15/5/13

"Ινστιτούτο της Τουρκίας του 21ου αιώνα": Ένα δεύτερο κουρδικό κράτος του ΡΚΚ στα πόδια μας!!!

Σχετικά άρθρα: 
Ποιος είναι πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού, η Τουρκία, η Συρία ή και οι δυό;
Το δεύτερο κουρδικό κράτος είναι γεγονός. Διαβάστε τί λέγαμε σε άρθρο μας την 1η Ιουλίου, στην Κυριακάτικη Δημοκρατία!
Είμαστε ίσως από τους πρώτους διεθνώς που τολμήσαμε να μιλήσουμε για το δεύτερο κουρδικό κράτος, πριν ακόμα αυτό ιδρυθεί.
Σήμερα, το αποδέχονται πλέον όλοι, όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω, κάτι που θα έχει τεράστιες συνέπειες για τη φυσιογνωμία της Τουρκίας που γνωρίζαμε μέχρι τώρα αλλά και για τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή.
Το Ινστιτούτο της Τουρκίας του 21ου αιώνα, που ειδικεύεται σε έρευνες και μελέτες εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, συνέταξε μια έκθεση για τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στο Δυτικό Κουρδιστάν ήγουν στην περιοχή της ΒΑ Συρίας, που έχει αυτονομηθεί από τον Ιούλιο του 2012!
Η έκθεση, που έχει τίτλο: "Χαστουκίζοντας τον Τούρκο Στρατιώτη στα Σύνορα", που συντάχθηκε από έναν Τούρκο ακαδημαϊκό, ο οποίος θέλησε να κρατηθεί κρυφό το όνομά του, για λόγους προσωπικής του ασφάλειας, αναφέρεται στα τεκταινόμενα στην περιοχή Αφρίν, που βρίσκεται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την πόλη Κίλις και άλλα τόσα από την Αλεξανδρέττα και τις ακτές της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο!
Ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία από την έκθεση, που δημοσιεύθηκε ΕΔΩ, έχουν ως εξής:
Στην ουσία δεν υφίστανται τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, Μπαίνουν στην Τουρκία όποτε και όσοι θέλουν. Στο κρατικό νοσοκομείο του Κίλις, οι περισσότεροι ασθενείς είναι από τη Συρία. Στο Τμήμα Αιμοκάθαρσης, από τους 116 ασθενείς, οι 36 είναι από τη Συρία. Οι Σύροι που κατοικούν στο Κίλις, πηγαινοέρχονται στη Συρία ανενόχλητοι όποτε θέλουν. Τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στο νομό Κίλις, είναι σαν να μην υπάρχουν.
Μάλιστα έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, που έφθασαν στο σημείο να πάρουν τα όπλα και χαστουκίσουν τους Τούρκους στρατιώτες που προσπάθσαν να τους εμποδίσουν να εισέλθουν στην Τουρκία! 

Η πόλη Αφρίν είναι στην κυριολεξία μια βάση του ΡΚΚ
Το Αφρίν, που είναι σε απόσταση 40-45 χλμ από τα σύνορα, δυτικά της συνοριακής πύλης Οντζιούπιναρ (Öncüpınar), είναι το κέντρο του ΡΚΚ στη ΒΔ Συρία.  Οι Κούρδοι της ευρύτερης περιοχής, λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στη Συρία, έχουν συγκεντρωθεί στο Αφρίν, που τους παρέχει ασφάλεια, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός του να εχει ξεπεράσει τις 500 χιλιάδες! Στο Αφρίν υπάρχουν όλα τα γραφεία-υπηρεσίες του ΡΚΚ. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες των πολιτών γίνονται από τις υπηρεσίες του ΡΚΚ, το οποίο συλλέγει φόρους, ελέγχει τα σύνορα από την πλευρά του, ενώ στρατολογεί και τους νέους στο στρατό που έχει συγκροτηθεί και προστατεύει την περιοχή.
Όλα τα εμπορεύματα και όλα τα φορτία της περιοχής Αφρίν, που διακινούνται λαθραία από και προς τα σύνορα, που δεν ελέγχονται πλέον ούτε από τις αρχές της Συρίας ούτε από τις αρχές της Τουρκίας, περνούν από τις "εφορίες" και τα "τελωνεία" του ΡΚΚ, το οποίο εισπράττει τον ανάλογο φόρο κατά περίπτωση!
Η γραμμή των συνόρων είναι υπό τον έλεγχο του ΡΚΚ. Στα χωριά που είναι κοντά στα σύνορα, όπως Dersuvan, İki Dam, Bülbül (κωμόπολη), Bek ovası και Zehre, το ΡΚΚ έχει εγκαταστήσει παραμεθόρια φυλάκια, τα οποία επιτηρούν τα σύνορα από την πλευρά της Συρίας.
Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή από όλες τις τουρκικές αρχές, από τη Νομαρχία και το Στρατό μέχρι τις υπηρεσίες πληροφοριών και την Ασφάλεια. Το Κίλις είναι σαν να κάθεται πάνω σε μια βόμβα!
Αυτά μόνο γα

1 σχόλιο:

  1. Εξόχως ενδιαφέρον αν αποκατασταθούν οι σχέσεις PKK -PUK-KDP και δεν έχουμε επανάληψη παλαιότερων συγκρούσεων .Να ληφθούν δε υπόψην οι διαφορετικές θέσεις όλων των Κουρδικών σχηματισμών επι του γίγνεσθαι και τότε ο καθείς καταλαβαίνει το τι τους χωρίζει και αν φυσικά του χωρίζει γιατί ως γνωστόν οι Κούρδοι ως Εθνος πάντα ήταν Μονιασμένοι και Ενωμένοι


    Αν δε κρίνω απο το οικονομικό deal Τουρκίας- Νοτίου Κουρδιστάν το οποίο και αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ευρύτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.