15/7/13

ΣΥΡΙΖΑ: Με 74,08% η εκλογή του Αλ. Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας ψηφίζει για την εκλογή του προέδρου του κόμματος και της Κεντρικής Επιτροπής στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, στο κλειστό γήπεδο τουΤάε Κβον Ντο. Το βράδυ του Σαββάτου εγκρίθηκε από το σώμα των συνέδρων η εκλογή του προέδρου του κόμματος, καθώς για πολλά χρόνια ο επικεφαλής ήταν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Με ποσοστό 74,08% εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας από το Ιδρυτικό Συνέδριο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των οργάνων του ενιαίου πλέον κόμματος.

«Ιστορικός σταθμός για την Αριστερά και τη δημοκρατία»
Σε δήλωσή του ο κ. Τσίπρας σημείωσε:
«Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις.
»Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».
Τα αποτελέσματα
Για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σύνολο συνέδρων 3.430
Ψήφισαν 3.412, από τα οποία έγκυρα 3.344. 68 ήταν άκυρα.
Έλαβαν:
Αλέξης Τσίπρας 2477, ποσοστό 74,08%
Σίσσυ Βωβού 157, ποσοστό 4,69%
Ηλιόπουλος Παναγιώτης 22, ποσοστό 0,66%
Λευκά 688, ποσοστό 20,57%.
Στη διαδικασία για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής συμμετείχαν τα εξής έξι ψηφοδέλτια (στην παρένθεση ο αριθμός των υποψηφίων):
  1. Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (342)
  2. Αριστερή Πλατφόρμα (293)
  3. Ανένταχτοι εντός ΣΥΡΙΖΑ (18)
  4. Κομμουνιστική Τάση-Κομμουνιστική Πλατφόρμα (16)
  5. Παρέμβαση για την Ενότητα (3)
  6. Παρέμβαση των Μελών (2)
Για τη θέση του προέδρου, πέραν του κ. Τσίπρα, υποψήφιοι ήταν επίσης η υπεύθυνη φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σίσσυ Βωβού, και ο σύνεδρος Πάνος Ηλιόπουλος.
Το Σάββατο, 4η ημέρα του συνεδρίου, ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το καταστατικό του ενιαίου φορέα και η ψήφιση των άρθρων του.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του καταστατικού, η πλειοψηφία ψήφισε πρόταση να δοθεί εύλογος χρόνος για αυτοδιάλυση, μετά από διαβούλευση, όσων συνιστωστών δεν το έχουν κάνει.
Επίσης υπερψηφίστηκε η πρόταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγεί από το Σώμα του ιδρυτικού Συνεδρίου, έναντι της πρότασης για εκλογή από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, καθώς και η πρόταση σχετικά με την ενιαία λίστα στην ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε εκφράσει την άποψη ότι με την επιλογή αυτή θα κυκλοφορούν στο Συνέδριο διάφορα «χαρτάκια» με λίστες.
Προτροπή υπέρ μιας ενιαίας λίστας είχε απευθύνει νωρίτερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι όλοι μαζί κάνουμε το βήμα, ειδικά τώρα, που όλη η κοινωνία είναι στα κάγκελα» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Συνέδριο ενέκρινε παράλληλα κατά πλειοψηφία την προγραμματική θέση για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

11 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Κριστιάν,

    Δεν έχω τίποτε να σχολιάσω για την ανάρτηση, γι αυτό σου δίνω μία είδηση, που την είδα σήμερα το πρωί και μού άναψαν τα γλομπάκια:

    Πλήρης φορολογική ασυλία για τα μέλη της Τρόικα και Task Force στην Ελλάδα

    Δηλαδή, εδώ δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα στην μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία!!

    Θα γίνουν άραγε ερωτήσεις στην Βουλή/Ευρωβουλή; Ποιος Έλληνας μπορεί να διαβάσει κάτι τέτοιο, χωρίς να νιώσει ντροπή και αγανάκτηση, για τους εθελόδουλους που μάς κυβερνούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nativist,
    Δεν ξέρω αν πρόκειται για "ασυλία", κανονικά αυτοί πρέπει να φορολογηθούν στις χώρες τους, αν πρόκειται για απόσπαση και αποφυγή διπλής φορολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κριστιάν,

    Το σκέφτηκα αυτό που γράφεις, αφού και παλιά είχε γίνει θέμα, αν και πού φορολογείται ο Τόμσεν και τελικά αποδείχτηκε ότι ο Δανός αξιωματούχος της τρόικας δεν φορολογείται πουθενά!

    Όμως, το να μην υποχρεώνονται οι λειτουργοί της τρόικας να αποδεικνύουν το "πόθεν έσχες", καθ' ην στιγμήν επιβάλλουν άγρια φορολογία στον ελληνικό λαό, είναι τουλάχιστον προκλητικό.

