20/7/13

Σημαντική ενίσχυση των τουριστικών εισπράξεων

Σημαντική ενίσχυση των τουριστικών εισπράξεων
Οι ξένοι επιστρέφουν στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι ο τουριστικός κλάδος μπορεί να βγάλει την ελληνική οικονομία από την ύφεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τουριστικές εισπράξεις σημείωσαν ετήσια αύξηση 38,5% τον Μάιο και 15,5% για το πρώτο πεντάμηνο, ενώ προβλέπεται μία πολύ καλή τουριστική σεζόν.  

«Είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).
«Θεωρώ ότι θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες η ίδια ανοδική τάση... είναι ένα πρώτο βήμα της χώρας, με τη βοήθεια του τουρισμού, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης», τόνισε.
Χάρη και στον τουρισμό, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε μικρό πλεόνασμα τον Μάιο.
Ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 17% της ελληνικής οικονομίας και απασχολεί έναν στους πέντε εργαζομένους. Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, 17 εκατ. τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν τη χώρα εφέτος, ένα εκατ. περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, με τα έσοδα να αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 10% περίπου, στα 11 δισ. ευρώ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τους πρώτους έξι μήνες του έτους οι αφίξεις τουριστών σημείωσαν άνοδο 10% σε ετήσια βάση. Αν και για εφέτος αναμένονται περισσότεροι, ο εσωτερικός τουρισμός, που αντιστοιχεί στο 25% των συνολικών τουριστικών εσόδων, έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα και αναμένεται να παραμείνει στα περυσινά χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τουριστικούς φορείς.
Ερευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) που έγινε νωρίτερα αυτό τον μήνα έδειξε ότι πάνω από τα δύο τρίτα των Ελλήνων δεν έχουν κάποια σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές εφέτος. Το 70% από τους 545 που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι αυτό οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους και το 20% στην αβεβαιότητα όσον αφορά την εργασία.
Η πλειονότητα ανέφερε ότι η διάρκεια των διακοπών τους δεν θα ξεπεράσει τις πέντες ημέρες εφέτος, ενώ πάνω από τους μισούς ανέφεραν ότι θα μείνουν στο εξοχικό ή σε σπίτια φίλων και δεν θα ξοδέψουν χρήματα για διαμονή σε ξενοδοχείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.