28/6/13

Σαμαράς στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ: Απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας για τη νέα Ελλάδα

Λόγω αδιαθεσίας του διέκοψε την ομιλία του για λίγα λεπτά 
«Στους αγώνες μένουμε πάντοτε όρθιοι» είπε χαρακτηριστικά, μετά τη μικρή διακοπή
«Προσκλητήριο ενότητας για τη "Νέα Ελλάδα"» -που αποτελεί και το σύνθημα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ- απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών. Η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ διακόπηκε για λίγα λεπτά λόγω λιποθυμικού επεισοδίου του Πρωθυπουργού.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα θετικά της συμφωνίας για τον ΤΑΡ που περιέγραψε σαν την πιο θετική οικονομική είδηση της τελευταίας δεκαετίας ενώ επέμεινε στην απόφασή του να κλείσει την «αμαρτωλή ΕΡΤ». Επίσης αναφέρθηκε και στον έναν χρόνο της τρικομματικής, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

«Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής, Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες.

»Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά.

»Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν, αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», συμπλήρωσε.

Κάνοντας απολογισμό ο κ. Σαμαράς είπε ότι από τις εξελίξεις δικαιώθηκαν και ο Κώστας Καραμανλής που είχε ζητήσει μέτρα από το 2009, και ο ίδιος για την αρχική του κριτική στο μνημόνιο. «Θα νιώσουμε όμως απόλυτα δικαιωμένοι μόνο όταν θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία» είπε.

Για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αναγνώρισε την συμβολή τους στο έργο του τελευταίου χρόνου, αν και επισήμανε ότι θα έχουν πάντα διαφορετικές πορείες. «Στις κρίσιμες στιγμές, αν η πατρίδα το απαιτεί, ένα κόμμα οφείλει να υπηρετεί την πατρίδα» είπε ο κ. Σαμαράς σε μία έμμεση αναφορά για την παρούσα συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε ότι στόχος της δικομματικής, πια, κυβέρνησης είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία.

«Η σωτηρία της Ελλάδας σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και αυτό τον στόχο τον πετύχαμε όλοι μαζί. Τις τελευταίες ημέρες περάσαμε μία μεγάλη δοκιμασία γιατί είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ που ήταν κάστρο των βολεμένων. Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Έπρεπε να την αφήσουμε ενώ επιβάλλουμε θυσίες σε όλο τον λαό; Έπρεπε να αφήσουμε την σπατάλη, τις υπερωρίες, τα σκάνδαλα που ανακαλύπτει και η εισαγγελία;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «στέλνουμε το μήνυμα σε όλους».

Προχωράμε με το νόμο. Κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο είπε, στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν την κατάληψή τους. Στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλοι όσοι κυβέρνησαν. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόριζαν, αλλά κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς. Η νέα δημόσια τηλεόραση θα είναι μακριά από κομματικές επιρροές και θα στελεχωθεί αξιοκρατικά. «Και για να κλείσουμε με την αμαρτωλή ΕΡΤ, εμείς μπαίνουμε μπροστά για να ξεπεράσουμε την κατάσταση αυτή. Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις χωρίς συγκρούσεις με τα κάστρα των βολεμένων, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα» είπε.

Ακολούθως περιέγραψε το όραμά του για τη νέα Ελλάδα λέγοντας ότι «είναι για μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και να αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό, κανένα ταλέντο. Δεύτερον θέλουμε μια χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και μπορεί να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια.

»Δεν αναζητούμε υιοθεσία από κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων. Τρίτον, πηγή δύναμης είναι η δημοκρατία μας, αλλά δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος και τα προνόμια των συντεχνιών. Δημοκρατία είναι σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης στην Ελλάδα που χτίζουμε είναι ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού» κατέληξε.

Εργασίες Συνεδρίου


Με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής το 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου. Βασικό σύνθημα του συνεδρίου είναι «Νέα Δημοκρατία Νέα Ελλάδα».

Η ΝΔ έχει αποστείλει προσκλήσεις σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή, εξαιρώντας έτσι και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Από το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε χαιρετισμό ο γραμματέας του, Νίκος Ανδρουλάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του Δημήτρης Βίτσας, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι την κυβέρνηση δεν την γέννησε η ιδεολογική συμπόρευση αλλά η εθνική ανάγκη και πως «στη νέα προγραμματική συμφωνία προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιες. Μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα, στην λειτουργία της αγοράς, μεταρρύθμιση στο κράτος με αξιολόγηση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού».

Ο Δημήτρης Βίτσας, στη σύντομη ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη τα δημοκρατικά κόμματα να καταπολεμήσουν το φαινόμενο του φασισμού. «Η χώρα βρίσκεται κάτω από τον ζυγό των μνημονίων. Χρέος όλων είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται να έχουν την έγκριση του λαού και να μη αφήσουν χώρο στον φασισμό να αναπτυχθεί. Οφείλουμε για το καλό του λαού μας να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και το Σύνταγμα» είπε. 

Ο Γιάννης Γκιόκας ανέφερε ότι «η ανάπτυξη, αν έρθει, θα είναι με υψηλή ανεργία και περιορισμούς και θα συνοδευθεί από ανταγωνισμούς και συγκρούσεις. Ο λαός πρέπει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ανάπτυξης με φτώχεια και να πάρει στα χέρια του τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η θεωρία των άκρων που τσουβαλιάζει τους εργατικούς αγώνες με άλλες μορφές ακόμη και φασιστικές».

Ο Σπύρος Λυκούδης δήλωσε ότι «η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε από λάθη και παραλείψεις και οδήγησε στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «στην πορεία θα βρεθούν σημεία σύγκλισης».«Η τρόικα δεν μετριάζει αλλά εντείνει την ανάγκη να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό» ανέφερε.

