13/5/13

Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, κινούνται προς εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τον υπό ψήφιση νόμο

Πέρσυ κάρφωσαν στον Τούρκο πρέσβη υπό ψήφιση νομοσχέδιο
Η Βουλή των Ελλήνων να σώσει την τιμή της
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να βρει τους ενόχους
Του Σάββα Καλεντερίδη
Επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προετοιμάσει νομοσχέδιο, στο οποίο υπήρχε διάταξη που ποινικοποιούσε  την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου. Αυτό στην πράξη σήμαινε ότι αν περνούσε αυτή η διάταξη, όποιος στην Ελλάδα αμφισβητούσε ή αρνιόταν τη διάπραξη των Γενοκτονιών που αναγνωρίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων, θα είχε να αντιμετωπίσει την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις ποινές που προέβλεπε ο συγκεκριμένος νόμος.
Τότε, με κάποιον, άγνωστο σε μας τρόπο, η πληροφορία αυτή έφθασε στην τουρκική πρεσβεία και από κει στην τουρκική κυβέρνηση. Πάντως, υπάρχουν πληροφορίες -που χρήζουν διερεύνησης- ότι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που δεν εκλέγονται στη Θράκη συναντήθηκαν με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και συζήτησαν το θέμα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακολούθησε παρέμβαση της Τουρκίας προς την Ελλάδα σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και η εν λόγω διάταξη μπήκε στο …ράφι.
Τώρα, εν όψει της εκρηκτικής ανόδου των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έτοιμο νόμο προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων, με τον οποίο ποινικοποιείται εκτός των άλλων η άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου.
Τη φορά αυτή, όπως πληροφορούμεθα, και πάλι εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, κινούνται συντονισμένα για να αποτρέψουν την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης, με το σκεπτικό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εθνικιστικούς κύκλους…
Δηλαδή, οι βουλευτές αυτοί, επιδιώκουν η διάταξη να ποινικοποιεί μόνο την άρνηση των εγκλημάτων του ναζισμού, δηλαδή τη Γενοκτονία των Εβραίων και να μην ποινικοποιείται η άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντους και της Μικράς Ασίας, που, σημειωτέον, έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.
Το 1925, ο Γεώργιος Βαλαβάνης, διακεκριμένος λόγιος, συγγραφέας και δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αρητιάς», που εκδιδόταν στην Κερασούντα μέχρι την Ανταλλαγή των πληθυσμών, συνέγραψε ένα βιβλίο, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς της μελέτης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Φυσικά, υπάρχει και το πολύτομο έργο του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη, η έκδοση του οποίου από τη Βουλή, έχει «σκαλώσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Επειδή, όμως, μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το έργο του κ. Φωτιάδη, που γράφτηκε σχετικά πρόσφατα, είναι δυνατόν να εξυπηρετεί κάποιους …εθνικιστικούς σκοπούς, εμείς αναφερόμαστε στο βιβλίο του αείμνηστου Γεωργίου Βαλαβάνη  «Σύγχρονος Γενική Ιστορία του Πόντου», το οποίο, όπως προαναφέραμε, γράφτηκε το 1925, δηλαδή μόλις λίγα χρόνια μετά τη σφαγή των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεοτούρκους και τους Κεμαλικούς, στις σελίδες του οποίου αναφέρεται ο αριθμός των 353 χιλιάδων νεκρών Ελλήνων του Πόντου.
Στο βιβλίο, λοιπόν, αυτό,υπάρχουν ντοκουμέντα Αμερικανών και άλλων Δυτικών διπλωματών, πολιτικών και διανοουμένων που μιλούν για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που τελέστηκε εναντίον του Ελληνισμού του Πόντου, και αποτελούν περίτρανη απόδειξη της Γενοκτονίας!
Αν, λοιπόν, δεν έχουν πειστεί βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου για το έγκλημα της Γενοκτονίας, καλόν είναι να προμηθευτούν το προαναφερθέν βιβλίο, που ανατυπώθηκε από τις εκδόσεις των Αδελφών Κυριακίδη, και μετά να επανεξετάσουν τη στάση τους.
Αν πάλι έχουν ήδη πειστεί και παρ’ όλα αυτά θεωρούν ότι η αναγνώριση, οι προσπάθειες για διεθνοποίηση αλλά και η ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, μπορούν εν δυνάμει να χρησιμοποιηθούν για εθνικιστικούς λόγους, βλάπτοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και τις σχέσεις με την γείτονα Τουρκία, θα πρέπει με γενναιότητα να βγουν και να το πουν στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους απογόνους των σφαγιασθέντων Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα …προοδευτικοί και πάντως καλύτεροι συνομιλητές από τον Τούρκο πρέσβη!
Εμείς απλά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με ανθρώπους της νομικής επιστήμης και του εισαγγελικού χώρου, με τουςοποίους συνομιλήσαμε για το θέμα, η εξαίρεση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τη διάταξη που ποινικοποιεί μόνον τη συνιστά μεροληψία υπέρ της Τουρκίας και είναι απαράδεκτη νομικά και πολιτικά, ενώ μας δήλωσαν ότι οι εν κρυπτώ συνεννοήσεις Ελλήνων βουλευτών με τον Τούρκο πρέσβη για τέτοια ζητήματα, θα ενέπιπταν στις αρμοδιότητες του Εισαγγελέας Εθνικής Ασφάλειας, σε περίπτωση που είχε υιοθετηθεί σχετική πρόταση που είχαμε κάνει από αυτήν εδώ τη στήλη, στις 11 Μαρτίου 2012.
Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι οι προσπάθειες συγκάλυψης και άρνησης μιας γενοκτονίας, είναι επίσης έγκλημα κατά της ανθρωπότητας,  αφού οι προσπάθειες αυτές αποτελούν εξ αντικειμένου -και ανεξαρτήτως προθέσεων- την τελευταία φάση της Γενοκτονίας, ενώ ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για την επόμενη, όρα Γενοκτονία των Χριστιανών της Συρίας!
Σημείωση: Όταν ήδη είχε ολοκληρωθεί η συγγραφή του άρθρου, πληροφορηθήκαμε ότι μετατίθεται ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου, αφού ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης και ο γ.γ. της κυβέρνησης, κ. Τ. Μπαλτάκος, έκριναν ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω χρόνος για διαβούλευση, πριν ολοκληρωθεί η σύνταξή του. Θα περιμένουμε!
κυριακάτικη δημοκρατία

