4/6/13

Μην παραμυθιάζεστε (με τις διαδηλώσεις στην Τουρκία)…

Ειδικού συνεργάτη
Κάποιοι έχουν αναγάγει τη διαχείριση της λαϊκής οργής σε επιστήμη. Η εμπειρία τους από ανάλογες περιπτώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι τεράστια.
Η συνταγή είναι απλή: Απαιτείται να υπάρχει όντως υποβόσκουσα λαϊκή αντίδραση για διάφορα θέματα, η κυβέρνηση της συγκεκριμένης χώρας να έχει πιστέψει ότι κανένας και τίποτα δε μπορεί να την απειλήσει, να υπάρχει αντίδραση εκ μέρους της σε βασικά ζητήματα που θέλει να προωθήσει ο παγκόσμιος ηγεμόνας και να υπάρχουν επίσης στο εσωτερικό ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που δέχθηκαν πλήγματα υπό την παρούσα κατάσταση (και βεβαίως κηδεμονεύουν επίδοξους διαχειριστές της εξουσίας).
   Ο Ερντογάν άλλαξε πολλά στην Τουρκία.
   Από τη χρεωκοπία, τους τεράστιους εξωτερικούς δανεισμούς και την οικονομική εξάρτηση, την οδήγησε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
   Δημιουργήθηκαν νέα οικονομικά τζάκια και μειώθηκε κατακόρυφα η ισχύς και η επιρροή των υπαρχόντων.
   Βασίστηκε πολιτικά στο παραδοσιακά συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, κυρίως στους προερχόμενους από αγροτικές περιοχές, οι οποίοι έχουν επίσης σταθερούς δεσμούς με τη θρησκεία.
   Έκανε σημαντικά βήματα στο ζήτημα της διαφορετικότητας, εντάσσοντας όμως όλες τις εκφράσεις της μέσα στο πλαίσιο ενός κράτους «κατανόησης».
   Προώθησε την πολιτική της υπεράσπισης των μουσουλμανικών πληθυσμών σε Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Ανατολική Αφρική, Βαλκάνια και Καυκασία.
   Δημιούργησε πολεμική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, πλήττοντας τα συμφέροντα των μόνιμων προμηθευτών του εξωτερικού.
   Δεν έφραξε το δρόμο ενεργειακού ενδιαφέροντος της Ρωσίας προς τη Μέση Ανατολή, αλλά συνεργάστηκε και συνεργάζεται σε πολλά επίπεδα μαζί της. 
   Επιδίωξε την περαιτέρω ισχυροποίησή του στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, συνεργαζόμενος με Ιαπωνία, Ρωσία και Γαλλία, παρά τις αντιρρήσεις του «αφεντικού».
   Ακολούθησε γραμμή αντιπαράθεσης με το Ισραήλ, με βάση τους σχεδιασμούς του νέο-οθωμανισμού, παραβλέποντας την ουσιαστική παγκόσμια επιρροή και κυριαρχία εκπροσώπων του «αντιπάλου».
   Δε δέχτηκε να παίξει το ρόλο του «χρήσιμου και πειθήνιου ηλιθίου» στην περίπτωση του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αποτελούσε την αρχή τους τέλους για τα δικά του οράματα.
   Άρχισε να αποστασιοποιείται από την «τυφλή υποταγή» του μέντορά του Γκιουλέν, παρά τις αντιστάσεις του ετέρου πόλου Γκιούλ.

