8/7/13

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ... Έλληνας καθηγητής διεκδικεί αποζημίωση 58 εκατ. ευρώ από την Apple


Έλληνας καθηγητής διεκδικεί αποζημίωση 58 εκατ. ευρώ από την Apple
Αποζημίωση ύψους 58 εκατ. ευρώ διεκδικεί από την Apple Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης υποστηρίζοντας ότι του έκλεψε πατέντα, που χρησιμοποιεί ήδη σε iphone, ipad και MacBook Air.
Στην αγωγή του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης Θεόδωρος Μουστάκας κατηγορεί την εταιρεία για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας καθώς, όπως ισχυρίζεται, η λεπτή μεμβράνη νιτριδίου και γαλλίου αποτελεί δική του ανακάλυψη, την οποία έχει κατοχυρώσει από τον Νοέμβριο του 1997 με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Στη δικαστική αγωγή η οποία κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου, ο Έλληνας καθηγητής ζητάει από την εταιρεία να του δώσει λίστα με τα συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς και τα κέρδη της από αυτά αλλά και να απαγορευτεί η κυκλοφορία των προϊόντων στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.
Σύμφωνα με την Boston Herald, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης διαμαρτύρεται για παραβίαση πατέντας. Την περασμένη χρονιά είχε απευθύνει ανάλογο αίτημα και σε βάρος άλλων εταιρειών όπως η Samsung και η Amazon.

Ποιος είναι ο Έλληνας καθηγητής
Ο Δρ Θεόδωρος Μουστάκας είναι λέκτορας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσσαλονίκης και στη συνέχεια πήρε μάστερ και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

Εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Βοστόνης το 1987 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Το 1999 επέστρεψε στο ΑΠΘ ως επισκέπτης καθηγητής, ενώ μέχρι σήμερα έχει συγγράψει και εκδώσει οκτώ επιστημονικά βιβλία, ενώ δεκάδες άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.