18 σχόλια:

  1. οποιος δεν αναγνωριζει
    τις γεννοκτονιες
    εις βαρος των ελληνων ,
    να μην επιτρεπεται η εισοδος του στην βουλη.........

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ...ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικώς, είμαι κατά της ποινικοποιήσεως της άρνησης οποιασδήποτε γενοκτονίας, εγκλήματος πολέμου κλπ.

    Όμως, αφού το ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας, καθώς και των Αρμενίων, δεν μπορεί να τις εξαιρέσει από την σχεδιαζόμενη ποινικοποίηση της άρνησης του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, που σκοπό έχει να πλήξει την Χρυσή Αυγή. Πολύ χοντροκομμένο θα είναι, ακόμη και για τους αδέξιους που μάς κυβερνούν.

    Θα μπλέξουν με τα σωματεία των Ποντίων και των Μικρασιατών κι έτσι αυτή η φάρσα δεν θα περάσει. Θα κοστίσει σε ψήφους, ξέρετε, κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο (το μόνο ανεπίτρεπτο) για τους πολιτικάντηδες.

    Έπειτα, υπάρχει και το ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την ΧΑ θα μάς "προστατέψουν", λες κι αυτή είναι το πρόβλημά μας. Από τους τουρκόφρονες του ελληνόφωνου κοινοβουλίου, ποιος θα μάς προστατέψει;

