25/5/13

(Αντί)Ρατσιστικό Νομοσχέδιο, Δημοκρατία και παραλογισμός

Του Σάββα Καλεντερίδη

Στο άρθρο μας της 12 Μαΐου με τίτλο «Η Βουλή να σώσει την τιμή της», αναφερθήκαμε στο «Σχέδιο Νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου», και συγκεκριμένα στις κινήσεις που έγιναν από βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και πολιτικούς κύκλους που αυτοπαποκαλούνται «προοδευτικοί» και «αντιεθνικιστές», να αλλάξει συγκεκριμένη διάταξη που ποινικοποιούσε την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου. Ειδικότερα, οι κύκλοι αυτοί ζητούσαν να αλλάξει η διάταξη και να μην περιλαμβάνονται σ’ αυτήν οι γενοκτονίες που έχει ψηφίσει η ελληνική βουλή, όπως επεδίωκε η Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα, οι κύκλοι αυτοί, που εντοπίζονται στο συγκυβερνών κόμμα της ΔΗΜΑΡ, για να γίνει το νομοσχέδιο «προοδευτικό», ζητούσαν την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει η «ενοχλητική διάταξη» που καθιστούσε το νομοσχέδιο συντηρητικό και εθνικιστικό.
Μετά από αυτές τις κινήσεις, που έγιναν αφού δημοσιεύθηκε το άρθρο μας, στο σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα και είναι μέχρι σήμερα (22-5) αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που διοικείται από τον ΔΗΜΑΡίτη κ. Ρουπακιώτη, ως εκ θαύματος -τω όντι προοδευτικού- απαλείφθηκε η ενοχλητική διάταξη. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πέρισι ήταν πολέμιος του νομοσχεδίου, μόλις βγήκε η επίμαχη διάταξη, έγινε φλογερός υποστηρικτής! Τέτοια υποκρισία, τέτοιος λανθάνων και κρυπτόμενος φασισμός!
Έτσι, αν περάσει το νομοσχέδιο, σε σχέση με την άρνηση των Γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου, θα τιμωρείται όποιος αρνείται τη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί, ενώ όποιος αναφέρεται και διεκδικεί την αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους, δεν αποκλείεται να διώκεται κιόλας, αφού θα εμπίπτει στο άρθρο περί «εχθροπάθειας», του ίδιου νόμου.
Τουναντίον, όποιος αρνείται τη γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής ή συμμετέχει σε εκδηλώσεις απελευθέρωσης (sic) της Σμύρνης από τα στρατεύματα του Κεμάλ, τις 14 Σεπτεμβρίου ή σε εκδηλώσεις που γίνονται την 19η Μαΐου, που είναι η «Εορτή Νεολαίας, Αθλητισμού και Μνήμης του Ατατούρκ» (Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı), θα χαρακτηρίζεται αυτομάτως και θα του απονέμεται ισοβίως ο τίτλος του «προοδευτικού», ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα προωθούνται κάποιοι για μια τιμητική θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο!
Για όσους θεωρούν ότι υπάρχει έστω και μικρή δόση υπερβολής στα γραφόμενά μας και για εκείνους που δεν πιστεύουν στα μάτια τους, αυτά που διαβάζουν, παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική διάταξη, όπως υπάρχει στο σχέδιο νόμου που είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Κλείνοντας το άρθρο μας θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:
Δεν θα πρέπει να είναι κανείς όχι διαπρεπής ούτε καν νομικός για να αντιληφθεί ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι γραμμένο στο πόδι και μάλιστα με τη μέθοδο της κοπτοραπτικής και ότι διαπνέεται από αντιδημοκρατικό και βαθύτατα ρατσιστικό πνεύμα.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για νομικό έκτρωμα που ενώ υποτίθεται ότι έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής στη λογική «πονάει κεφάλι – κόβει κεφάλι», το πιο πιθανό είναι να την ωφελήσει εκλογικά, όχι μόνο ακυρώνει τους νόμους με τους οποίους αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, αλλά δημιουργεί μια ξεκάθαρη αίσθηση διάκρισης στην ελληνική κοινή γνώμη, κάτι που είναι ο ορισμός τα ρατσισμού, με …προοδευτικό περιτύλιγμα!
Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τις αλλοπρόσαλλες και σκοπίμως ασαφείς προβλέψεις του, πλήττει βαρύτατα και βαθύτατα την έννοια της δημοκρατίας και το ήδη πάσχον δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας και ανοίγει τον ασκό του αιόλου, με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για την κοινωνική σταθερότητα και ειρήνη της χώρας μας, αλλά και για την ίδια τη βιωσιμότητα αυτής της κυβέρνησης.
Σας αφήνουμε να απολαύσετε το ρατσιστικό άρθρο του υποτιθέμενου αντιρατσιστικού νόμου!
Άρθρο 4
1.       Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ.

