8/6/13

Βομβαρδισμός στόχων από συριακά ελικόπτερα στο έδαφος του Λιβάνου

Οι βομβαρδισμοί αυτοί άρχισαν αμέσως μετά την κατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους μαχητές της Χεζμπολάχ της πόλης Κουσέιρ, πρώην προπύργιου των σύρων ανταρτών, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο (φωτογραφία αρχείου).
Περιοχή του Λιβάνου, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, που αποτελεί ορμητήριο των ανταρτών, βομβάρδισαν τη νύχτα συριακά ελικόπτερα
«Συριακά ελικόπτερα έριξαν έξι πυραύλους στην περιοχή του Ουάντι Χαμίντ, κοντά στην κοινότητα Αάρσαλ, χωρίς να προκληθούν θύματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας.
Συριακό ελικόπτερο είχε βομβαρδίσει και την Τετάρτη το Αάρσαλ, μία κοινότητα με σουνίτες κατοίκους στην πλειονότητά τους - γνωστή για τα αισθήματά της κατά του Άσαντ. Το βομβαρδισμό είχε καταδικάσει ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν.
Οι βομβαρδισμοί αυτοί άρχισαν αμέσως μετά την κατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους μαχητές της Χεζμπολάχ της πόλης Κουσέιρ, πρώην προπύργιου των σύρων ανταρτών, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.
Σύμφωνα εν τω μεταξύ με την κρατική τηλεόραση της Συρίας, στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων έπεσε και το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην περιοχή του Κουσέιρ.
«Οι ανδρείες ένοπλες δυνάμεις μας απεκατέστησαν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Μπουέιντα αλ Σαρκίγια», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.