    Αυτό είναι το νέο νομοσχέδιο για το ρατσισμό

    Μάλλον αποσύρεται η ποινικοποίηση της αρνήσεως γενοκτονιών και τιμωρούνται όσοι "εγκωμιάζουν ναζιστικά εγκλήματα". Μόνο ναζιστικά; Όχι σταλινικά ή τουρκικά; Η πρόκληση βγάζει μάτι. Θα περιμένουμε ακόμη καιρό μέχρι να καταλήξουν, αν καταλήξουν, οριστικά, διότι από μία παράγραφο, ακόμη κι ένα άρθρο, δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εφιάλτες δεν έχουν ονοματεπώνυμο Σάββα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέραν όλων των άλλων, αν ψηφιστεί νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης γενοκτονιών και εξαιρεθούν αυτές που έχει υποστεί ο Ελληνισμός δεν θα υπάρχουν λόγια για να χαρακτηριστεί το κατάντημα του Ελληνικού κοινοβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αρθρο μπορει να τους αφηνει ανωνυμους αλλα ολοι ξερουμε ποιοι ειναι οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ που βγαινουν εκτος της αιθουσας στην τηρηση ενος λεπτου σιγης για τα θυματα της Γενοκτονιας, ολοι ξερουμε ποιοι ειναι οι αρνητες της που αρθρογραφουν ανερυθριαστα στις κομματικες φυλλαδες. Φτιαχνουν ταχα εναν αντιρατσιστικο νομο ενω στην ουσια νομιμοποιουν τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ κατα των ΕΛΛΗΝΩΝ. Προδοτες δεν θα ειναι μονο αυτοι αλλα και ολοι οσοι θα ψηφισουν το νομο. Υπευθυνους θα θεωρησω και τους ψηφοφορους αυτων των κομματων Ακομα και η ηλιθιοτητα εχει ορια συγνωμης .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πριν από μερικές μέρες γνωστό ειδησεογραφικό site δημοσίευσε την είδηση για τον εκκολαπτόμενο νόμο έκτρωμα περί ρατσθσμού, άρνησης γενοκτονιών κλπ. Στην είδηση αυτή δημοσίευσα το παρακάτω σχόλιο. Από την στιγμή που το έστειλα εξαφανίστηκε ολόκληρη η είδηση από το "δημοκρατικό" site ! Το σχόλιό μου δεν αναρτήθηκε ποτέ... Η Δημοκρατία βλέπετε....
    Το σχόλιό μου ήταν το εξής:
    ----------------------
    Οσοι αρνούνται εγκλήματα του φασισμού θα τιμωρούνται.
    Οσοι αρνούνται εγκλήματα που έκανε ο κομμουνισμός γιατί δεν θα τιμωρούνται;;;; !!!! Εκείνα ήταν θεάρεστα εγκλήματα;;;; π.χ. η συγκέντωση 32.000 αξιωματικών του Πολωνικού στρατού σε δασώδη έκταση και η εκεί εξόντωσή τους σε 20 λεπτά υπό καταιγισμό ριπών πολυβόλων, και ο ενταφιασμος τους σε ομαδικούς τάφους που μάλιστα ανακαλύφτηκαν πρόσφατα, έγκλημα που έμεινε στην ιστορία ως σφαγή του Κατίν, από τους Σταλινικούς κομμουνιστές, όποιος το αρνείται πχ σύσωμο το ΚΚΕ δεν θα πηγαινει φυλακή;;; Δεν θα στερείται τα πολιτικά του δικαιώματα;;;.... Δύο μέτρα και δύο σταθμά;;; Η μήπως ο λόγος των δύο σταθμών είναι ότι το ΚΚΕ πρακτικά δεν αμφισβητεί το σημερινό σάπιο πολιτικό σύστημα, αντίθετα είναι τμήμα αυτού του συστήματος;;;;

    Οσοι αρνούνται τα Σταλινικά εγκλήματα σε βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, τις βίαιες εκτοπίσεις χιλιάδων Ελλήνων Ποντίων από τον Πόντο στα βάθη της Ασίας (έρημο του Καζακστάν) θα τιμωρούνται ή αντίθετα θα αποκαλούνται και "προοδευτικές" δυνάμεις ;;;;;

    Την επόμενη φορά που η ρουφιανο-Ρεπούσηδες θα αμφισβητήσουν την γενοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Ποντίων από τα φασιστικά κατακάθια του Κεμάλ .... θα της στερηθούν τα πολιτικά δικαιώματα, και δεν θα είναι πλέον ούτε υποφήφια βουλευτής;;;; Οχι βέβαια !!!!

    Ο νόμος θα φτιαχτεί έτσι ώστε να μπαίνουν φυλακή Ελληνες πατριώτες, και να μένουν απ' έψω οι "προοδευτικές" τσατσές του συστήματος, οι αριστεροί "τρόφιμοι" ξένων πρεσβειών κλπ "ευαγή υδρύματα" .... .

