18/5/13

Αν δεν πάρει κεφάλια ο Πρωθυπουργός για την εθνική ήττα της Ουάσιγκτον, αύριο θα πάθουμε χειρότερα!

Το πάθημα της Ουάσιγκτον, να γίνει μάθημα
Του Σάββα Καλεντερίδη
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, συνοδευόμενος από στρατιά δέκα υπουργών, 65 διπλωματών (!), 150 επιχειρηματιών και δεκάδων δημοσιογράφων, για συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαρακ Ομπάμα.
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα, για την ακρίβεια το γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση που προέκυψε από την απολύτως ταπεινωτική άρνηση του Αμερικανού προέδρου να δεχτεί τον Έλληνα πρωθυπουργό και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ανακοινωθεί οι επιπτώσεις και οι κυρώσεις εναντίον εκείνου-ων των υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων που εξευτέλισαν την Ελλάδα, ανακοινώνοντας ένα ταξίδι, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλιστεί οι λεπτομέρειες της συνάντησης με τον Πρόεδρο Ομπάμα, δια της διπλωματικής οδού και όχι μέσω παραθρησκευτικών οργανώσεων, ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν αυτές σχετίζονται με ξένα δόγματα και εξυπηρετούν, κατά βάση, άλλα συμφέροντα.
Πρέπει δε να σημειώσουμε ότι όταν μετά από τέτοιες διπλωματικές και πολιτικές ήττες, που εξευτελίζουν την Ελλάδα και απομειώνουν το ήδη τρωθέν διεθνές της κύρος, δεν επιρρίπτονται ευθύνες και δεν ζητείται η «κεφαλή επί πίνακι» των υπευθύνων, η ζημιά για τη χώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη, ενώ εντυπώνεται και στην ελληνική κοινή γνώμη η πεποίθηση ότι ακόμα και μετά τέτοιες ήττες, συνεχίζονται όλα κανονικά, σαν να μην συνέβη τίποτε.
Ασφαλώς, η άρνηση της αποδοχής της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είναι σφόδρα πιθανόν να σχετίζεται με επιλογές που έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση σε μια σειρά από ζητήματα, όπως ο χειρισμός της οικονομικής κρίσης, οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως για παράδειγμα της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, κ.λπ., επιλογές που δεν εξυπηρετούν τους αμερικανικούς σχεδιασμούς για την περιοχή, για το ευρώ και για την Ευρώπη. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν στην πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις, όμως επιβάλλεται ο σωστός χειρισμός και η ανάλογη πολιτική και διπλωματική διαχείριση της κατάστασης για την εξομάλυνση των όποιων προβλημάτων, και πάντως δεν επιλέγεται ο δρόμος της γελοιοποίησης της χώρας.
Επί της ουσίας, σωστά η κυβέρνηση προσπαθεί να προσδώσει πολυμέρεια στην εξωτερική της πολιτική και η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, απαιτεί εύστοχες επιλογές σε πολλούς τομείς της εξωτερικής πολιτικής και σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, που θα έχουν έντονο το στοιχείο της οικονομικής διπλωματίας, αφού μόνο μια τέτοια πολιτική μπορεί να προσδώσει ευσταθή ισορροπία στην ελληνική οικονομία και στην ίδια τη χώρα.
Μιλάμε για πολλές και μικρομεσαίου μεγέθους πολιτικές κινήσεις, προς διάφορες κατευθύνσεις, χώρες και αγορές, αφού όταν η Ελλάδα επιχείρησε να κάνει στρατηγικές κινήσεις, χωρίς να λαμβάνει σοβαρά υπόψη και να προσμετρά την αντίδραση άλλων γεωπολιτικών παικτών, πλήρωσε ακριβό τίμημα. Η περίπτωση του South Stream, είναι χαρακτηριστική και οι επιπτώσεις από την αμερικανική αντίδραση, είναιορατές ακόμα και στην Πάρνηθα, τα βουνά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας! Άλλωστε, οι πολλές μικρομεσαίου μεγέθους κινήσεις, σε πολλές χώρες, τομείς και αγορές, ενταγμένες σε ένα σχέδιο και συμποσούμενες συνιστούν από μόνες τους στρατηγικού χαρακτήρα εγχείρημα, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο και δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί και να καταπολεμηθεί από οποιονδήπτε διεθνή παράγοντα.
Όμως αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει κάνει πολύ προσεκτικά και σε βάθος την ανάλυσή της για τους λόγους που οδήγησαν μια ολόκληρη χώρα στην εντατική, με ξένους παράγοντες να αποφασίζουν για την επιβίωσή της, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα εξαλειφθούν οι παθογένειες, θα εξέλθει η χώρα από την κρίση, και θα αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο για να ξαναζήσουμε τα ίδια. Και για να γίνει αυτό, εκτός των άλλων που πρέπει να αλλάξουν, θα πρέπει να αλλάξει και το δόγμα εξωτερική πολιτικής της χώρας, με την οικονομία να γίνεται ο πρώτος στόχος της ελληνικής διπλωματίας.
Τέλος, εκτός από το δόγμα, αυτό που θα πρέπει αδηρίτως να αλλάξει, είναι η ανάληψη και ο καταλογισμός ευθυνών σε πολιτικούς, υπηρεσιακούς και διπλωματικούς παράγοντες, αφού αν είχαν καταλογιστεί ευθύνες για τους υπεύθυνους του φιάσκου του Κατάρ, δεν θα βιώναμε την ήττα της Ουάσιγκτον, και θα αποφεύγαμε άλλον έναν διεθνή διασυρμό της χώρας!
Όσον αφορά στο ταξίδι του Τούρκου πρωθυπουργού, θα δούμε όλες πτυχές της επίσκεψης στο άρθρο μας της Κυριακής!
Ες Κυριακήν τα σπουδαία, λοιπόν!
δημοκρατία

