2/7/13

Ο Σνόουντεν απέσυρε την αίτηση πολιτικού ασύλου προς τη Ρωσία

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν απέσυρε την αίτηση πολιτικού ασύλου, όταν πληροφορήθηκε τη θέση του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου ηγέτη Ντμίτρι  Πεσκόφ. 
Ο Έντουραντ Σνόουντεν θα μπορούσε υποθετικά να μείνει στη Ρωσία, αλλά υπό τον όρο ότι δε θα συνεχίσει τη δράση του κατά των ΗΠΑ. Ωστόσο από όσα  γνωρίζουμε, ο ίδιος δεν έχει πρόθεση να  παραιτηθεί από κάτι τέτοιο, υπογράμμισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Συμπλήρωσε επίσης, ότι η Ρωσία δεν έδωσε ποτέ κανέναν, δεν εκδίδει και δεν θα εκδώσει. Τέτοιες περιπτώσεις αφορούσαν ανταλλαγές και όχι με έκδοση προσώπου. «Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας δεν είχαν ποτέ συνεργαστεί με τον αμερικανό πράκτορα, που σημαίνει ότι δεν είναι δικός μας πράκτορας  και δεν εργάζεται για μας».
Ο ίδιος ο Σνόουντεν  θεωρεί τον εαυτό υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αγωνιστή για τα ιδανικά της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πράγμα που αναγνωρίζει η Ρωσία και άλλες χώρες. Βάσει αυτών των δεδομένων  η μεταφορά και η παράδοση του σε μια χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εφαρμόζεται  η θανατική ποινή είναι αδύνατη, κατέληξε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.
Από την άλλη, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ρωσίας, δεν έχει λάβει αίτηση από τον πρώην πράκτορα για χορήγηση πολιτικού ασύλου, σύμφωνα με  το πρακτορείο ITAR-TASS.
Αντίθετα, χτες ο πρόξενος των αρχών της Ρωσίας στο  αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο  επιβεβαίωσε ότι Σνόουντεν ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Ρωσία.
Πηγή των ρωσικών αρχών δήλωσε στο ITAR-TASS  ότι ο αμερικανός δεν  έχει λάβει θεώρηση διέλευσης, ωστόσο, αυτό το έγγραφο δεν  είναι απαραίτητο, αν λάβει ένα πιστοποιητικό για την εξέταση της αίτησής του για πολιτικό άσυλο, το οποίο θα του δώσει το δικαίωμα παραμονής  στη Ρωσία για την περίοδο εξέτασης της αίτησης, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.