    Αν γράψω ένα άρθρο για τις αναμνήσεις μου από τα παιδικά μου χρόνια, από μια Ελλάδα με κοινωνική συνοχή, από μια λαική γειτονιά με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα μέρα νύχτα, και συγκρίνω τις αναμνήσεις μου με το σήμερα της εγκληματικότας των λαθρομεταναστών επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου δημόσιας τάξης ότι οι λαθρομετανάστες είναι πχ 20% και συμβάλουν κατά 70% στην εγκληματικότητα .... θα πρέπει να συλληφθώ, να φυλακιστώ, να μου στερηθούν τα πολιτικά μου δικαιώματα κλπ... διότι "υποστηρίζω την ξενοφοβία";;;;; ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ!!!! Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνω ως πολίτης;;; Να κάθομαι να με σφάζουν και να αναφωνώ "Ω τι παράδεισος η πολυ-πολιτισμικότητα" ;;;;

    Ο νόμος αυτός θα είναι το νομικό εργαλείο του πιο σάπιου πολιτικού συστήματος να καταστείλει, να τρομοκρατήσει, και να εξοντώσει τις αγνές Ελληνικές Πατριωτικές φωνές που ακόμη αντιστέκονται στα σχέδια της πραγματικά ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ του συστήματος και των ντόπιων κολαούζων της...

    ΟΥΕ ΥΜΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @skal. Loipon otan elega 5ti falagga apo poli palia, to ezisa kai to eida me ta matia mou kai otan eimoune stous apenanti. To asteio einai oti arxisane tin douleia tous oi Tourkoi apo poly palia...exoune kalous diethnologous kai istorikous pou anazitoune tis Ellinikes adynamies...kai olon ton allon xoron symmaxon kai oxi pou tous kathonte sto laimo..Panta eimoune sigouros oti ikseres
    perisotera , oso afora auto to thema. Oi nennekoi oi Rakosie opos lei kai o Agapitos Zouraris einai diethnistes kai den exoune theo oute patrida alla ena oraio spiti kai mia ideologia oti tha ginei epanastasi. Pou pote kai pos oute oi idioi to kseroune. Me alla logia na agapiomaste. Autoi einai oi egritoi tou Hakan kalos oi kakkos ite logo ilithiotitas ite logo prodosias ite logo xrimatos.. Tous vriskeis apenanati, kai sta Ellinika Prrodeutika demek kommata kai Ellinika panepistimia. Episis gia na min ksexniomaste
    kai to xryso augo me tis ilithiotites kai tis varbarikes prakseis tou, logo mi exontas aniparkto politiko ypovathro kalos i kakkos, I OUG Politiki ideologia dinei fai stous efialtes kai stis geitonikes xores pou theloune tin zimia tis Ellados. Oso afora autous pou ksexasa Walla...Opoios katalavainei katalavainei. Auta eixa na po ....
    Syggnomi gia ta Greek English...
    (X)
    Ellinas
    PS: Mia xari. An einai dynaton na kaneis sto istologio sou mia kainouria ontontita me ola ta videa ta dikasou pou exeis kanei mexri stigmis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωστε ετσι λοιπον ? Γενοκτονια? !
    Και το ΑΙΜΑ που εμεινε πισω ?
    Και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδαφη στον Ποντο και την Μικρα Ασια ?
    Προχθες εγραψα γιατι οι Βουλγαροι ΔΕΝ θελησαν την γενικη ανταλλαγη πληθυσμων δυο φορες μαλιστα μετα την συνθηκη του Νινευι, γιατι εαν ο πληθυσμος ξεκληριζεται απο ενα μερος, μετα ΔΕΝ θα υπαρχουν εδαφικες αλλα και ΕΘΝΙΚΕΣ απαιτησεις.
    Ειναι πραγματι αυτο που θελωμε ?
    Να ικανοποισουμε μερικες εθνικες κορωνες εντος του ελληνικου εδαφους ---με κανενος ειδους ανταλλαγματα βεβαια---η να κατωχειρωσωμε την ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ στον Ποντο και την Μικρα Ασια, μαλιστα οχι μερικων εκατονταδων, μαλιστα οχι μερικων χιλιαδων, μαλιστα οχι μερικων εκατονταδων χιλιαδων, αλλα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ?.
    Ο Ποντος και η Μικρα Ασια ειναι ακομα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μερη, εστω και εαν διοικουνται απο Μουσουλμανους αντι απο Χριστιανους, και εδω βεβαια και γι'αυτον τον λογο γινεται η φασαρια.
    Δεν υπαρχει ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ (οπως και εαν ειναι προσδιορισμενη αυτη---πισω απο τον ορισμο της οποιας κρυβονταν ανεκαθεν σκοτεινοι κυκλοι), αντιθετως, υπαρχουν ΥΓΙΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΚΙΕΣ, και στον Ποντο και στην Μικρα Ασια.
    Αντε λοιπον να τις διεκδικησωμεν και να ξαναφτιαξωμεν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ σε εκεινα τα μερη, αντι θερμων αερολογικων τονων και κορωνων.