17 σχόλια:

  1. Μερικές επισημάνσεις γιατί θεωρω ότι το άρθρο έχει γραφεί εν θερμώ κάτι που ειδικά στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής απαγορεύεται.Ο Θερμός λόγος προέρχεται απο τον υψηλό βαθμό της Εθνικής Συνείδησης του αρθρογράφου η επισήμανση αυτή αναγκαία για την αποφυγή της όποιας παρανόησης

    -Η παραθησκευτική οργάνωση η οποία αναφέρεται είναι η οργάνωση στην οποία η Τουρκία οφείλει την μεταβολή του Κυπριακού προβλήματος απο ζήτημα Εισβολής και κατοχής σε ζήτημα Δικοινοτικό Διζωνικό.Για να καταλάβουμε το μέγεθος της

    -Δεν είδα καμιά αναφορά στην Κοινότητα Γκιουλέν και στην δραστηριότητα που αναπτύσσει στις ΗΠΑ.Ολως τυχαίως η νέα οικονομική ελίτ είανι αντικεμαλική και φίλα προσκείμενη πρός το Σουνιτικό Ισλάμ έκδοσης Φετουλλάχ Γκουλέν

    -Τα αποτελέσματα της Επίσκεψης Ερντογάν είναι Τραγικα για την Τουρκία και το μόνο που σώζει τον Τούρκο Πρωθυπουργό είναι το επικοινωνιακό τρίκ της Επίσκεψης της Γάζας

    -Παραδόξως καμιά αναφορά στην επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα και στο Μπακού και τα όσα παράγουν.Ολως τυχαίως η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται δεύτερη φορά , οποτε η Ελλάδα Σήμερα δεν είναι η Ελλάδα των Πυρκαγιών του 2007 διαθέτει πολύ μεγαλύτερο γεωστρατηγικό βάθος.Τό ότι πολλοί δεν το βλέπουν δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.Οσο για τα παλικάρια στο Μίστρο φρόνιμο θα είανι να διαχωριστούν απο τους υπόλοιπους Νεκρούς.

    Για την Ελληνική αποτυχία ο αρθρογράφος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υφίσταται.Αντίθετα η χρονική συγκυρία δεν επιτρέπει να καεί εύκολα το χαρτί αυτό, ειδικά αυτή την χρονική στιγμή.