   Πίστεψε ότι οι απανωτές εκλογικές νίκες και τα «χάδια» των πραγματικά ισχυρών του κόσμου, τον έχουν κάνει «ανίκητο».
   Έβαλε στην άκρη το κεμαλικό κατεστημένο, πολιτικό και στρατιωτικό, προσβάλλοντας ταυτόχρονα πολλές φορές τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.
   Ενοχλήθηκε και αντιτάχθηκε στη συνεχή και αναπόφευκτη δυτικότροπη προοδευτικοποίηση της μορφωμένης νέας γενιάς στα μεγάλα αστικά κέντρα.
   Τέλος, η αυθεντική μαυροθαλασσίτικη καταγωγή του, δεν του επιτρέπει να κάνει ουσιαστικούς συμβιβασμούς σε σχέση με όσα πιστεύει, αφού δεν τον αφήνει η γνωστή σε πολλούς από εμάς, ξεροκεφαλιά και άγνοια κινδύνου.
   Όλα τα υλικά λοιπόν υπάρχουν. Όπως και όλες οι αντίπαλες δυνάμεις, μικρές και μεγάλες, στο εσωτερικό. Οι τελευταίες απαγορεύσεις σε αλκοόλ, τσιγάρο και η προσπάθεια προετοιμασίας της Κωνσταντινούπολης, με αλλαγή της φυσιογνωμίας της προς το οθωμανικότερο, να αποτελέσει το νέο κέντρο, τη νέα πρωτεύουσα του Ισλάμ στον 21ο αιώνα, ήταν απλά η σπίθα.
   Η μεγάλη πλειοψηφία όσων διαδήλωσαν από την πρώτη στιγμή, ήταν οι μορφωμένοι νέοι της Πόλης που νιώθουν ότι απειλείται το μέλλον που ονειρεύτηκαν (και εν πολλοίς ήδη ζούσαν) ως πολίτες ενός κράτους του δυτικού κόσμου.
   Από τη δεύτερη μέρα και μετά, άρχισε η προσπάθεια καπελώματος από τους εκφραστές του σκληρού κεμαλισμού (με μανδύα σοσιαλδημοκρατίας), με αμφίβολα αποτελέσματα κατά την άποψή μου.
   Από κοντά οι «γκρίζοι λύκοι» που η ιδεολογία του νέο-οθωμανισμού απειλεί όλη την κοσμοθεωρία τους.

   Μαζί και υποστηρικτές του φιλοκουρδικού συνασπισμού που έχουν αποθέσει όλες τις ελπίδες τους πλέον στον «ισχυρό εξωτερικό παράγοντα».
   Δίπλα τους όλα τα αριστερά απομεινάρια, κληρονόμοι της ισχυρής επαναστατικής αριστεράς του ’70 και του ’80 κυρίως.
   Μαζί και όλες οι εκφράσεις του αλεβιτών που βλέπουν ως μεγάλη απειλή το σουνιτισμό των νέο-οθωμανών.
   Μπροστά και οι Χεμσινλήδες, οι συνειδητοποιημένοι Κιρκάσιοι, οι διαφοροποιηθέντες Ζαζά και λοιπές εθνοτικές ομάδες.
   Στην πρώτη γραμμή και τα δικά μας μαυροθαλασσίτικα  παιδιά που ενδιαφέρονται για τη διάσωση της γλώσσας και της κουλτούρας τους. 
   Με λίγα λόγια ένα συνονθύλευμα, διαφορετικών προσδοκιών, επιδιώξεων και αφετηρίας.

   Τι θα γίνει; Το πιο πιθανό είναι να καταφέρουν να «κοντύνουν» τον Ερντογάν και να επέλθει σύντομα η αντικατάστασή του με κάποιον του ιδίου κλίματος, αλλά της νοοτροπίας Γκιούλ.
   Επικράτηση των κεμαλιστών-σοσιαλδημοκρατών είναι πολύ δύσκολη, γιατί η μπογιά τους περνούσε τις δεκαετίες του ’70-’80-’90, αλλά η σημερινή προοδευτική νεολαία δε μασάει από «προβιές».
   Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να επιδιωχθεί εκτόνωση της κρίσης και πτώση του Ερντογάν με εμπλοκή στρατιωτικού χαρακτήρα μικρής χρονικής διάρκειας (μαντέψτε με ποιόν). Άλλωστε αυτό προέβλεπε και έτσι ξεκινούσε το σχέδιο «Βαριοπούλα».
   Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δε θα είναι ίδιο μετά από τα γεγονότα που βιώνει αυτές τις μέρες η Τουρκία.
   Μάλλον έφτασε η ώρα να «αποσυρθεί» ο Ερντογάν (να τον «αποσύρουν» δηλαδή).