    Γιωργος Τσαπανος
    Καλιφορνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τότε, με κάποιον, άγνωστο σε μας τρόπο, η πληροφορία αυτή έφθασε στην τουρκική πρεσβεία και από κει στην τουρκική κυβέρνηση. Πάντως, υπάρχουν πληροφορίες -που χρήζουν διερεύνησης- ότι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που δεν εκλέγονται στη Θράκη συναντήθηκαν με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και συζήτησαν το θέμα.
    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακολούθησε παρέμβαση της Τουρκίας προς την Ελλάδα σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και η εν λόγω διάταξη μπήκε στο …ράφι.


    Σε μα ευνομούμενη χώρα η οποία σέβεται τους νόμους και τους πολίτες της, η αντίδραση της Πολιτείας θα όφειλε να είναι άμεση, επειδή η πράξη αυτή εν ενεργεία βουλευτών, είναι το λιγότερο παράνομη αν μη Εσχάτη Προδοσία. Πιστεύω ότι ορθώς αναφέρεσθε στο Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας ο οποίος οφείλει να παρέμβει άμεσα.

    Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι προδότες έχουν προσωπικά δεδομένα, πρόκειται περί μιας Ελληνικής πρωτοτυπίας, -ή μάλλον εφευρέσεως-, στην Ευρώπη, η οποία καλύπτει απολύτως το ΕΓΚΛΗΜΑ και τον ΕΓΚΛΗΜΑΤΊΑ.

    Αν προσέξετε, ούτε στην Αυστρία, ούτε στην Γερμανία, ούτε αλλού, ισχύει τέτοια «περίεργη» νομοθεσία η οποία καλύπτει τα δικαιώματα του εγκληματία αποκρύπτοντας το όνομά του.

    Όσο αφορά το «ράφι» έχουν τεθεί τόσα και τόσα εγκλήματα των Τούρκων στο ράφι χάριν της διαβόητης Ελληνοτουρκικής φιλίας, ώστε ένα ακόμη έγκλημα να μην προξενεί τόσο μεγάλη εντύπωση.

    Η αναφορά σας στον Γεώργιο Βαλαβάνη με συγκινεί καθ’ όσον συνονόματος του ήταν τω 1910 Καθηγητής του αείμνηστου πατέρα μου στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως. Το Ζωγράφειο Γυμνάσιο διέθεται τότε εξαιρετικά μορφωμένους Καθηγητές εκ των οποίων αργότερα ορισμένοι έγιναν Τακτικοί Καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών!