    Η πραγματικότητα έχει διττή ανάγνωση πάντα φρόνιμο είναι λοιπόν να αφήνουμε το περιθώριο και για αυτήν

    Τέλος απλά να επισημάνω ότι το Εθνικό σχέδιο και η Εθνική στρατηγική απαιτεί και επιβάλλει νηφαλιότητα, παρρησία, κριτική σκέψη και συνείδηση, συνέπεια και συνέχεια στον χρόνο στο χώρο στις αρχές τις αξίες τα ιδανικά σε όλα τα επίπεδα, Συλλογικό και Ατομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω.

    Η ατιμωρησία έχει καταντήσει ενδημική σε όλο τον κρατικό μηχανισμό και έχει άμεση σχέση με το φαινόμενο της «κομματοκρατίας». Εάν δεν σταματήσει να λειτουργεί το πελατειακό σύστημα, έτσι ώστε να διαλυθεί το φαινόμενο της «κομματοκρατίας», θα συνεχίσει να ευδοκιμεί και η ατιμωρησία.
    Πώς να τιμωρήσεις κάποιον όταν εσύ ο ίδιος είσαι ο πλέον διαπλεκόμενος και διεφθαρμένος μέχρι το κόκαλο, δηλαδή «αμαρτωλός»;
    Για να σταματήσει αυτό το καταστροφικό φαινόμενο της ατιμωρησίας θα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία τιμωρίας των παραβατών από πολύ ψηλά, για να δοθεί και το σχετικό μήνυμα. Πως όμως θα γίνει αυτό;
    Πρέπει πρώτα να αναζητήσουμε τους «αναμάρτητους» συμπολίτες μας οι περισσότεροι των οποίων βρίσκονται στο περιθώριο του πολιτικού μας βίου, και να τους αναδείξουμε. Στη συνέχεια να τους δώσουμε την εξουσία, αλλά και την εντολή να διαλύσουν τη «κομματοκρατία» και να θέσουν τα θεμέλια μιας υγιούς δημοκρατίας με τη θέσπιση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
    Εκτιμώ ότι στη συνέχεια οι παραβάτες θα μειωθούν σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, γιατί απλά άπαντες θα γνωρίζουν ότι θα υφίστανται τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και ορθά όσα εκτίθενται από τον GREGO AKRITA.

    Εκτός των άλλων, επιθυμώ να σας υπενθυμίσω τόσο την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή και του Κώστα Σημίτη στο Λευκό Οίκο.

    Τότε τον Καραμανλή τον πέρασαν μέσα από μία πίσω πόρτα και όταν μπήκε τον υπεδέχθη ο σκύλος του κ. Μπους.

    Την επίσκεψη Καραμανλή βιντεοσκόπησαν οι Αμερικανοί και την έπαιξε το Αλ Τζαζίρα Νιους, προκαλώντας τον ακατάσχετο γέλωτα των Αράβων θεατών, οι οποίοι Άραβες λέγεται ότι θεωρούν πολύ υποτιμητικό να σε υποδέχεται σκύλος.

    Αλλά και ο «δικός μας ο Γιωργάκης», παρ’ ότι τυγχάνει πιστός υπηρέτης του αμερικανικού κατεστημένου και ο ίδιος είναι αμερικανός υπήκοος και εγγονός αρχηγού μεγάλης θρησκευτικής σέχτας, μετά την συνάντησή του με τον κ. Ομπάμα, όταν βγήκε έξω για να δώσει την συνέντευξή του, ήταν πελιδνός, τα αυτιά του εξείχαν και δεν μπορούσε να μιλήσει. Άραγε ήταν τράκ;

    Καλά ο Σημίτης ήταν δυστυχώς πολύ μικρός για να επιδιώξει μια τέτοια συνάντηση.

    Ποτέ μου δεν κατάλαβα σε τι σημαντικό χρησιμεύει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

    Ίσως είναι χρήσιμη για τον εκάστοτε πρωθυπουργό για λόγους δημοσίων σχέσεων στο εσωτερικό της χώρας.

    Κατά τα άλλα οι αποφάσεις λαμβάνονται αλλού και από άλλους. Έτσι και αλλιώς ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι figurehead, άλλοι αποφασίζουν. Παράδειγμα: όταν ο Μπους ΙΙ ήταν πρόεδρος κυβερνούσε ο Τσένι και οι περί αυτών.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την ουσία του άρθρου,η οποία είναι το μαύρο χάλι που επικρατεί στο ΥΠΕΞ,δεν βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον.

