28/6/13

Κλείνει η πόρτα των αιωνίων συμβασιούχων του Δημοσίου

Προαναγγελία του Χ. Αθανασίου
Τον τερματισμό του φαινομένου της επ’ αόριστον ισχύος των προσωρινών δικαστικών διαταγών, βάσει των οποίων επαναπροσλαμβάνονται στις υπηρεσίες τους συμβασιούχοι μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Με την προώθηση ρύθμισης, την οποία προανήγγειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, εκτιμάται πως μπορεί να αποχωρήσουν οριστικά από το Δημόσιο περίπου 6.000 συμβασιούχοι, ώστε να καλυφθεί μέρος της μνημονιακής υποχρέωσης για 15.000 αποχωρήσεις έως το τέλος του 2014.
«Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρόν οι προσωρινές διαταγές. Πρέπει να είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία, ένα σοβαρό κράτος δικαίου. Η προσωρινή διαταγή είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να διαιωνίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά, χθες, ο κ. Αθανασίου, προαναγγέλλοντας δραστική σύντμηση των ένδικων μέσων, με την κύρια υπόθεση να συζητείται εντός μηνός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βάση για την προωθούμενη ρύθμιση θα είναι διατάξεις που είχε επεξεργαστεί ο προκάτοχός του Αντώνης Ρουπακιώτης.
Στο ίδιο πλαίσιο, της μείωσης του Δημοσίου, ενόψει και της έλευσης της τρόικας, η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. Επίσης, χθες συγκροτήθηκε σύσκεψη για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, για τα οποία επιλέγεται λύση αναδιάρθρωσης με αποχωρήσεις εργαζομένων, αλλά όχι το «μοντέλο» της ΕΡΤ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.