   Στην περίπτωση αυτή θα παίξει το ρόλο του Μεγάλου Βεζίρη Ιμπραήμ στο γνωστό σήριαλ, το οποίο ο ίδιος έχει κατηγορήσει πολλές φορές.
   Άλλωστε ο τηλεοπτικός Σουλτάνος Σουλεϊμάν είναι στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων του Ταξίμ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.



10 σχόλια:

  1. Σαν πολύ ειδικός είναι αυτός ο συνεργάτης Σάββα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή Ισλαμοφασίστες VS Κεμαλοφασίστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός παραμυθιάζει ποιόν είναι το βασικό ερώτημα κα ιγια ποιό λόγο;

    Εκτός αν πρέπει να ξεχάσουμε τα όσα έχουν γραφεί και ειπωθεί;

    Γιατί ούτε ο Ερντογάν προέκυψε απο παρθενογέννηση ούτε το AKP δημιουργηθηκε απο το πουθενά και εξηγεί πολλά η αναζήτηση των πηγών

    Η Χρήση του Παγκόσμιου Ηγεμόνα κατά συνέπεια αποτελεί κατα συνέπεια τον απο μηχανής θεό της οποιας συλλογιστικής.Φυσικά τίποτα δεν έει οικοδομηθεί πάνω σε ιδεαλισμό

    Προσωπικά δεν παρακολουθώ καμιά σειρά τουρκική ότι μαθαίνω είναι απο την σύνθεση θέσης και αντίθεσης

    Τωρα αν ο ειδικος συνεργάτης ζήλεψε την τέχνη του σκηνοθέτη θα ήθελα να του υπενθυμίσω οτι το αρχαίο θέατρο είανι αγνωστη τέχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :
    "ΑΡΧΙΔΑΜΟΣ"

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00041 ] [ 2013.01.01 00:00 ]

    ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΕΡΑΡΧΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΦΑΝΩΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝΤΕΣ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΩΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    http://arxidamos.pa-sy-a.gr/2013/01/01/00-00/pa-sy-a_arxidamos_2013-01-01_00-00.htm#plohghsh_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ουσία πολύ συνοπτικά είναι πως ο Ερντογάν είναι ένας φανατικός "ισλαμοφασιστας", πνευματικό παιδί ενός από τους πατέρες του "ισλαμοφασιμου" του Γκιουλέν, όλα τα αλλα είναι παραμυθια στα αλήθεια όσον αφορά τον Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτελους μια αναλυση με ανοιχτα τα ματια.
    Ο Ερντογαν πηγε την Τουρκια πολυ μπροστα για τα γουστα των γνωστων αφεντικων και εχει δικιο το αρθρο οτι υπηρξε και αφελης στην πιστη του οτι δεν θα βρει αντιπαλους.
    Η Τουρκια ηταν πραγματι στον δρομο να γινει κατι πολυ δυνατο και ανεξαρτητο.
    Τι να κανουμε...
    Η διακοπη σχεσεων με το Ισραηλ επαιξε κι αυτη ρολο που ισως να μην φαινεται εξ'αρχης....
    Οπως και να'χει δεν θα τον αφηναν να τελειωσει το εργο του.
    Οσον αφορα εμας, στεκομαστε απλα θεατες στην επαναληψη των δικων μας Δεκεμβριανων του 2008.
    Προς γνωση και συμμορφωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανεῖς δὲν εἶναι παντοδύναμος, εἰδικῶς σὲ βάθος χρόνου.

    Τὸ λέω γενικῶς γιὰ ὅλους καὶ εἰδικῶς γιὰ τὶς θεωρίες συνωμοσιῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΠΟΣΟ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ? ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ? ΟΙ ΝΤΟΠΟΙΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΕΡΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΑΠΕΔΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΠΑΙΧΘΕΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΡΕΥΣΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΑ. ΟΨΟΜΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >>Andpik είπε...
    Δηλαδή Ισλαμοφασίστες VS Κεμαλοφασίστες
    3 Ιουνίου 2013 - 10:39 π.μ.<<


    Ευγε Andpik!

    Μαζι και οι προοδευτικοι μας Αριστεροφασιστες που σηκωνουν την τουρκικη σημαια, και καινε την ελληνικη!

    http://amilimani.com/2006/08/islams-useful-idiots-3/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.