30/6/13

H Stasi Στον Λευκόν Οίκο - Υποκρισία στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

Με αυτόν τον αινιγματικό και μαζί εκρηκτικό τίτλο δημοσιεύθηκε την Κυριακή
από την «Ευρασιατική Επιθεώρηση» και από όργανα της εξω-συστημικής διαδικτυακής ενημέρωσης στις ΗΠΑ άρθρο καταπέλτης του Paul Craig Roberts για τον τομακτικό βαθμό διάβρωσης του συνταγματικού πολιτεύματος της Αμερικανικής Συμπολιτείας υπό την προεδρία του κ. Μπάρακ Χουσείν Ομπάμα.
Εισαγωγικά τρείς διευκρινίσεις:

- Η Stasi του τίτλου είναι βέβαια η περιβόητη μυστική υπηρεσία εξωτερικής και εσωτερικής κατασκοπείας της πρώην κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας, η οποία διατηρούσε εκατομμύρια φακέλων για τους πολίτες αυτής χώρας, τους οποίους είχε «πειθαρχήσει» σε καθεστώς αλληλο-κατάδοσης.

- Ο Paul Craig Roberts είναι σοβαρότατος οικονομολόγος, διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Ρήγκαν, αρχισυντάκτης της αρθρογραφικής σελίδας της Γουόλ Στρήτ Τζόρναλ, και από ετών συγγραφέας και καυστικός αναλυτής του αυτοκτονικού –κατά την εκτίμησή του- εκτροχιασμού του φιλελευθέρου οικονομικού συστήματος και της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, που μέχρι τα μέσα του περασμένου αιώνα αποτελούσαν τους δύο πυλώνες του λεγομένου «αμερικανικού ονείρου».

- Η μετάφραση και παρουσίαση του άρθρου απευθύνεται σε όσους έχουν κορεσθεί από την αφθονία πληροφόρησης επί των πραγμάτων της αποικίας, (όπου ο υπογράφων από πολλού δεν κρίνει πλέον χρήσιμη την ενασχόλησή του) και αναζητούν τους οιωνούς στόν ευρύτερο διεθνή ορίζοντα. Και η εικόνα που σκιαγραφεί ο Ρόμπερτς στο κατωτέρω άρθρο του προοιωνίζεται τα χειρότερα για την γεωγραφική περιοχή μας. Ιδού το άρθρο :


«Στις 19 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Ομπάμα των ΗΠΑ, ελπίζοντας να αναρριχηθεί πάνω από τα εξελισσόμενα σκάνδαλα κατασκοπείας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ΝSA), επιχείρησε να συνδέσει το άτομό του με δυο ιστορικές ομιλίες που είχαν εκφωνηθεί στην Πύλη του Βραδεμβούργου,στο Βερολίνο.

Πριν πενήντα χρόνια ο Πρόεδρος Τζών Κέννεντυ διεκήρυξε: « Είμαι ένας Βερολινέζος». Το 1987, ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν προκάλεσε: « Κύριε Γκορμπατσώφ ρίξτε αυτό το τείχος».

Η Ομιλία του Ομπάμα εκφωνήθηκε μπροστά σε ένα σχετικά μικρό, προσεκτικά διαλεγμένο ακροατήριο προσκεκλημένων. Παρά ταύτα, ο Ομπάμα μίλησε πίσω από ένα αλεξίσφαιρο γιαλί.

Η ομιλία του Ομπάμα θα περάσει στην ιστορία σαν η πιό υποκριτική που εκστομίσθηκε ποτέ. Καθόλου περίεργο που μόνο ακροατές με πρόσκληση ήταν παρόντες. ΄Ενα πραγματικό ακροατήριο θα εκτίναζε με κραυγές αποδοκιμασίας τον Ομπάμα έξω από το Βερολίνο.

Η ίσως πιο υποκριτική απ’ όλες τις δηλώσεις του Ομπάμα ήταν η πρότασή του να μειώσουν ΗΠΑ και Ρωσσία τα πυρηνικά όπλα τους κατά το ένα τρίτο. ΄Ολος ο κόσμος και φυσικά οι Ρώσοι είδαν την μπλόφα. Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν τώρα τη Ρωσία με αντιβαλλιστικούς πυραύλους στα σύνορά της και ελπίζουν να επαυξήσουν το πλεονέκτημα πείθοντας τη Ρωσία να μειώσει τούς πυραύλους της, διευκολύνοντας την Ουάσιγκτων να τους στοχοποιήσει. Η πρόταση του Ομπάμα σαφώς αποβλέπει να εξασθενήσει την πυρηνική αποτροπή της Ρωσίας και την ικανότητά της να αντισταθεί στην αμερικανικήν ηγεμονία.

Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε ηχηρές λέξεις ειρήνης, ενώ κρούει τα τύμπανα πολέμου στη Συρία και στο Ιράν. Κοιτάξτε τις επιθετικές πολιτικές του Ομπάμα περικύκλωσης της Ρωσίας με βάσεις πυραύλων και εγκατάστασης νέων στρατιωτικών βάσεων στον Ειρηνικό κατά της Κίνας.

Ειναι ο Ομπάμα που είχε υποσχεθεί να κλείσει τη φυλακή βασανισμού στο Γκουαντάναμο, αλλά δεν το έπραξε, ο ίδιος Ομπάμα που είχε υποσχεθεί να μας πεί τους λόγους του δεκάχρονου πολέμου στο Αφγανιστάν, αλλά δεν το έκανε, ο ίδιος που υποσχέθηκε να τερματίσει όλους τους πολέμους αλλά άρχισε νέους, ο ίδιος που είπε πως θα θωρακίσει το Σύνταγμα αλλά το κουρέλιασε, ο ίδιος Ομπάμα που αρνήθηκε να θέσει το καθεστώς Μπους σε λογοδοσία για τα εγκλήματά του σε βάρος του Νόμου και της ανθρωπότητος, ο Ομπάμα που εξαπέλυσε τηλεκατευνόμενα βομβαρδιστικά εναντίων αμάχων στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και στην Υεμένη, ο Ομπάμα που διεκδικεί και ασκεί την εξουσία να εκτελεί  (murder= δολοφονεί) Αμερικανούς πολίτες χωρίς δίκη και συνεχίζει την αντισυνταγματική πρακτική του καθεστώτος Μπους να παραβιάζει το habeas corpus και να κρατεί Αμερικανούς πολίτες φυλακισμένους επ’ αόριστον (χωρίς δίκη) και ο ίδιος Ομπάμα που υποσχέθηκε διαφάνεια και διευθύνει την πιό απόκρυφη κυβέρνηση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η θεαματικής υποκρισίας ομιλία τυράννου απέσπασε χειροκροτήματα 36 φορές από το ακροατήριο προσκεκλημένων. Οι Γερμανοί αποδείχθηκαν πρόθυμοι να χρησιμοποιηθούν για τους προπαγανδιστικούς σκοπούς της Ουάσιγκτων.
Εδώ  (στην Πύλη του Βραδεμβούργου)ήταν ο Ομπάμα που συστηματικά ψεύδεται επικαλούμενος την «αιώνια αλήθεια»

Εδώ ήταν ο Ομπάμα που διευκόλυνε την Γουόλ Στρήτ να ληστέψει τους λαούς της Αμερικής και της Ευρώπης και που κατέστρεψε τις πολιτικές ελευθερίες των Αμερικανών και τις ζωές τεράστιων αριθμών Αφγανών, Ιρακινών, Υεμενιτών, Λιβύων, Πακιστανών, Σύρων και άλλων -μιλώντας για «δίψα δικαιοσύνης». Ο Ομπάμα που εξισώνει τη διεκδίκηση δικαιοσύνης με την «τρομοκρατία».

Ο Ομπάμα που οικοδόμησε ένα παγκόσμιο κατασκοπευτικό δίκτυο και ένα εσωτερικό αστυνομικό κράτος -μιλώντας για «λαχτάρα ελευθερίας».

 Ομπάμα,πρόεδρος μιας χώρας που ξεκίνησε πολέμους ή στρατιωτική δράση  εναντίον έξη χωρών από το 2001 και που έχει τρείς χώρες – Συρία,Λίβανο και Ιράν- στο στόχαστρό του και ίσως αρκετές άλλες στην Αφρική –μιλώντας για την «λαχτάρα της ειρήνης, που φλέγει την ανθρώπινη καρδιά», αλλά σαφώς όχι τη καρδιά του Ομπάμα.

Ο Ομπάμα μετέτρεψε την Αμερική σε ένα κράτος με πολίτες υπό παρακολούθηση που έχει μεγαλύτερη σχέση με της Στάζι στην Ανατολική Γερμανία παρά με την Αμερική  της εποχής του Κέννεντυ και του Ρήγκαν. Δεν είναι περίεργο ότι η ελευθερία κερδήθηκε στην Ανατολική Γερμανία και χάθηκε στην Αμερική;