    Η Ελλάδα είναι τώρα γι αυτούς ευκαιρία αγοράς ακινήτων, αφού μερίμνησαν η αξία τους να πιάσει πάτο.

    Βέβαια, και στο παραπάνω υπάρχει αντίλογος: Βάζει φόρους στα ακίνητα η τρόικα, ή η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν έχει την ικανότητα να εξεύρει πόρους απ' αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nativist,
    "ο Τόμσεν,τελικά αποδείχτηκε ότι ο Δανός αξιωματούχος της τρόικας δεν φορολογείται πουθενά!"
    Δεν το ξέρω, αλλά και να ισχύει δεν μου προκαλεί έκπληξη.
    Νομίζω όμως ότι δεν έχεις τοποθετήσει το θέμα στις ορθές του βάσεις.
    Δεν πρόκειται για "αποικιοκρατικό" καθεστώς.
    Οι πολίτες των αποικιοκρατικών κρατών πλήρωναν φόρους είτε στη μητροπολιτική χώρα είτε στις χώρες που είχαν αποσπαστεί η εγκατασταθεί, ήταν άλλωστε καλή πηγή εισοδημάτων για τις αποικιοκρατικές χώρες.

    Σήμερα, για μένα τουλάχιστον, υπάρχει μεγάλο νέφος ασάφειας για το φορολογικό καθεστώς των υπαλλήλων των διεθνών οργανισμών, της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ (όπου ανήκει ο Τόμσεν), κλπ., και το θέμα -κατά τη γνώμη μου- δεν αφορά το ελληνικό κράτος. Το καλύτερο για μένα είναι να τα μαζέψουν και να φύγουν, αρκετά κράτησε το φαγοπότι,... με μηδενικό η αρνητικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Κριστιάν,

    Σχετικά με τον Τόμσεν, για να μην γράφουμε ατεκμηρίωτα: εδώ.

    Την λέξη "αποικιακό" χρησιμοποίησα, για να καταδείξω ότι οι τροϊκανοί κάνουν ό,τι θέλουν στην αποικία Ελλάδα. Ίσως το κατάλαβες διαφορετικά.

    Ναι, υπάρχει ασάφεια για το φορολογικό καθεστώς των υπαλλήλων των διεθνών οργανισμών (Γ. Στουρνάρας: Δεν θα μπορούσε να πληρώνει φόρους η τρόικα) και πολύ φοβούμαι ότι αυτοί που επιβάλουν τους πιο εξοντωτικούς φόρους, μάλλον ελάχιστα, αν καθόλου, φορολογούνται. Έχουν πολλές τρύπες να διαφεύγουν, νομίμως πάντα, ή σχεδόν πάντα.

    Μάλλον έχεις δίκιο ότι το "πόθεν έσχες" τους δεν αφορά το ελληνικό κράτος, εφ' όσον δεν φορολογούνται στην Ελλάδα.

    > Το καλύτερο για μένα είναι να τα μαζέψουν και να φύγουν, αρκετά κράτησε το φαγοπότι,... με μηδενικό η αρνητικό αποτέλεσμα<

    Ασφαλώς, αλλά πώς θα γίνει αυτό, τώρα που μπλέξαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Nativist,
    "πώς θα γίνει αυτό, τώρα που μπλέξαμε;":

    Εδώ και χρόνια, έχομε οι δυο μας μια τελείως διαφορετική γνώμη για τη τελική λύση του οικονομικού (όχι και μόνο) αδιέξοδου της χώρας.
    Εσύ, και άλλοι αγαπητοί αναγνώστες, έχετε πιστέψει ότι λύση θα βρεθεί μόνο με τεχνοκρατικά (νόμιμα;) μέσα εντός των πλαισίων που υπαγορεύουν η ΕΕ, τον ΔΝΤ, οι "δανειστές".
    Θυμάμαι πόσο δύσπιστος ήσουν εσύ και άλλοι όταν έλεγα το 2010 ότι το ελληνικό κράτος έπρεπε να είχε απαγορεύσει την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων, τουλάχιστον προσωρινά.
    Έγινε και αυτό... αλλά από την άλλη πλευρά, το ζήσαμε στη Κύπρο!

    Εξακολουθώ να πιστέψω ότι οποιαδήποτε λύση θα βρεθεί μόνο μετά από τον λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, με τον τρόπο που έχω αναρτήσει πολλές φορές, και δεν το κάνω πια να μη γίνω βαρετός.
    Ήταν στο πρόγραμμα του Σύριζα, το εγκατέλειψε...
    Ο μόνος που εξακολουθεί να το λέει είναι ο Καμμένος... αλλά είδες που έχουν πάει οι δημοσκοπήσεις που αφορούν το κόμμα του... για μένα αυτό και μόνο τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Εσύ, και άλλοι αγαπητοί αναγνώστες, έχετε πιστέψει ότι λύση θα βρεθεί μόνο με τεχνοκρατικά (νόμιμα;) μέσα...<

    Όχι εγώ. Εγώ υποστήριζα και υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει λύση. Είμαι σαφώς ευρωσκεπτικιστής, άρα ποτέ δεν ήλπιζα λύση από ευρωπαϊκή συμπαράσταση. Μάλλον με άλλους με μπερδεύεις.