    Ο πατέρας μου το 1912 διέφυγε με πλαστά έγγραφα (νουφούσι!) μαζί με τον συμμαθητή του, ανεψιό του Καθηγητή Βαλαβάνη Κωνσταντίνο στην Ελλάδα. Ήσαν και οι δύο «Ταβάν Ταμπουρού», ήγουν Τάγματα της Οροφής, του ταβανιού όπου εκρύπτοντο, προκειμένου να αποφύγουν την στράτευση στον τουρκικό στρατό, έως ότου κατάφεραν να αγοράσουν το πλαστό «νουφούσι» δωροδοκώντας τους Τούρκους ασφαλίτες. Έτερος συμμαθητής τους, ο αείμνηστος Φλωρίδης της Δράμας (προστάτης του τοπικού πολιτικού Δικηγόρου Αγγελούση), δεν τα κατάφερε, στρατεύτηκε έφθασε τον βαθμό του Λοχαγού στον Τουρκικό Στρατό και συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Άγγλους στην Μεσοποταμία.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ πατρίδα μου καημένη, ποτέ δεν θα ησυχάσεις από Εφιάλτες, Γούσηδες, Τσολάκογλου, Ράλληδες, Λογοθετόπουλους.
    Αυτοί οι Βουλευτές που ενημέρωσαν τον Τούρκο Πρέσβη, δεν ενεργούν χωρίς την έγκριση των ελληνόφωνων αρχηγών τους.
    Επί τη ευκαιρία να θυμίσω ότι τον Οκτώβριο του 1996 κατατέθηκε στον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη πρόταση 204 Βουλευτών όλων των τότε κομμάτων πλην του ΚΚΕ, για τη δημιουργία μιας νέας πόλης στα παράλια του νομού Ροδόπης με την ονομασία ΡΩΜΑΝΙΑ. Ποτέ δεν έγινε νόμος.
    Τότε δεν κατανοούσα πλήρως τους λόγους.
    Σήμερα όλοι τους κατανοούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και σ΄ένα άλλο βιβλίο επίσης μπορούν να βρούν όσες πληροφορίες θέλουν περί της γενοκτονίας και του διωγμού, οι αμφισβητίες.
    Είναι το "Δυό φορές Ξένος" του Μπρούς Κλάρκ, που μάλιστα, αναφέρει ότι οι Τούρκοι, πριν ακόμα υπογραφεί επίσημα η Συνθήκη της Λωζάνης, έσπευσαν να διώξουν τους ελληνικούς πληθυσμούς από την Τραπεζούντα και άλλες πόλεις του Πόντου. Συγκεκριμένα, η Συνθήκη ήταν να υπογραφεί Μάιο και εκείνοι, έσπευσαν να καταδιώξουν τους Ελληνες και να τους κατάσχουν τις περιουσίες, από τον Ιανουάριο, βασισμένοι στις προφορικές συμφωνίες μοιρασιάς που είχαν γίνει.
    Είναι λοιπόν τουλάχιστον απαράδεκτο να παίζονται τέτοια παιχνίδια από δικούς μας (υποτίθεται) με τους Τούρκους, αλλά ευτυχώς, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ George Tsapanos

    >Και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδαφη στον Ποντο και την Μικρα Ασια ?<

    Άκουσε από το 01:30 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Βενιζελος δεν παρεδωσε μονον τα εν Τουρκια ελληνικα εδαφη --οπως και τους Ελληνες εν αυτων---οπως και την Ορθοδοξια--. Τετοαι παραδοση ηταν μερος της πολιτικης του, οπως και η απωλεια της Β. Ηπειρου, και της Πελαγονιας, που μαζι με τις αγνωστες ακομα συνθηκες για την παραμονη του Πατριαρχειου στην Πολη, και την υπ αυτου προταση για το βραβειο Νομπελ στον Κεμαλ, συνθετουν μιαν διαφορετικη εικονα για τον ελληνισμο σε Μ. Ασια, εναν ελληνισμο του οποιου το εν κατακλειδει Πομγκρομ σημανε την μοιρα του τα τελευταια περιπου 60 χρονια.

    Αλλα, πισω στο θεμα μας, την σημερον ημεραν σχεδον ολες οι συνθηκες των Βαλκανικων πολεμων οπως και των δεκαετιων μεχρις το 1940, βρισκονται υπο αναθεωρηση για τον αλφα η βητα λογο.
    Πρεπει την σημερον να αποδεχθουμε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ γενοκτονια ( για να υποστηριξουμε βασικα τους Αρμενηδες) χανοντας κατ' αυτον τον τροπο ΕΘΝΙΚΕΣ οπως και ΕΔΑΦΙΚΕΣ διεκδικησεις, η μηπως θα πρεπει να συσπειρωθουμε, να ανακαλυψουμε το ΥΠΑΡΚΤΟ ελληνικο αιμα στον Ποντο και την Μικρα Ασια και να ζητησωμε τα ΔΙΚΑ μας ?