    Είναι θέμα προτεραιοτήτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα το σχόλιο μου είναι ίσως λίγο άσχετο ίσως όχι και τόσο, αλλα νομίζω αξίζει να επισημανθεί. Πέρα από το ότι να ανακοινώνεις ταξίδι, το οποιο δεν γίνεται είναι ξεφτίλα και για αυτό πρέπει να τιμωρηθεί οποιος το ανακοίνωσε, σήμερα χάζευα για λίγο το site της Washington Post, μήπως βρω κάτι για την επίσκεψη Ερντογάν, εκείνο που βρήκα όμως και φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, είναι η εμπλοκή του Γερουσιαστή Menendez σε κάποια περίεργα σκάνδαλα, μπαίνοντας στα άρθρα και διαβάζοντας και σχόλια, φαίνεται τα σκάνδαλα αυτά να είναι καλοστημένα, αν και τίποτα και ποτε δεν αποκλείεται. Οποιος γνωρίζει τα πρόσωπα ξέρει πως ο Menendez δρα πάντοτε υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων έχοντας πολύ καλές σχέσεις με την Ελληνική Ομογένεια, θεωρώ πως τα σκάνδαλα αυτά δεν είναι τυχαία! Πράγματι το ίδρυμα Γκουλέν έχει αποκτήσει τεραστια δύναμη και πρέπει να προσεχθεί ιδαίτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ''Ασφαλώς, η άρνηση της αποδοχής της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είναι σφόδρα πιθανόν να σχετίζεται με επιλογές που έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση σε μια σειρά από ζητήματα, όπως ο χειρισμός της οικονομικής κρίσης, οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως για παράδειγμα της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, κ.λπ., επιλογές που δεν εξυπηρετούν τους αμερικανικούς σχεδιασμούς για την περιοχή, για το ευρώ και για την Ευρώπη''
    Ασφαλώς για τίς προαναφερόμενες επιλογές δεν έγινε δεκτός ο Πρωθυπουργός και είναι επιλογές που δεν εξυπηρετούν τους Αμερικανικούς σχεδιασμούς,οι οποίοι είναι γνωστοί το νιώσαμε στο΄΄πετσί΄΄μας και το κυριώτερο μας οδηγούν σε ομηρεία των Τουρκομογγόλων(ειδικά στα ενεργειακά).
    Άλλωστε έβαλαν το Αζερμπαιτζάν με ένα κρατικοδίαιτο ξεπουλημένο επιχειρηματία(δοσίλογο άλλης εποχής)να διεκδικήσει τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και πιέζουν μήνες τώρα να τους τα χαρίσει το Ελληνικό Κράτος έναντι του 1/6 της τιμής που προσφέρουν οι Ρώσοι.
    Το ερώτημα λοιπόν είναι εάν αρκεί ο αποκεφαλισμός ενός ανικάνου ή ξεπουλημένου αρμοδίου Υπουργού ή θα πρέπει επιτέλους αρχίσει το αυτονόητο:''εφαρμογή αξιοκρατίας απο την κορυφή μέχρι τη βάση κάθε δημόσιου οργανισμού και ενταφιασμός της ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ''.
    Παρεπιπτόντως τα συστήματα 5-3-2 ή 5-4-1 θα πρέπει να εφαρμόζονται μόνο στο ποδόσφαιρο γιατί άλλος ΄΄πάτος΄΄στο βαρέλι δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Χατζησαββίδη,

    Πήρατε από το βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ τον φάκελλο με τα στοιχεία για τους Κροάτες;


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Ευμένη,μένω μακριά απο την Αθήνα και δεν μου είναι εύκολο,σε ευχαριστώ πάντως.

