12/7/13

Συρία: «Δολοφονία» ηγέτη των κοσμικών ανταρτών από ισλαμιστές τρομοκράτες

 Απειλούν να εξολοθρεύσουν ολόκληρη την ηγεσία των μετριοπαθών στρατιωτικών ηγετών
Βασικό ηγετικό στέλεχος του κοσμικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), στρατιωτικού βραχίονα της αντιπολίτευσης στον Μπασάρ Αλ Άσαντ δολοφονήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από ομάδα ισλαμιστών ανταρτών η οποία διατηρεί σχέσεις με την Αλ Κάιντα.
Ο Καμάλ Χαμάμι, μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΕΣΣ, είχε προσέλθει σε συνάντηση με αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε για να συζητήσουν «περί στρατιωτικών επιχειρήσεων».
Εκπρόσωπος του ΕΣΣ σημείωσε την Παρασκευή ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από πλευράς της ισλαμιστικής οργάνωσης στο οποίο τον ενημέρωνε ότι άνδρες της σκότωσαν τον Καμάλ Χαμάμι.
Η συνάντηση του Χαμάμι, γνωστού και ως Αμπού Μπασέλ Αλ Λαντκανί, με τους ισλαμιστές λάμβανε χώρα στη Λατάκια.
«Το Ισλαμικό Κράτος με ενημέρωσε ότι σκότωσε τον Αμπού Μπασέλ και ότι θα σκοτώσει ολόκληρο το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο», δήλωσε ο Κασέμ Σααντεντίν στο πρακτορείο Reuters.
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός συγκροτήθηκε το 2011 από λιποτάκτες του συριακού στρατού, διατηρεί τη βάση του στην Τουρκία και έχει περίπου 40.000 μαχητές.
Μολονότι έχει σημειώσει στρατιωτικές επιτυχίες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, η ηγεσία του σημειώνει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο χωρίς εξοπλισμό ανώτερης ποιότητας.
Τους τελευταίους μήνες, Δύση και αραβικά κράτη έχουν συμφωνήσει στην ενίσχυση των πλέον μετριοπαθών πλευρών του συριακού αντάρτικου, βασικός εκπρόσωπος των οποίων είναι ο ΕΣΣ.
Ωστόσο, ειδικά μεταξύ των δυτικών αξιωματούχων, εκφράζονται φόβοι ότι βαρύς οπλισμός ενδεχομένως να πέσει στα χέρια φονταμενταλιστών.
Η Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανακοίνωσε τον Απρίλιο την ενοποίησή της με τη συριακή ισλαμιστική ανταρτική ομάδα «Μέτωπο Αλ Νούσρα», με την οποία συγκρότησε το ενιαίο «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».
Ο ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, έχει καλέσει τους μαχητές του να παλέψουν για την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη Συρία.
Η διάδοση της εφαρμογής του ισλαμικού νόμου (σαρία) στις περιοχές οι οποίιες ελέγχονται από τους σύρους αντάρτες έχει σημάνει συναγερμό στις μετριοπαθείς πλευρές της αντιπολίτευσης οι οποίες, μολονότι μουσουλμανικές, διαφωνούν με την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.