    Η Ελλαδα υπηρξε ανεκαθεν εδαφικως πολυ μικρη για τον Ελληνισμο με τον Ποντο και την Μ. Ασια βασικες του παροικιες. Θα επιτρεψωμε την ντροπη της ηττας, την ντροπη της παραδοχης τετελεσμενων γεγονοτων (συμπεριλαμβανομενης της Κυπρου)απο το '22 και εντευθεν, να μας αποξενωσουν πληρως απο τα ΑΔΕΡΦΙΑ μας και τις ΑΔΕΡΦΕΣ μας σε εκεινα τα μερη, απλουστατα επειδη με την χαντζαρα στο λαιμο αλλαξοπιστευσαν?
    Θα επιτρεψωμε σε Ποντο και Μ.Ασια οι διοικουντες να ειναι Τουρκοταταρομογγολοι διοτι εαν παραδεχθουμε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ θα σημαινει και εξαφανιση του Ελληνικου στοιχειου, κατι τι απαραδεκτο το οποιο τις ειδε ποιανου συμφεροντα εξυπηρετει!

    Γιωργος Τσαπανος
    Καλιφορνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >Αλλα, πισω στο θεμα μας, την σημερον ημεραν σχεδον ολες οι συνθηκες των Βαλκανικων πολεμων οπως και των δεκαετιων μεχρις το 1940, βρισκονται υπο αναθεωρηση για τον αλφα η βητα λογο<

    Δεν το ξέρω αυτό και δεν νομίζω να είναι έτσι. Ποια συνθήκη είναι υπό αναθεώρηση;(*) Άλλο αν παραβιάστηκαν και παραβιάζονται κάποιες.

    Η τέλεση γενοκτονίας δεν σημαίνει απαραιτήτως την πλήρη εξαφάνιση ενός πληθυσμού. Συνεπώς, δεν είναι λάθος το ότι ζητούμε (όχι η αθηναϊκή κυβέρνηση) την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας. Αντιθέτως, μία τέτοια αναγνώριση θα άνοιγε την οδό για πολλές διεκδικήσεις.

    Το θέμα είναι αν η Ελλάδα (το ελλαδικό κράτος) είναι στρατιωτικά και πολιτικά σε θέση να κάνει τις διεκδικήσεις που προτείνεις. Εδώ ζορίζεται να κρατήσει αυτά που έχει...

    (*) Καλό είναι να μην γράφονται τέτοια πράγματα, διότι ρίχνουν νερό στον μύλο κάποιων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι διεθνείς συνθήκες αναθεωρούνται εκ των πραγμάτων (π.χ. ύπαρξη "τουρκικής" πια και όχι απλώς μουσουλμανικής μειονότητος στην Θράκη κλπ., κι ας λέει άλλα η Συνθήκη της Λωζάννης, 1923). Από την άλλη, ούτε και προφορικές συμφωνίες του Βενιζέλου μάς δεσμεύουν σε τίποτε. Θέλησα απλώς να δώσω μιαν απάντηση στο ερώτημά σου, διότι την ίδια εσφαλμένη και αδιέξοδη πολιτική ακολουθεί η Ελλάδα μέχρι των ημερών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να μην τα πολυβγαζουμε στη φορα, η του Βουκουρεστιου ειναι πρωτη και καλλιτερη.
    Οι συνθηκες του '30 δεν ηταν προφορικες, ηταν γραπτες, ετσι τα της Σουμελας εφθασαν στον Ολυμπο, ετσι το Πατριαρχειο εμεινε στην Πολη, ετσι ετοιμασθηκε το πογκρομ του '55, ετσι παραδωσαμε επισημως τον εκει Ελληνισμο,ετσι ο Βενιζελος προτεινε τον Κεμαλ για το Νομπελ Ειρηνης!

    Αλλα οι δικες μου θεσεις καθως βλεπεις ειναι ακριβως ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ απο την σημερινη πολιτικη της Ελλαδας!
    Απαιτω μεχρις και αναλυση γενετικου υλικου, για να δουμε ποιος ειναι τι, και να εμφανισθουν οι κρυπτο-Ελληνες.
    Εαν οι Κουρδοι φτιαξουν κρατος, με τις ανω των 50 εθνικοτητων στην Τουρκια, το κρατος κινδυνευει να καταρρευσει. Αφησαμε πισω ανω των -5- εκατομμυριων, αντε να δουμε εαν ο Ποντος και η Μ. Ασια εχουν Οσμανληδες η Ελληνες τω αιματι και εαν δικαιουμαστε δικο μας κρατος εκει ξανα.