Στην πύλη του Βραδεμβούργου ο Ομπάμα επικαλέσθηκε την επαγγελία των εθνών για μια « Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», αλλά ο Ομπάμα εξακολουθεί να βιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
 Ο Ομπάμα ανήγαγε την υποκρισία σε νέα ύψη. Κατέστρεψε τα πολιτικά δικαιώματα των Αμερικανών που εγγυάται το Σύνταγμα. Στη θέση μιας κυβέρνησης υπόλογης απέναντι στον Νόμο, μετέτρεψε τον Νόμο σε όπλο στα χέρια της κυβέρνησης. Ετρομοκράτησε τον ελεύθερο Τύπο και διώκει ποινικά τους διαρροείς που αποκαλύπτουν τα εγκλήματα της κυβέρνησης. Δεν έχει αντίρρηση όταν η αστυνομία βιαιπραγεί κατά πολιτών που διαμαρτύρονται ειρηνικά. Η κυβέρνησή του υποκλέπτει και αποθησαυρίζει στους υπολογιστές της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας κάθε τηλεπικοινωνία κάθε Αμερικανού και επίσης τις ιδιωτικές επικοινωνίες Ευρωπαίων και Καναδών και τις επικοινωνίες μελών των κυβερήσεων, προκειμένου να τους εκβιάζει καλύτερα με τα μυστικά τους.
 Ο Ομπάμα στέλνει τα drones (τηλεκατευθυνόμενα βομβαρδιστικά χωρίς πιλότο) ή δολοφόνους να δολοφονούν ανθρώπους σε χώρες με τις οποίες οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε πόλεμο και τα θύματά του, στις περισσότερες περιπτώσεις, απολήγει να είναι γυναίκες, παιδιά, αγρότες και δημογέροντες. Ο Ομπάμα κράτησε σε πλήρη απομόνωση για ένα χρόνο τον Μπράντλευ Μάννιγκ ( στρατιωτικό πού αποκάλυψε στο Γουϊκιλήκς βίντεο με τα
βασανιστήρια από Αμερικανούς στο Αφγανιστάν), προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του, για να τον τσακίσει και να του αποσπάσει ψευδή ομολογία. Παραβιάζοντας το αμερικανικό Σύνταγμα, ο Ομπάμα αρνήθηκε επί τρία χρόνια να φέρει τον Μάννιγκ ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Με τις οδηγίες του Ομπάμα το Λονδίνο αρνείται στον Τζούλιο ΄Ασσανζ
( δημιουργό του Γουικιληκς) ελεύθερη μετάβαση στο άσυλό του στον Ισημερινό. ΄Ετσι ο ΄Ασσανζ έγινε ένα σύγχρονος Καρδινάλιος Μιντζέντζυ ( ο προκαθήμενος της Πολωνικής εκλησίας, στον οποίο οι Σοβιετικοί δεν έδιναν άδεια εξόδου από την αμερικανική πρεσβεία -οπου είχε καταφύγει- στις ΗΠΑ και παρέμεινε εκεί επί 15 χρόνια, ως σύμβολο της σοβιετικής καταπίεσης.

Αυτός είναι ο Ομπάμα που στο ενορχηστωμένο χάπενινγκ της Πύλης του Βραδεμβούργου ερώτησε : « Θα ζήσουμε ελεύθεροι ή αλυσσοδεμένοι; Υπό κυβερνήσεις που σέβονται τα  πανανθρώπινα δικαιώματά μας ή που τα καταπατούν; Σε ανοιχτές κοινωνίες που σέβονται την ιερότητα του ατόμου και την ελεύθερη  βούλησή μας, ή σε κλειστές κοινωνίες που πνίγουν την ψυχή μας;»

΄Οταν το τείχος του Βερολίνου κατεδαφίστηκε, το κράτος κατάσκοπος της Στάζι, που πνίγει την ψυχή του ανθρώπου, μετακόμισε στην Ουάσιγκτων.
Η Στάζι ζεί και βασιλεύει στο καθεστώς του Ομπάμα».

΄Ετσι καταλήγει ο συντηρητικός (των αρχών και των αξιών) Πωλ Κραίγκ Ρόμπερτς, άλλοτε υπουργός του  προέδρου Ρήγκαν, στο αξιομνημόνευτο – θα συμφωνήσετε- άρθρο του.

Για τη μετάφραση,

Μιχαήλ Στυλιανού













2 σχόλια:

  1. Αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομα ειναι ποτε ο κυριος Ρομπερτς ειδε το φως της αληθειας, οταν ηταν στην κυβερνηση Ρηγκαν (Ιραν-Κοντρας σκανδαλο, απολυση σε μια νυχτα ολων των ελεγκτων εναεριου κυκλοφοριας, κλπ, κλπ) η' τωρα που καποιοι θελουν να πολεμησουν τον Ομπαμα.
    Οσον αφορα στην Σταζι ηταν καθαρο Σοβιετικο δημιουργημα το οποιο βεβαιως το λειτουργησαν οι γνωστοι για την αποτελεσματικοτητα και την προσηλωση στο καθηκον Γερμανοι. Αλλωστε και ο Πουτιν ηταν στην Α.Γερμανια και συνεργαζοταν και αυτος με την Σταζι (αν δεν την διευθυνε κιολας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι ολος ο κοσμος ανεχεται ακομα τους αμερικανους να του λενε τι θα κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.