9/7/13

Ο κυβερνήτης απλά δεν μπορεί…

Anastasiadis01-07july2013Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Μελετώντας τις συνεντεύξεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και τις εκμυστηρεύσεις του στους φίλους-επισκέπτες του στο Προεδρικό, ομολογώ ότι είναι αξιολύπητος. Στους επισκέπτες του, όπου ομιλεί υπό καθεστώς απορρήτου, ξεσπά, νευριάζει και φωνάζει για τους Ευρωπαίους που τον πούλησαν ως να ήταν σκεύος παλαιοπωλείου.

Μία από τις λέξεις που χρησιμοποιεί -και βεβαίως έχει δίκιο- είναι ότι τον απαξίωσαν στα μάτια των ψηφοφόρων του. Θα προσέθετα ότι και τον γελοιοποίησαν, διότι η αλήθεια είναι ότι έχει καταστεί… ανέκδοτο και είναι ένα γεγονός που ΔΕΝ αξίζει στην Κύπρο. Παρά τις πολιτικές διαφωνίες που έχουμε και οι οποίες «γεννήθηκαν» όταν επέλεξε να υποστηρίξει τους ξένους το 2004, με λυπεί όταν γίνομαι αποδέκτης αυτού του χλευασμού. Έχει καταστεί, δυστυχώς, αρχηγός ενός περιφερόμενου θιάσου, ο οποίος παρακαλεί να λυπηθούν τον ίδιο και την πατρίδα του.

Ένας απαξιωμένος ηγέτης, και στην κάκιστη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κ. Αναστασιάδης, καθίσταται πιο επικίνδυνος, διότι οι αντοχές του μειώνονται και οι αντιστάσεις του εκμηδενίζονται. Άλλωστε δεν είναι και στα καλύτερά του… Οι άνθρωποι αυτοί, υπό την ψυχολογική κατάσταση που περιέγραψα, κυριαρχούνται από φόβο για το επόμενο κτύπημα. Και στην περίπτωση του σημερινού Προέδρου της Κύπρου το κτύπημα θα αφορά το Κυπριακό. Και το γνωρίζει, και το φοβάται, παρά το γεγονός ότι οι σύμβουλοί του καλλιεργούν δημοσίως ένα κλίμα αντίστασης, αν και στα παρασκήνια προετοιμάζουν το έδαφος -μετά την οικονομική- και για την εθνική καταστροφή.

Η τραγωδία της οικονομίας είναι έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια και το αποτελείωσε ο κ. Αναστασιάδης όταν υπέκυψε στον εκβιασμό των ηγετών της Ευρωπαϊκής Δεξιάς. Ναι, των ίδιων πολιτικών που φιλοξένησε στη Λεμεσό και οι οποίοι πρέπει να ΜΗΝ τον παραπληροφόρησαν. Διότι ο ίδιος ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο, συνομιλώντας με τους επισκέπτες, ξένους και ντόπιους, του Προεδρικού.

Στην Κύπρο δεν έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Είτε διότι φοβόμαστε την εκδίκηση των πολιτικών, είτε διότι είμαστε κομματικά αρνιά και ως Κύπριοι ξεροκέφαλοι αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε ότι ο «Μεγάλος Ηγέτης» διέπραξε λάθος. Και δεν αναφέρομαι ειδικά στον κ. Αναστασιάδη, αλλά ομιλώ γενικά για το πολιτικό σύστημα και το τραπεζικό κατεστημένο.

Ήθελα, λοιπόν, να καταθέσω δημόσια ως θέση, ότι ο αρχηγός της κυπριακής Δεξιάς με τα μύρια πολιτικά αμαρτήματα, δεν εμπνέει την παραμικρή εμπιστοσύνη. Ειδικά στο εθνικό θέμα, για το οποίο συνεχίζει να έχει απόψεις που δεν ικανοποιούν τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Αρέσκεται να υπογραμμίζει ότι έχει την υποστήριξη του 53% του κυπριακού λαού, αλλά αυτό είναι ένα ψεύτικο επιχείρημα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουμε ότι αν το ΑΚΕΛ υποστήριζε έναν άλλο υποψήφιο εκτός του χώρου του, ο κ. Αναστασιάδης θα είχε οδηγηθει σε πολιτική συνταξιοδότηση. Βεβαίως, όταν συζητάμε για το εθνικό θέμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε -ιδιαίτερα ο κ. Αναστασιάδης- ότι οι άνθρωποι σπάνε τις κομματικές γραμμές και ψηφίζουν εναντίον της τουρκοποίησης της Κύπρου.

Ολα τα σχέδια, όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους Βρετανούς μέσω των άβουλων γενικών γραμματέων του ΟΗΕ παραδίδουν το νησί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Και το ποσοστό του 24% και κάτι, που έλαβε το «ναι» στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν θα μειωθεί περαιτέρω, ιδιαίτερα εάν ο κ. Αναστασιάδης είναι αυτός που θα αναλάβει να το επιβάλει στον λαό. «Δεν έχει υπόθεση», όπως λένε οι νεολαίοι όταν πρόκειται να ισοπεδώσουν τον απέναντί τους…

Με βάση όσα λέει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης όταν συνομιλεί με τους επισκέπτες του, και μέσω των συνεντεύξεών του, έχουμε να κάνουμε με έναν αναξιόπιστο παρατημένο ηγέτη, ο οποίος όσο παραμένει στην Προεδρία της Δημοκρατίας χειροτερεύει τη θέση της Κύπρου και προετοιμάζει το νησί ως αρνί για σφαγή…

Φωτογραφία ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Read more: http://mignatiou.com/?p=8201#ixzz2YXGTRUsT

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.