    Θύμισε μου σε παρακαλώ,σου τα είχα ζητήσει; Ειλικρινά δεν θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε κ. Χατζησαββίδη,
    Με είχατε παρακαλέσει να σας στείλω φωτοτυπίες του βιβλίου "Τα Ξένα Στρατεύματα του Χίτλερ" που αφορούν τους Ουστάσι συμμάχους του του ΙΙ Π.Π. που πολέμησαν με τους Γερμανούς στη Ρωσία, σχετικά μεταφρασμένα από τα γερμανικά.
    Σας περιμένουν εδώ και μήνα στο βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ (τη ευγενή φροντίδι του) σε φάκελλο στο όνομά Σας.

    Φιλικά
    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εαν καποιος ειναι να κρεμασθει, το σκοινι να φτασει μεχρις το ΕΛΙΑΜΕΠ.
    Απο την ιδρυση του εκεινοι ειναι οι υπευθυνοι, ειτε ΠΑΣΟΚ πανω ειτε ΝΔ.
    Τωρα, δεν ξερω αλλα νομιζω οτι κατι σοβαρο κρυβεται πισω απο την συνεχη απουσια του Γκιουλεν στα ΜΜΕ.
    Ουτε καν οταν η εκπομπη "60 λεπτα" εκανε ρεπορταζ για τα σχολεια του δεν εμφανισθηκε, απλως μια κλειστη πορτα παρουσιασθηκε και πισω της υποτιθεται οτι βρισκονταν ο Γκιουλεν.Να ειναι αραγες ακομα ζωντανος?

    Α...εκεινον τον Αβραμοπουλο παλι εσεις οι ελλαδικοι τι τον κρατατε? για φιγουρα?

    Σταματηστε τις απεργιες, φροντιστε την οικονομια, μπας και ο υπολοιπος κοσμος αρχισει να σας σεβεται ,εχωμε καταντησει "τζοκερ" εδω καθε φορα που δοκιμαζουμε να βοηθησωμε.
    Δεν μπορεις να βοηθησεις αυτους που βοηθεια δεν θελουν επειδη τα ξερουν ολα, και καθε 5-6 μηνες ζητουν και νεα κυβερνηση, μας λενε.

    Αναρωτηθηκατε γιατι Ελληνες με παχυα πορτοφολια δεν καν ενδιαφερονται για την αγορα ακρως επικερδων επιχειρησεων που βγαινουν στο σφυρι καθημερινως στην Ελλαδα, απο ΟΠΑΠ σε Ταμειευτηριο και παμε λεγοντας?

    Δεν θελουν αραγες, η μηπως το "αορατο" κυκλωμα δεν τους αφηνει να επενδυσουν στην πατρικη γη ?


    Γιωργος Τσαπανος
    Καλιφορνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακομα γελανε με την καταντια μας και "στρατηγικη" στο "USSS ή USSR;" !


