14/7/13

Το Πεντάγωνο διαψεύδει εισβολή στην Αίγυπτο – Ο στρατός κατηγορεί τον Μόρσι για διαφθορά

Navy-Aigyptos01-14july2013
Το Πεντάγωνο και η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο εξέδωσαν διαψεύσεις μετά από δημοσιεύματα στον αιγυπτιακό Τύπο, ότι αμερικανικές στρατιωτικές ομάδες που βρίσκονται στην Ερυθρά Θάλασσα ήταν έτοιμες να “εισβάλουν στην Αίγυπτο”.

Στις αρχές της εβδομάδας, αμερικανικά πλοία με επικεφαλής το USS San Antonio, που μεταφέρουν το 26ο Εκστρατευτικό σώμα των πεζοναυτών και το USS Kearsarge, μετακόμισαν στη βόρειο Ερυθρά Θάλασσα. Τον περασμένο μήνα, βρέθηκε στην περιοχή και το USS Carter Hall, το οποίο στο μεταξύ έχει αναχωρήσει, και μία ικσχυρή δύναμη ανδρών (2.200 άτομα), που συμμετείχαν σε άσκηση με τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ιορδαίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζορτζ Λίτλ δήλωσε μέσω του Twitter, ότι η παρουσία ναυτικών και στρατιωτικών δυνάμεων δεν σμαίνει ότι επίκειται αμερικανική εισβολή στην Αίγυπτο.

Στο μεταξύ: Η Αίγυπτος ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα διεξαχθεί ποινική έρευνα κατά του εκτοπισθέντος προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι για παράνομες παρακολουθήσεις, υποκίνηση βίας και την πρόκληση βλάβης στην εγχώρια οικονομία.

Ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία από τις 3 Ιουλίου, όταν ο στρατός τον απομάκρυνε από την εξουσία, ωστόσο δεν του έχουν ασκηθεί διώξεις για οποιοδήποτε αδίκημα. Προσφάτως, η Ουάσινγκτον έκανε έκκληση για απελευθέρωση του Μόρσι και να σταματήσουν οι αρχές τις συλλήψεις ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι είχε λάβει καταγγελίες κατά του Μόρσι και 8 ακόμα ηγετικών στελεχών της Αδελφότητας. Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελία τονίζει πως ερευνά τις καταγγελίες προκειμένου να τεκμηριώσει έναν φάκελλο δικογραφίας, που θα επιτρέψει την κλήτευση των κατηγορουμένων σε ανάκριση.

Όπως υποστηρίζει ο στρατός, η απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία αποτελεί μια δικαιολογημένη αντίδραση στις προσδοκίες των πολιτών, αφού εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Αιγύπτιου προέδρου.

Καταγγελίες όπως αυτές εναντίον του Μόρσι, αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διεξαγωγή ποινικής διαδικασίας, επιτρέποντας στους εισαγγελείς να ξεκινήσουν έρευνες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διώξεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι εισαγγελείς δεν αποκάλυψαν ποιος έκανε τις καταγγελίες. Πηγή: Twitter, ABC News, Reuters, ANA-MPA 

Read more: http://mignatiou.com/?p=8839#ixzz2Z13Hdn38

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.