22/6/13

Η Αχίλλειος πτέρνα του στρατού του Μπασάρ αλ-Άσαντ

RÉSEAU INTERNATIONAL  (Γαλλία)                (μτφ. Κριστιάν)
Βαλεντίνος Βασιλέσκου*
O συριακός στρατός πιστός στον Άσαντ είναι ελλιπής στον τομέα της έρευνας και εντοπισμού, γεγονός που εμποδίζει μια γρήγορη νίκη.

Η έρευνα είναι μια μορφή ασφάλισης στη μάχη εντοπίζοντας με ακρίβεια τη θέση όλων των μαχητών του εχθρού, τον εξοπλισμό τους, το είδος του εξοπλισμού που διαθέτει ο κάθε μαχητής και τους ελιγμούς που εκτελούνται στο χώρο και χρόνο .
Μέσω της έρευνας, αποφύγουμε να πιαστούμε απροσδόκητα από τον εχθρό. 
Για παράδειγμα, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, ετοιμάζονται αντάρτες να χτυπήσουν, από ένα κτίριο, ένα άρμα Τ-72 με φορητό εκτοξευτή αντιαρματικών χειροβομβίδων. 
Μπορείτε να δείτε ότι η θέση που βρίσκεται η ομάδα ανταρτών δεν έχει τζάμια στα παράθυρα και ότι κινούνται πολύ. 
Τα συστήματα ασφαλείας στα αεροδρόμια περιλαμβάνουν μικροσκοπικές κάμερες τηλεόρασης με αισθητήρες κίνησης και ζουμ. Καλύπτουν έναν τομέα παρακολούθησης 60-70 μοιρών και μπορούν να ανιχνεύσουν μια μετατόπιση ανθρώπου 10 εκατοστών σε απόσταση 700 m. Ο αισθητήρας προειδοποιεί το χειριστή σημειώνοντας το στόχο με μια κόκκινη κουκκίδα. 
Αν το άρμα του βίντεο είχε μια τέτοια συσκευή, μέσα σε 20 δευτερόλεπτα μετά το συναγερμό που θα είχε ενεργοποιηθεί, θα είχε εντοπίσει τον κίνδυνο και θα άνοιγε πυρ πριν οι αντάρτες να μπορούν να προβούν σε αντίποινα.


درعا الجيش الحر يفجر احدى دبابات جيش النظام 16 6 2013

Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί ένα σύνολο μέτρων έρευνας που ονομάζεται Ondin που βασίζεται σε τρία επίπεδα συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων για να σχηματιστεί μια πλήρη εικόνα της κατάστασης στο θέατρο των επιχειρήσεων.  

Το πρώτο επίπεδο προσφέρει ένα πλήρες οπτικό πεδίο, αλλά σε μικρή περιοχή και μικρό βάθος. Για αυτό, χρησιμοποιούνται μη επανδρωμένα αεροσκάφη με μικρή ακτίνας δράσης, το RQ-7 Shadow, πεζικές ταξιαρχίες και το RQ-5 Hunter. Σε αυτά μπορούν να προστεθούν 9 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-1C Sky Warriors μεσαίου βεληνεκούς. 