    Γιωργος Τσαπανος
    Καλιφορνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όπως πολλοί φίλοι του Ιστολογίου και ο κ. Γιωργος Τσαπανος από την Καλιφορνια, έτσι και εγώ πιστεύω πως όταν επί χιλιετηρίδες είσαι κάτοχος εδαφών τα οποία κάποιος νομαδικός λαός στο όνομα μιας θρησκείας, κατάφερε, εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς συνθήκες της Ανατολικής Αυτοκρατορίας, να τα κατακτήσει αυθαίρετα, αυτό δεν σημαίνει πως έχεις χάσει τους ιστορικούς τίτλους ιδιοκτησίας.

    Αυτοί οι τίτλοι ιδιοκτησίας παραμένουν δικοί σου, παρά τις όποιες αποφάσεις των υποτιθεμένων Μεγάλων(sic!) Δυνάμεων, οι οποίες πάντα σχεδόν δρουν ως πολύ μικρές.

    Βέβαια η σημερινή Κωνσταντινούπολη των 12 εκατομμυρίων αλλόθρησκων χύδην λαών, δεν έχει πλέον καμία σχέση με την Κωνσταντινούπολη του 1912 των 300.000 Ελλήνων. Δεν υπάρχουν πλέον τα Ελληνικότατα Ταταύλα και οι άλλες Ελληνικές συνοικίες της Βασιλευούσης.

    Οι τίτλοι όμως υπάρχουν πάντα.

    Εδώ, οι επίγονοι του Μουσταφά Κεμάλ θυμήθηκαν ότι κάποτε είχαν φθάσει μέχρι την Βιέννη και απαιτούν θέση στην Ευρώπη!

    Πιστεύω πως ο σημερινός τουρκικός λαός πάσχει από ένα σύνδρομο, μια νοοτροπία, που του έχει ενσταλαχθεί. Δηλαδή, ότι είναι δικαίωμά του να διαγράφει συνθήκες και να ενεργεί, όποτε του δοθεί η ευκαιρία κατά την βούλησή, του επεκτεινόμενος ληστρικά εις βάρος άλλων εθνών.

    Στην σελίδα 149, του βιβλίου «Η Μεγάλη Σκακιέρα» του Sbigniew Brzezinsiki (άντε να προφέρεις αυτό το όνομα!), εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ, Αθήνα, 1998, αναφέρει επί λέξει ο συγγραφέας ο οποίος τυγχάνει ανώτατο στέλεχος του κατεστημένου των ΗΠΑ, -«Η γνώση ότι ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ επιθυμούν να φορτωθούν πρόσθετες συγκρούσεις, που αφορούν είτε σε δικαιώματα μειονοτήτων είτε σε εδαφικές διεκδικήσεις μεταξύ των μελών τους (η Τουρκία έναντι της Ελλάδας φθάνει και περισσεύει), αποτελεί ήδη το απαιτούμενο κίνητρο ώστε κ.τ.λ.

    Δηλαδή, o Z.B. δέχεται ευθέως ότι δεν υπάρχουν «διαφορές» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αλλά η Τουρκία έχει, είτε εδαφικές διεκδικήσεις είτε απαιτεί αυθαίρετα δικαιώματα μειονοτήτων για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης (Έλληνες μουσουλμάνους βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης).

    Αυτά βεβαίως τα γνωρίζουν τόσο οι διπλωμάτες μας όσο και οι Αμερικανοί ιθύνοντες που μας ζητούν να υποχωρούμε στις άτιμες τουρκικές απαιτήσεις, ενώ θα μπορούσαν να τους "βάλουν αμέσως πάγο" και να κλείσει το θέμα. Είναι προφανές ότι τους χρησιμοποιούν, αφ’ ενός ως μοχλό πίεσης έναντι της Ελλάδος και αφ’ ετέρου για να πωλούν τα όπλα τους.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.