Θερμής υποδοχής, με παρατεταμένο χειροκρότημα από τα μέλη του συνεδρίου, έτυχε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα φανούν και οι νέοι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί στο κόμμα μετά από ένα χρόνο πρωθυπουργίας του κ. Σαμαρά.

Επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔΑνδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος χαίρει και της αποδοχής του Πρωθυπουργού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

18: 30 Κήρυξη της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΣΥ.Δ κ. Φίλιππο Ταυρή.

18:35 Χαιρετισμοί εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτικών κομμάτων.
Χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) κ. Λευτέρη Χριστοφόρου.
Ομιλία του Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., κ. Σάκη Ιωαννίδη. Ομιλία του καθηγητή φιλοσοφίας και πρώην Υπουργού Παιδείας της Γαλλίας, κ. Luc Ferry.

19:50 Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ε.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή.

20: 00 Ομιλία του Προέδρου του Κόμματος, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

09:30 Έναρξη Συνεδρίου Αποδήμου Ελληνισμού.

10:00 Έναρξη συνεδρίασης Ολομέλειας:
Έγκριση Κανονισμού Εργασιών του Εθνικού Συνεδρίου.

10:05 Ομιλία του Αντιπροέδρου του Κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κ. Θανάση Μπούρα.
Ομιλία του Προέδρου της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ) κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Ομιλίες Συνέδρων.

15:00 Παρουσίαση από τους επικεφαλής των τριών Επιτροπών Παραγωγής Πολιτικού Έργου (Ε.Π.Π.Ε.) (Ιδεολογικού, Πολιτικής – Προγράμματος και Καταστατικού) των προτάσεων των αντίστοιχων επιτροπών.

16:00 Έναρξη εργασιών Τμημάτων.
Συνεδριάσεις των Τμημάτων Ιδεολογικού, Πολιτικής – Προγράμματος και Καταστατικού.
Εισηγήσεις των επικεφαλής των Επιτροπών.

16:30 Τοποθετήσεις Συνέδρων.

20:30 Έγκριση στα τρία Τμήματα των τελικών εισηγήσεών τους προς την Ολομέλεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

10:00 Έναρξη εργασιών της τρίτης ημέρας του Εθνικού Συνεδρίου.

10:00 Συνεδρίαση Ολομέλειας:
Παρουσίαση από τους επικεφαλής των Ε.Π.Π.Ε των τελικών κειμένων που εγκρίθηκαν από τα Τμήματα. Ψηφοφορίες επί των τελικών κειμένων.

10:30 Ομιλίες Συνέδρων.

12:30 Ομιλία της επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών του Κόμματος κας Μαριέττας Γιαννάκου. Ομιλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Απολογισμός πεπραγμένων του κόμματος κατά την προηγούμενη περίοδο.
Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ) κ. Antonio Lopez – Isturiz.

13:00 Ομιλία του Προέδρου του Κόμματος, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

13:30 – 18:00 Ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών μελών της νέας Πολιτικής
BHMA

3 σχόλια:

  1. Σας διαβεβαιώ ότι είμαι ΠΟΛΥ επιφυλακτικός με τους πολιτικούς εν γένει και ιδιαίτερα με τους .. εγχώριους πολιτικούς.

    Δεν μπορώ όμως να καταλάβω το μένος ορισμένων κατά του Σαμαρά, ο οποίος όπως φαίνεται εργάζεται και προσπαθεί, παρά τις συνθήκες στις οποίες εξαναγκάστηκε από παράγοντες εκτός της δικής του θελήσεως.

    Τον ηλιοκαμένο και ξεκούραστο ολετήρα της Ελλάδος "Γιωργάκη". Αυτόν που τριγυρίζει ανά την υφήλιο διασκεδάζοντας, αφού διέσυρε και κατεπρόδωσε τους Έλληνες, αυτούς που τρέφουν αυτόν και την οικογένειά του εδώ και πολλές δεκαετίες! Κανείς σχεδόν δεν τον αναφέρει.

    Εσχάτως μάλιστα, ζητά πάλι πίσω την "ιδιοκτησία" του, εννοώ το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι πρόκειται για τιμάριο δικό του και της οικογενείας του,το οποίο μόνον αυτοί επιτρέπεται να νέμονται...!

    Κανείς μα κανείς δεν ζητά την καταδίκη του επί εσχάτη προδοσία, για τις αμέλειές του για την οικονομία επί τρίμηνο, καθώς και για τον χειρισμό τόσων εθνικών υποθέσεων τις οποίες αυτός καταβαράθρωσε!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ oikologia-gea
    Είναι να αναρωτιέται κανείς,αν λογικός,σκεπτόμενος και φρόνιμος άνθρωπος,μπορεί κατηγορώντας τον "γιωργάκη"(απολύτως δίκαια)για όσες ζημιές έχει κάνει στη Χώρα προ και μετά των εκλογών του 2009,να αφήνει απ'έξω τον άλλον ηλιοκαμένο τον "κωστάκη".Σαν να μην ξέρουμε όλοι σ'αυτήν την έρμη Πατρίδα ποιοί και πώς την κυβέρνησαν και ποιά ήταν και είναι τα αποτελέσματα ατων πράξεων και των παραλείψεών τους.
    Ελεος,πια, με τους δικούς μας και τους άλλους.Καιγόμαστε,πάρτε το είδηση,κοθώνια...Δεν γλιτώνει κανένας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "παρά τις συνθήκες στις οποίες εξαναγκάστηκε από παράγοντες εκτός της δικής του θελήσεως"

    Ευμένη,

    Με το πιστόλι στον κρόταφο έγινε πρωθυπουργός, ή αφού έσυρε την Ελλάδα πριν έναν χρόνο σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Έλεος με τα λιβάνια στον Σαμαρά, ρε φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.