14/7/13

Γενική Εισαγγελία: Καταγγελίες σε βάρος του Μόρσι

Υποστηρικτής του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κρατά αφίσα με τη φωτογραφία του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Κάιρο.
Καταγγελίες κατά του εκτοπισθέντος προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για παράνομες παρακολουθήσεις, παρακίνηση σε δολοφονίες διαδηλωτών και για πρόκληση βλάβης στην οικονομία της χώρας ανακοίνωσε ότι έχει δεχθεί το γραφείο της γενικής εισαγγελίας της Αιγύπτου.
Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελία σημειώνει πως ερευνά τις καταγγελίες προκειμένου να τεκμηριώσει έναν φάκελο δικογραφίας, που θα επιτρέψει την κλήτευση των κατηγορουμένων σε ανάκριση.
Νωρίτερα,  σημαίνον στέλεχος του ισλαμιστικού κόμματος του πρώην Προέδρου της Αιγύπτου απηύθυνε κάλεσμα για μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα.
«Την ερχόμενη Δευτέρα, Θεού θέλοντος, σε όλες τις πλατείες της Αιγύπτου, ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα», διεμήνυσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο Εσάν ελ Εριάν, του Κόμματος Ελευθερίας και Δημοκρατίας, που συμμετέχει στη συμμαχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
«Η Αίγυπτος αποφασίζει μέσω της κάλπης, με τις διαδηλώσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις ειρηνικές καθιστικές διαμαρτυρίες. Κανένα πρόσωπο, καμμία ομάδα εκλεκτών και ουδείς στρατιωτικός οργανισμός μπορεί να επιβάλλει την απόφασή του στον λαό», πρόσθεσε.
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Χάζεμ αλ Μπεμπλάουϊ αναμένεται να ορκίσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα κληθεί να εφαρμόσει τον «οδικό χάρτη», που στηρίζουν οι στρατιωτικοί.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.