2.       Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.  

8 σχόλια:

  1. Θα πρέπει άμεσα να αλλάξει η τροπολογία και ξεκάθαρα να περιλαμβάνει τις γενοκτονίες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Τέλεια και Παύλα, ούτε μισόλογα ούτε δήθεν προοδευτισμοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο το ατομο που παριστανει τον υπουργο, μαλλον πειραγμενος ειναι στο κεφαλι μετα το προσφατο προβλημα υγειας που ειχε. Δεν εξηγειται αλλιως εκτος αν ο γραικυλισμος ειναι απαραιτητη προυποθεση υπουργοποιησεως, δρωσα σαν UHU επι της καρεκλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν στην Ελληνική Βουλή υπάρχει άτομο που παρουσίασε την σφαγή της Σμύρνης, με συνωστισμό, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

    Οταν στην Ελληνική Βουλή υπάρχει άτομο που δήλωσε δημόσια ότι κυβερνάει ένα λαό διεφθαρμένων, ομοίως όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει.

    Μόνο μια ΚΑΘΑΡΣΗ θα μας σώσει και μπορεί να ξεκινήσει κάτι από την αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I guess the training at KYP didn't include removing domestic elements dangerous to the country....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι βουλευτές που κινούνται προς εξαίρεση , δεν νομίζω ότι είναι Ελληνες. Μάλλον κρυπτοτουρκοι είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΡΙ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ» ΑΛΛΩΣ ΠΕΡΙ ΛΗΘΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