Το δεύτερο επίπεδο εκπροσωπείται από ελικοφόρα αεροσκάφη, τύπου Cessna Caravan 208B, C-23A Sherpa, C-12R Horned Owl και C-12 King Air.Έχουν τη δυνατότητα να φορτώσουν πιο προηγμένο εξοπλισμό επιτήρησης. Το πλήρωμα, που αποτελείται από μερικούς αεροπόρους, επιτρέπει ένα μεγαλύτερο οπτικό πεδίο και μεγαλύτερη ακρίβεια στην ανίχνευση των εχθρικών στόχων από αυτά που προσφέρονται από τα βίντεο που μεταδίδονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Το τρίτο επίπεδο είναι στενά συνδεδεμένο με τις χερσαίες μονάδες, και περιλαμβάνει ένας στολίσκος ελικόπτερων που εξοπλίζουν τα στρατεύματα του αμερικανικού στρατού ξηράς. Πιο συγκεκριμένα, κάθε 1-2 διμοιρία έρευνας διαθέτει ένα OH-58D Kiowa Warrior, και ένα τάγμα αποτελούμενο από Apache AH64 (με παραλλαγή Longbow). Οι αισθητήρες FLIR των ελικόπτερων έχουν τοποθετηθεί σε μια σφαίρα MMS (Mast Mounted Sight), που τοποθετείται πάνω από τη βάση του ρότορα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μια τηλεοπτική κάμερα για την ημέρα, μια θερμική υπογραφή για τη νύχτα και ένας πομπός τηλεμετρίας λέιζερ για την καθοδήγηση των όπλων. 
Στις μάχες στις πόλεις, στον ανταρτικό πόλεμο των πόλεων, ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ αποδεδείχθηκε αποτελεσματικός, ακριβώς λόγω της ευρείας χρήσης της έρευνας από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 
Σημειώστε ότι το Ιράν παράγει μη επανδρωμένα αεροσκάφη Ababil και H-110 Sarir παρόμοια με το αμερικανικό  RQ-5 Hunter. Και τα νέα ιρανικά  μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-129 και Hamaseh, παρόλο που δεν είναι συγκρίσιμα με το Predator MQ-1 ή το IAI Heron, μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμα, λόγω της 24ωρης αυτονομίας πτήσης τους.

 Iran stealth drone hamaseh, Epic 2013 

Το Γενικό Επιτελείο του συριακού στρατού θα πρέπει να γνωρίζει ότι η απομόνωση της εμπόλεμης ζώνης και του πεδίου δράσης των ανταρτών πρέπει να προηγείται της έναρξης της ίδιας της μάχης. Αυτό επιτρέπει την εμπόδιση της προμήθειας όπλων (συμπεριλαμβανομένων των φορητών αντιαρματικών και αντιαεροπορικών πυραύλων), πυρομαχικών και νέων στρατολογουμένων μισθοφόρων και των ελιγμών των ανταρτικών δυνάμεων από το ένα μέρος στο άλλο για να υποστηρίξουν άλλες γειτονικές ομάδες
. 
Η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών εξοπλισμένων με θερμικές κάμερες  (υπέρυθρα) που περιπολούν 24 ώρες το 24ωρο σε περιοχές οδών εφοδιασμού ήδη γνωστές, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. 
Αυτή η διαδικασία επιτρέπει την παρακολούθηση των πομπών ανεφοδιασμού, και την εντόπιση των θέσεων αποθήκευσης των αποθεμάτων των ανταρτών στη Συρία. 
Φτάνει μετά να βομβαρδιστούν αυτές οι αποθήκες με συριακά αεροπλάνα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, αποτρέποντας τη διανομή τους σε διάφορες επαναστατικές ομάδες που μάχονται σε περιοχές μακριές από τα σύνορα. 
Πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις αυτού του είδους οδηγούν στην απογοήτευση και την αποδυνάμωση της αντίστασης των ανταρτών. Ειδικά όταν οι δυτικοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια αερογέφυρα προς τη Τουρκία με σύγχρονα βαρέα όπλα προερχόμενα από τις αποθήκες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και στη Λιβύη. 
Η ιστοσελίδα Debka ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί να προσγειωθούν κάθε μέρα μέχρι και 20 μεταφορικά αεροπλάνα, το καθένα μεταφέροντας 10 με 20 τόνους όπλων.

 Βαλεντίνος Βασιλέσκου , είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, πρώην αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Otopeni, διπλωματούχος στρατιωτικών σπουδών της Ακαδημίας Στρατιωτικής Επιστήμης στο Βουκουρέστι το 1992.


Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.


1 σχόλιο:

  1. Irish Rep. Clare Daly Courageously Stands Up for Syria in Irish Parliament

    Read more at http://www.liveleak.com/view?i=c4e_1371810552#BXxrco3XyPMfV6KA.99

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.