    Για την απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, είχα εκφράσει τον φόβο ότι δεν θα επιτρεπόταν να γίνει, όσο η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. Τίποτε άλλο. Δεν ξέρω πώς το πέτυχε η Κύπρος, αλλά αυτό δείχνει ότι γίνεται τελικά, άρα οι ενδοιασμοί μου ήταν λάθος. Στην ΕΕ όλα γίνονται, αρκεί να το θέλουν τα αφεντικά.

    Συμφωνώ με τα υπόλοιπα. Και η ΧΑ υποστηρίζει ότι πρέπει να προσδιορισθεί (αποτιμηθεί) πρώτα το χρέος, ώστε να ξέρουμε πού πράγματι βρισκόμαστε.

    Κριστιάν, δεν περιμένω να γίνει απολύτως τίποτε, όχι μόνον επειδή είναι πολύ αργά πια, αλλά επειδή μάς κυβερνούν εντελώς ανίκανοι. Δεν μπορούν να μάς σώσουν αυτοί που μάς κατέστρεψαν. Αυτό είναι αξίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Nativist,
    Έχεις, ομολογώ, πολύ καλή μνήμη, και χαίρομαι για αυτό.
    "Δεν ξέρω πώς το πέτυχε η Κύπρος": απλά επειδή είναι Κύπριοι.

    "ΧΑ": όπως λέει ο Χ. Κλυνν, δεν υπάρχει ΧΑ.

    Το ζήτημα δεν είναι τι περιμένει ο καθένας. Πάντως, αποκλείεται να μη συμβεί τίποτα, ήδη πολλά συμβαίνουν, και δυσκολεύομαι να παρακολουθώ τις εξελίξεις.

    Όπως κάποτε εμφανίστηκε ο Βενιζέλος από τη Κρήτη, η ο Μεταξάς από τη Κεφαλλονιά, ακόμα και ο Κολοκοτρώνης που εκπαιδεύτηκε στη Ζάκυνθο, αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι μόνο ένας Πόντιος μπορεί να φέρει κάποια αποδεκτή απ' όλους λύση, που φυσικά θα περάσει από τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Κριστιάν,

    Την θυμάμαι αυτή την συζήτηση, όπου κύριος "αντίπαλός" σου ήταν ο george ptol (δεν θυμάμαι πώς ακριβώς είναι το ψευδώνυμό του). Εγώ έκανα μερικές παρεμβάσεις μονάχα.

    Δεν υπάρχει ΧΑ, λέει ο Χ. Κλυνν; ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ :-)

    Μακάρι να βρεθεί ο από μηχανής Θεός κι ας είναι απ' όπου θέλει. Πόντιος; Έχεις κάτι υπ' όψιν σου και δεν το μολογάς; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχήν επαινώ το σπίτι που με φιλοξενεί…
    Πριν κάμποσο καιρό είχα πει στο φίλο μου Γ. Καραμπελιά ότι συμμετέχω στο ιστολόγιο του Σ. Καλενδερίδη. Μου είπε, «η καλύτερη επιλογή, αυτοί οι Πόντιοι είναι το μόνο ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας». Ο Γ.Κ. είναι από τη Πελοπόννησο και όπως θα ξέρεις γαλλικής παιδείας, ο κλασσικός «Ελλαδίτης», άλλα δεν του ξεφεύγει τίποτα από τα πολιτικά, οικονομικά (είναι οικονομολόγος) και πολιτιστικά της χώρας, άσχετα αν μπορεί ο καθένας θα διαφωνήσει με τις πολιτικές του θέσεις η επιλογές, έχει τεράστια μόρφωση.
    Από την άλλη, όπου βλέπεις κάτι να γίνεται σε αυτή τη χώρα σήμερα, με μεγάλο ποσοστό θα βρεις Πόντιο από πίσω, θες το ποδόσφαιρο, θες τη ναυτιλία, θες τις αποκρατικοποιήσεις, τα γράμματα, τη γεωπολιτική, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, θες μέσα στα υπάρχοντα κόμματα; (και φυσικά το καλύτερο μπλογκ).
    Σε αυτά βαδίζω τον συλλογισμό μου, χωρίς να μπορέσω να σου δώσω το όνομα του συγκεκριμένου σωτήρα αλλά ούτε να θέλω να σε πείσω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λες. Από το στόμα σου και στων Ποντίων το αυτί, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.