    Όταν η υποκρισία αναβαπτίζεται δια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και δη ως μέλος συγκυβέρνησης ή αξιωματικής αντιπολίτευσης ας ανησυχούμε.
    Όταν η επιβεβλημένη αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου επί είκοσι και πλέον χρόνια έχει μετατραπεί νομοθετικά (ν. 2193/1994) σε «ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων», δηλαδή ετήσιο μνημόσυνο, για να ικανοποιηθούν οι ψηφοφόροι και οι γείτονες απόγονοι των γενοκτόνων Τούρκων, ας ανησυχούμε. Την γενοκτονία πάντως ακόμη δεν αναγνωρίσαμε ευθέως, άμεσα και ρητά, για να αποφύγουμε την ευθύνη διεθνοποίησής της. Αφήσαμε σε άλλους αυτό το «βαρύ» έργο.
    Όταν με την δικαιολογία της «επικαιροποίησης», γνωστός ο όρος στην εποχή του μνημονίου, εισάγονται όροι όπως «εχθροπάθεια...πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος...και στην εξωτερίκευση αισθημάτων...αντιπαλότητος» (αρθρο 2 Σχεδίου Νόμου) , ας ανησυχούμε.
    Όταν η δόλια παρερμηνεία της γλώσσας και των εννοιών, πηγάζει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και διαστρεβλώνει την έννοια του «γεννετήσιου προσανατολισμού», κατά Μπαμπινιώτη είναι αυτός που σχετίζεται με την διαδικασία αναπαραγωγής, και εξισώνει αυτήν με την σεξουαλική – ηδονιστική προτίμηση, η οποία δεν αποτελεί γεννετήσιο προσανατολισμό, εκτός και αν δεχθούμε ότι προϊόν αναπαραγωγής είναι και τα πρωκτόπαιδα, ας ανησυχούμε. Το καταστατικό πάντως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο κυρώθηκε με το ν. 3003/2002 στο άρθρο 7 σχετικώς με τα εγκληματα κατά της ανθρωπότητος και το οποίο επικαλείται ο «αντιρατσιστής» νομοθέτης για να δικαιολογήσει την νομοθετική υποκρισία, στην παρ. 3 ρητώς αναφέρει ότι « Για τους σκοπούς του Καταστατικού ο όρος φύλο αναφέρεται στα δύο φύλα, αρσενικό και θηλυκό, με την έννοια που προσδίδει η κοινωνία. Ο όρος φύλο δεν έχει διαφορετική έννοια από την παραπάνω»
    Όταν στο ίδιο νομοσχέδιο απροκάλυπτα, ξεδιάντροπα δια της παρ. 2 άρθρο 4 εξαιρείται η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αφού αναφέρεται «2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς Δικαστηρίου», κατανοώ ότι η δόλια υποκρισία όλα τα σφάζει, τα μαχαιρώνει, τα τσουβαλιάζει για το καλό μας, για να μας θεραπεύσει από τυχόν εχθροπάθεια προς τις αδελφές, που κατά τον νομοθέτη συμμετέχουν στη γεννετήσια διαδικασία, για να συνεχίσουν οι ημέρες μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων χωρίς την αναγνώρισή της, για να μπορεί η Ρεπούσια υποκρισία να μην συμμετέχει στην αναχρονιστική τήρηση ενός λετπού σιγής στη μνήμη των σφαγιασθέντων από τους ισλαμοφασίστες του Κεμάλ, για να ανασχεθεί επιτέλους η χρυσή αυγή, ΤΟΤΕ...
    Παύω να ανησυχώ, εξεγείρομαι και καλώ όλους: Αντιδράστε. Αντιδράστε έναντι της υποκρισίας και της δολιότητος που δείχνει την γλώσσα της ξεδιάντροπα σε όλους μας. Αποκαλύπτετε, κατονομάζετε τους φορείς της υποκρισίας. Αγωνιστείτε ενάντια στη λήθη, στο ψέμα, στην άγνοια. Ετοιμάζεσθε και μην αναμένετε ότι οι υπαίτιοι της καταστροφής δύνανται να σταθούν απέναντι στον πολεμιστή της τζιχάντ που τρώγει την καρδιά του εχθρού ή αποκεφαλίζει αυτόν σε κοινή θέα Μ.Μ.Ε. Εμείς θα σταθούμε. Οι άλλοι, οι βιαστές της ιστορίας, της αλήθειας και των εννοιών θα κρύβονται, όπως και τώρα πράττουν εντός της συγκυβέρνησης. Καλή Ανάσταση αδέλφια. Μακρύς ο Γολγοθάς, ακόμη καλά κρατεί το ιερατείο της υποκρισίας, των τελώνων και φαρισαίων της πολιτικής ορθότητος. Αφυπνιστείτε πριν γίνει της «συγκυβέρνησης.»
    Ιωάννης Σουλιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλοπρόσαλλοι ψηφοφόροι,αλλοπρόσαλλες πολιτικές.

    Είμαι περίεργος να δώ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΚΟ θα πρέπει να κάνουν τα θρασίμια για να σταματήσετε να τους ψηφίζετε και να τους στηρίζετε,όσοι το κάνετε.

    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Το εν λόγω ν/σ με τις αλλοπρόσαλες και ασαφείς προβλέψεις του...ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου..."
    Αν τον ανοίγει λέει! Ούτε που φανταζόμαστε τον ανεμοστρόβιλο που μπορεί να προκαλέσει!!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.