27/7/13

Φισκ: «Γιατί η Ευρώπη να διακόψει τις σχέσεις με Χεζμπολάχ;»

Το Ισραήλ εξακολουθεί να τις διατηρεί αναφέρει ο ανταποκριτής του Independent
Φισκ: «Γιατί η Ευρώπη να διακόψει τις σχέσεις με Χεζμπολάχ;»
Αφίσα με τη φωτογραφία του Μοχάμεντ Χασάν Σεχάντ, μαχητή της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε πολεμώντας στη Συρία, στολίζει τοίχο της γενέτειράς του στο νότιο Λίβανο
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν τη Δευτέρα να εντάξουν τη στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο Ρόμπερτ Φισκ, βετεράνος ανταποκριτής του «Independent» στη Μέση Ανατολή, αναλύει την ομόφωνη υπουργική απόφαση:

«Μην τρελαθούμε κιόλας. Η "πολιτική πτέρυγα" της Χεζμπολάχ, που έχει εκλέξει βουλευτές στον Λίβανο, στεγάζεται στον πρώτο όροφο της έδρας της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, την ώρα που θα απαγορεύεται πλέον στους Ευρωπαίους να πάρουν το ασανσέρ για τον έβδομο όροφο, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι μουσάτοι τύποι που εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ και που ενδέχεται (ή όχι) να είναι υπαίτιοι για τη δολοφονία ισραηλινών τουριστών στη Βουλγαρία. Αν είναι δυνατόν! Οι Ισραηλινοί θα καταχαρούν.

Ποτέ δεν γνώρισα μαχητή της Χεζμπολάχ που να δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για τους ευρωπαίους γραφειοκράτες. Εννοείται πως οι Ισραηλινοί θα διατηρήσουν τις σχέσεις τους με το στρατιωτικό σκέλος της οργάνωσης για τις περιπτώσεις ανταλλαγής κρατουμένων. Συνήθως, ανταλλάσσουν δύο Ισραηλινούς έναντι 300  ή 400 νεκρών μελών της Χεζμπολάχ. Έτυχε να είμαι παρών σε τέτοιες φρικιαστικές στιγμές και ο "έγκυρος συνομιλητής" είναι πάντοτε ο ίδιος: ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών _ που διατηρεί άριστες σχέσεις με τους Ισραηλινούς και την Χεζμπολάχ και επισκέπτεται αρκετά συχνά τον Λίβανο. Πρέπει δηλαδή να πιστέψουμε ότι η Γερμανία, ως μέλος της ΕΕ, θα πάψει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Ισραηλινούς; Ξεχάστε το. Ο επικεφαλής της γερμανικής κατασκοπείας, όπως της βρετανικής και της αμερικανικής, θα συνεχίσει να συνομιλεί με τα "κακά παιδιά", αν πρόκειται για εθνικά συμφέροντα και ιδίως για ισραηλινά.

Μισούμε τόσο πολύ τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασταντ, που εγκαταλείψαμε την πρεσβεία μας στη Δαμασκό και φτιάξαμε τη γελοία "Ομάδα της Δαμασκού" που εδρεύει εκτός Συρίας με την ελπίδα να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται εκεί πέρα. Τώρα θέλουμε να διακόψουμε τις σχέσεις μας με τη Χεζμπολάχ. Μπράβο μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.