    - Γ. Καισαριος, http://www.capital.gr/jArticles.asp?jid=416

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ευμένη Καρδιάνο
    Εύστοχες οι επισημάνσεις και οι απορίες σας.
    Βασικά όμως, η υπόθεση που συζητάμε, εκλαμβάνεται ήδη ως εθνική ήττα από την κοινή γνώμη.
    Και όταν συμβαίνει αυτό, άντε να κλείσουν στόματα μετά.
    Δύσκολη καμπή όντως περνάμε και με διακλαδώσεις..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο υπαινιγμός «οι επιπτώσεις από την αμερικανική αντίδραση, είναι ορατές ακόμα και στην Πάρνηθα, τα βουνά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας» δεν είναι τεκμηριωμένος. Αν ο προαναφερθείς υπαινιγμός ισχύει τότε γιατί η επίμονη για στενές σχέσεις με ΗΠΑ?
    Αν όμως η αναφορά στις ΗΠΑ δεν ισχύει τότε μια τέτοια ‘εσφαλμένη’ υπόθεση εξυπηρετεί διπλά τα Τουρκικά συμφέροντα γιατί αθωώνει Τουρκία για τις Πυρκαγιές και επίσης δηλητηριάζει σχέσεις Ελλάδας με ΗΠΑ.
    Κατά την ταπεινή μου άποψη οι πυρκαγιές ήταν η αντίδραση της Τουρκιάς και όχι των ΗΠΑ. Η Τουρκία είναι η χώρα που ιστορικά χρησιμοποίει τέτοιες μεθόδους ειδικά κατά της Ελλάδας και είναι η χώρα που ήταν (και είναι διακαώς) αποφασισμένη να γίνει σημαντικός ενεργειακός κόμβος. Η Τουρκιά είναι προετοιμασμένη να κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μην την υποσκελίσει στον ενεργειακό τομέα. Επίσης οι αναφορές Γιλμάζ περί Ελληνικών πυρκαγιών επιβεβαιώνουν την ευθύνη της Τουρκίας.
    Για τις ΗΠΑ οι συγκεκριμένοι αγωγοί είναι πολύ σημαντικοί αλλά για την Τουρκιά είναι αναγκαίοι για να παίξει το ρόλο της περιφερειακής/οικονομικής δύναμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν επισκέφτηκε ο Κλιντον την Ελλάδα οι αριστεροί ‘δημοκρατες’ με το ΠΑΜΕ κόντεψαν να τον λυντσάρουν στον δρόμο από το αεροδρόμιο. Πριν μερικά χρόνια φωνάζαμε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Τώρα γιατί παραπονιόμαστε? Γιατί δεν παραμένουμε σταθεροί στις αντιαμερικανικές απόψεις μας και να περιμένουμε την Ρωσία ως εκ μηχανής θεός να μας σώσει? Τι άλλαξε?
    Αλλά και οι δεξιοί δεν είναι καλλίτεροι. Όταν η Τουρκία πληρώνει δισεκατομμύρια σε επαγγελματίες λόμπυστες στην Αμερική οι αφελείς έλληνες εμπιστεύονται ερασιτέχνες καιροσκόπους ανεκδιήγητους Ελληνοαμερικανικούς που παριστάνουν τους ‘λομπυστες’ (Βλέπε ΑΧΕΠΑ και σια). Ο Καραμανλής σκόρπιζε δισεκατομμύρια μέσω Ζαχοπουλου σε ‘πολιτιστικους’ συλλόγους αντί να προσλαμβάνει έμπειρους λομπυστες. Τα πράγματα είναι απλά στην Αμερική Money Talks. Απλώς δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και ψηφίζουμε ανίκανους για να μας προσλάβουν τον κανακάρη σε μια μίζερη δουλίτσα στο Δημόσιο. Αλλά όλα αλληλοσυνδέονται και καμία φορά πληρώνονται. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ιδεολογικό είναι καθαρά συνειδησιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυρία Γαληνού,

    Δυστυχώς δεν είμαι ο μόνος που κάνει επισημάνσεις!

    Αν παρατηρήσετε, όλοι σχεδόν οι πολιτικοί της σήμερον κάνουν επισημάνσεις και εκφέρουν έναν ξύλινο λόγο, χωρίς όμως να δίδουν ποτέ λύσεις!!

    Κριτική θα μπορούσε να κάνει ο κάθε Έλληνας πολίτης, όμως για το τι δέον γενέσθαι και ολοκληρωμένες προτάσεις επίλυσης προβλημάτων υποχρέωση έχει ο πολιτικός!

    Το τι έχει γίνει και γίνεται στο ΥΠΕΞ, έχει άμεση σχέση, αφ’ ενός μεν με την νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί στον χώρο αυτόν εδώ και πολλά χρόνια, αφ’ ετέρου με την πολιτική διεύθυνση από το 1975 και μετά.

    Τηρείται ο κανονισμός του υπουργείου; Υπάρχουν υπεύθυνοι τμηματάρχες; Από πού να αρχίσει κανείς και ποιόν να πιάσει;

    Εδώ διοικούσε ο εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών, π.χ. ο ΓΑΠ με Ρόντους και άλλους … συμβούλους ………

    Βέβαια εγώ βρίσκομαι τελείως εκτός του κυκλώματος της πολιτικής και μπορώ να κάνω μόνον υποθέσεις, ενώ ο κ. SKAL έχει καλή πληροφόρηση.

    Όσον αφορά τον πολύ κόσμο, θα πρέπει επιτέλους να του πουν ότι εδώ και χρόνια, η επίσημη αμερικανική πολιτεία διάκειται εχθρικότατα έναντι των Ελλήνων και όχι μόνον. Η εχθρότης φθάνει και τον μέσο αμερικανό πολίτη, ο οποίος, αν πιστέψουμε τον δημοσιογράφο των New York Times κ. Nicholas Kostov, καταδυναστεύεται, η δε μέση αστική τάξη των ΗΠΑ έχει καταστραφεί!

    Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας γράψω μια παράγραφο της ομιλίας που έκανε στην τουρκική βουλή, ο πρόεδρος Χούσεϊν Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία την 6 Απριλίου 2009.

    «This morning, I had the great privilege of visiting the tomb of your extraordinary founder of your republic. His greatest legacy is Turkey’s strong, vibrant, secular democracy, and that is the work that this assembly carries today».

    Παρατήρηση: Η Τουρκία απέκτησε δημοκρατία μετά το 1950. Προηγουμένως υπήρχε μόνο ένα κόμμα το οποίο την κυβερνούσε, το κεμαλικό!

    «This future was not easily assured, it was not guaranteed. At the end of World War I, Turkey could have succumbed to the foreign powers that were trying to claim its territory, or sought to rewstore an ancient empire. But Turkey chose a different future. You freed yourself from foreign control, and you founded a republic that commands the respect of the United States and the wider world».

    Παρατήρηση: Ο συντάκτης της ομιλίας, λησμονεί ότι εν τω μεταξύ υπήρξαν δύο στρατιωτικές δικτατορίες, μάλιστα κατά την πρώτη δικτατορία εκτελέστηκαν στην αγχόνη ο πρωθυπουργός Μεντερές και υπουργός Εξωτερικών Ζορλού. Λοιπόν τι είδους δημοκρατία εκθειάζει ο Ομπάμα;
    Επί πλέον η ομιλία είναι προσβλητικότατη για τους Έλληνες συμμάχους των ΗΠΑ κατά τους δύο παγκοσμίουςπολέμους, τους οποίους παρουσιάζει ως σφετεριστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας(sic!) των Τούρκων(sic!). Ποιάς Τουρκίας και Ποιών Τούρκων;


    Παραλείπω την συνέχεια της ομιλίας την οποία μπορεί κανείς να βρει στο site http:://www.nytimes.com/2009/04/06/us/politics/06obama-text.html?...

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΡΙΣΤΑΡΧΕ, ένα είναι το «αχτύπητο» σύστημα: Το 4-4-2
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=332195

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η εξωτερικη πολιτικη δεν μπορει και δεν πρεπει να επαφιεται και να αναμενεται απο << πολιτικες προσωπικοτητες >>.
    Ακρογωνιαιως λιθος της εξωτερικης πολιτικης ειναι τα πολιτικοοικονομοκοινωνικα λομπυ ,η δραστηριοτητα και η απηχηση που εχουν αυατ σε χωρους-στοχους της εξωτερικης πολιτικης.
    Ενα τρανο παραδειγμα ειναι η περιπτωση του διαπρεψαντος στις ΗΠΑ, Αλβανικης καταγωγης εστιατορα ,το ονομα αυτου Αντωνιος Αθανας, ο οποιος αν και χαμηλης ακαδημαικης μορφωσης εδινε ...διαλεξεις στο Χαρβαντ και για τους αναγνωστες των ..μυστικων υπηρεσιων ηταν εκεινος που στο διασημο εστιατοριο του ΠΙΕΡ4, εστησε υποστηριξε και διαχειρισθηκε την ανεξαρτησια του κοσοβου !!
    Δυστυχως η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη ακολουθει διαδρομες Μαυροκορδατιες, ΥΠΟΣΚΕΛΙΖΟΝΤΑς και ΠΑΡΑΚΑΠΤΩΝΤΑς το ελληνικο και φιλελληνικο στοιχειο ανα την οικουμενη.
    Αυτη η μορφη δρασης εχει σαν αποτελεσμα οι οποιες κινησεις μας να κρεμονται στον << πολιτικο χρονο >> που διαθετει η εκαστοτε κυβερνηση και ο εκαστοτε εκλεγμενος αφιαρωντας τεραστια στρατηγικα πλεονεκτηματα που προσφερει η μονιμη παρουσια ελλαδικου και φιλελληνικου στοιχειου στις χωρες ενδιαφεροντος.
    Ευχαριστω για την φιλοξενια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.