθηκαν οι πράκτορες του FBI προκειμένου να ανακρίνουν τη χήρα του Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Η χήρα του Τσαρνάεφ αρνήθηκε κάθε σχέση της με το σχεδιασμό και την εκτέλεση της βομβιστικής επίθεσης. Ο δικηγόρος της Κάθριν δήλωσε ότι η ίδια «κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στις έρευνες». Την ίδια ώρα, έχουν εντοπιστεί ίχνη DNA που ανήκει σε γυναίκα σε μία από τις βόμβες, αλλά οι αρχές δεν μπορούν να προσδιορίσουν από που προέρχεται καθώς μπορεί να είναι από γυναίκα συνεργό, από κάποια υπάλληλο καταστήματος από όπου προέρχονται τα υλικά ή από πρόσωπο μεταξύ του πλήθους που παρακολουθούσε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
Η έρευνα του FBI πραγματοποιήθηκε ενώ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι εξετάζονται δείγμα από γυναικείο DNA που βρέθηκε σε μία από τις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, κατά πάσα πιθανότητα σε χύτρα ταχύτητος.
Ο δικηγόρος της Κάθριν Ράσελ, Αμάτο ντε Λούκα, δήλωσε ότι η πελάτης του αρνήθηκε οποιονδήποτε ρόλο στην επίθεση.
«Κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στις έρευνες», πρόσθεσε. Η γυναίκα, μέσω των σνηγότων της, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πολλά για τις δραστηριότητες του συζύγου της, καθώς περνούσε πολύ χρόνο εργαζόμενη ως ιατρική βοηθός εκτός σπιτιού, ενώ ο Ταμερλάν πρόσεσε την κόρη τους.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.