12/7/13

Συνεχίζονται οι εμπνευσμένες αποφάσεις...

Ο Χρήστος Παπουτσής εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα

Ο πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Χρήστος Παπουτσής ορίστηκε εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης, τους τελευταίους μήνες υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο κ. Παπουτσής θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Protothema



Προσωποποίηση του ήθους και ενσάρκωση πρωτοφανών ικανοτήτων καταγράφει η δημόσια πορεία του κ. Χρήστου Παπουτσή. Μια πορεία που κορυφώθηκε με το σημερινό –και τελευταίο προδήλως– αξίωμά του. Ξεκίνησε όντως ελπιδοφόρα ως πρόεδρος της ΕΦΕΕ. Από κει και πέρα αναρριχήθηκε, μέσω γνωριμιών, στην ΕΟΚ των δώδεκα (που μετετράπη σε Ευρωπαϊκή Ένωση λίγο αργότερα) και ορίστηκε Επίτροπος κατόπιν προτάσεως του Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με την αξιολόγησή του, κατετάγη τελευταίος ή προτελευταίος μεταξύ του συνόλου των Επιτρόπων εκείνης της εποχής, προς μεγάλη... αγαλλίαση του τότε πρωθυπουργού που τον είχε προτείνει. (Η προηγηθείσα στην επίζηλη αυτή θέση Βάσω Παπανδρέου είχε εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας.)


Το Παρόν


Από το twitter : 


Καλυτερα να εβαζαν τον Τσουκατο ή τον Μαντελη για την Παγκοσμια Τραπεζα παρα τον @Ch_Papoutsis
.

Αν είστε όρθιοι καθίστε: Χρήστος Παπουτσής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Πρώτα ο Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ. Μετά ο Δρούτσας στην Ευρωβουλή. Και τώρα ο Παπουτσής... Αυτοί οι κηπουροί ριζώνουν καλά...

Ο διορισμός Παπουτσή είχε σαν στόχο να μας πάρει την ελπίδα.Καμία άλλη χρησιμότητα δεν διακρίνω

Ο Χρήστος Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα. Τέτοια στελέχη κρίμα να μένουν ανεκμετάλλευτα! Να ετοιμάζονται: Κίμων Κουλούρης, Τόνια Αντωνίου..

στην αξιολογηση των επιτροπων, ο Χρηστος Παπουτσης ηταν προτελευταιος και περνουσε μονο τον ιρλανδο, που ειχε "κατηγορηθει" για αλκοολισμο.

Παπουτσής με εντολή Σαμαρά διορίζεται εκπρόσωπος στην Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτά είναι. Κανένας δε χάνεται. Εκτός αν είναι σχολικός φύλακας...


Αντώνη Σαμαρά, τι "συμβόλαια" εξοφλείς για να στέλνεις τον Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα; Τόσο πια ανάγκη τους έχεις;


Μέρκελ,τράβα την πρίζα να τελειώνουμε.





4 σχόλια:

  1. Ας μου επιτραπεί να καταθέσω εδώ μια εγκυρότατη μαρτυρία για το ποιόν του Χρίστου Παπουτσή. Βρισκόμαστε γύρω στα 1980 και ο επι πολλά έτη τελειόφοιτος του Οικονομικού της Νομικής - και μεαγολοστέλεχος της ΠΑΣΠ και του ΠΑΣΟΚ - Παπουτσής παρακάθεται ενώπιον του καθηγητή για τις προφορικές τότε πτυχιακές εξετάσεις. Ο καθηγητής του κάνει μια γενική ερώτηση που απαιτεί όμως κάποια αναπτυγμένη απάντηση. Ο Παπουτσής χωρίς δισταγμό και με θράσος απύθμενο δίνει την εξής απάντηση: "Ναι". Ο καθηγητής απαντά: "Ο βαθμός σας είναι πέντε, περάσατε"... Επομένως ο τελευταία θέση στην αξιολόγηση του ως επιτρόπου δεν εκπλήσει κανένα. Ο Παπουτσής είναι η προσωποποίηση της ελληνικής χρεοκοπίας... Και τώρα αντί να τον πετάξουμε στα σκουπίδια όπου ανήκει, τον επιβραβεύουμε... Και μετά ελπίζουμε ότι οι ίδιοι σάπιοι που έφεραν την καταστροφή θα φέρουν και την άνοιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι θα τους εκδικηθεί αυτούς ο λαός είναι σίγουρο. Έτσι όμως που το πάμε θα εκδικηθούμε κι άλλη μια τον εαυτό μας. Το κόλπο είναι αυτό. Βάζουμε τους άχρηστους για να υποδηλώσουμε ότι οι υπόλοιποι είναι πιο άχρηστοι αλλά, για να αποτελεί ντροπή η ενασχόληση με την πολιτική κι ακόμα να υποδηλώνει ότι αν δεν είσαι μέλος ενός συγκεκριμένου συναφειού είσαι χαμένος. Εδώ που τα λέμε τα έχουνε πετύχει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σύστημα φροντίζει να βολεύει καλά τα παιδιά που το υπηρέτησαν πιστά.
    Κι εμείς οι ανόητοι που πιστεύαμε ότι κάτι τύποι σαν τον Παπουτσή θα φέρουν τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα.
    Όλοι αυτοί για την πάρτη τους και για το σύστημα δούλευαν, και δούλευαν κι εμάς, τα κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναβαθμίζονται σιγά-σιγά και ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο τα Πασοκικά στελέχη όμως!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.