31/5/13

Νέο όργιο λάσπης κατά της Ελλάδας από τους τουρκόψυχους!


Ορυμαγδός συκοφαντιών από την αλυτρωτική «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», παρέα με τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής και άλλους «συντοπίτες» μας, σε σύνοδο του ΟΑΣΕ στα Τίρανα…

Σε νέα ενορχηστρωμένη επίθεση ψευτιάς και θράσους εναντίον της χώρας μας επιδόθηκαν προ ολίγων ημέρων τα φασιστοειδή της Άγκυρας, που στις 21 και 22 Μαΐου συμμετείχαν στη σύνοδο του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας» (ΟΑΣΕ) με θέμα την ανεκτικότητα και τις διακρίσεις. Παρούσα βεβαίως η αλυτρωτική τουρκο-ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF), παρόντα όμως και μερικά δικά μας μπουμπούκια, εκπροσωπώντας την…«Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης», όπως ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και το μέλος του προξενικού «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας» (BTAYTD) και Γενική Διευθύντρια της επίσης προξενικής «Πολιτιστικής-Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ) Περβίν Χαϊρουλλάχ (σ.σ. στην 1η φωτογραφία βλέπετε όλη την τουρκο-αποστολή).
Στην σύνοδο την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ενώ από τις 57 χώρες που εκπροσωπήθηκαν, μετείχαν ιδιαίτερα εκπρόσωποι τουρκικών κοινοτήτων από Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Γαλλία και Ολλανδία και περιέγραψαν με παραδείγματα τις διακρίσεις (λέει) που βιώνουν.
Η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρματζί μιλώντας στην πρώτη συνεδρία που είχε θέμα τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον αγώνα κατά της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων, είπε πως «στην Ελλάδα οι πρόσφυγες, η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και άλλες ευάλωτες ομάδες κατέστησαν στόχοι της ακροδεξιάς». Παρών πάντως από ελληνικής πλευράς ο Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος, που αντέκρουσε τις συκοφαντίες. Σε άλλη συνεδρία της συνόδου μίλησε η (γνωστή σε όλους σας πλέον αρχιπρακτοράντζα – και “επαγγελματίας”…ελληνομάχος) Περβίν Χαιρουλλάχ (σ.σ. τη βλέπετε στο κέντρο της 2ης φωτογραφίας, ανάμεσα στην Μελέκ Κιρματζί και τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Σερήφ, ενώ πιο δίπλα βλέπετε και τον ψευδομουφτή Ξάνθης Μέτε). Η Χαιρουλλάχ για μια φορά ακόμη κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, και μάλιστα με μια μονόπλευρη απόφαση διόρισε δικούς της μουφτήδες,…ενώ το 2013 με μια πρόσθετη ρύθμιση λήφθηκε απόφαση διορισμού και ιμάμηδων για τη διδασκαλία του Κορανίου σε μειονοτικά σχολεία και τζαμιά».
Όπως μας ενημερώνει η «Μπιρλίκ», μιλώντας στην ίδια συνεδρία «η Μελέκ Κιρματζί είπε πως η αυξανόμενη ισλαμοφοβία και η τάση αύξησης των εγκλημάτων μίσους σε βάρος μεταναστών και προσφύγων (συνήθως μουσουλμάνων), αποτελεί ένα ανησυχητικό πρόβλημα για την Ελλάδα. Η Κιρματζί ανέφερε πως οι επιθέσεις σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης δημιούργησαν φόβο μέσα στην μειονότητα, πως συνέβησαν πολλά αντιμουσουλμανικά περιστατικά και ότι τον Μάρτιο του 2012 γράφτηκε σε μπεκτασίδικο τάφο το σύνθημα ¨Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος¨.
Στο τέλος αυτής της συνεδρίας, η Ελλάδα κάνοντας χρήση του δικαιώματος απάντησης, αναφορικά με την εκλογή των μουφτήδων είπε πως δεν υπάρχει ένας πάγιος κανόνας σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες και ότι στην Τουρκία οι μουφτήδες δεν διορίζονται από την κοινότητα των πιστών αλλά διορίζονται από το κράτος. Ισχυρίστηκε επίσης πως με την τροπολογία που ψηφίστηκε το 2013 δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο στάτους των ιμάμηδων και ότι αυτό δεν αποτελεί επέμβαση του κράτους στις θρησκευτικές υποθέσεις. Η Ελλάδα ανέφερε πως και ο πατριάρχης στο Φανάρι εκλέγεται από την Τουρκία και ότι δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο για τον οποίο η μειονότητα δεν είναι ικανοποιημένη από την νέα ρύθμιση».
Προφανώς όμως η ελληνική απάντηση δεν άρεσε καθόλου στην Χαϊρουλλάχ και έτσι στην τελευταία συνεδρία (που είχε ως θέμα τον ρόλο των πολιτικών ηγεσιών και της νομοθεσίας όσον αφορά τα λεγόμενα «εγκλήματα μίσους»), ξαναπήρε τον λόγο, χαρακτήρισε την επιλογή του πατριάρχη στην Τουρκία άσχετη με το ζήτημα των μουφτήδων και ζήτησε πάλι από την Ελλάδα την απόδοση «του κατοχυρωμένου με διεθνείς συνθήκες», όπως τόνισε, «δικαιώματος της Τουρκικής Μειονότητας για εκλογή των θρησκευτικών της ηγετών».
Όσο για την Κιρματζί, μιλώντας στην ίδια συνεδρία, είπε πως το ελληνικό κράτος και το ελληνικό κοινοβούλιο είναι πλέον υποκείμενα στη ρητορική του ρατσιστικού μίσους, τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν πιο αποτελεσματικές σχετικές ποινές και στο καπάκι ζήτησε από την Ελλάδα να μεταφράσει στα ελληνικά και τον οδηγό που ετοίμασε ο ΟΑΣΕ για εκπαιδευτικούς, σχετικά με τον αγώνα κατά της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων!
Αν μετά απ’ όλα αυτά έχετε την αίσθηση ότι – όσον αφορά ετούτα τα τουρκοπληρωμένα φασισταριά – ο όρος «θράσος» έχει πλέον χάσει κάθε νόημα, εμείς τι να πούμε; Προφανώς, και να θέλαμε, δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε…

Προξενείο STOP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.