14/7/13

Ο Νταβούτογλου ετοιμάζει φιέστες - Οι Τούρκοι αγόρασαν το κτίριο Ανδρεάδη

Νίκος Ελευθερόγλου

Ρώσος αγόρασε το νησί (Σκορπιό) του Ωνάση και η Τουρκία αγόρασε το σπίτι του πάλαι «αντιπάλου» του Ανδρεάδη, ενώ ετοιμάζεται να το εγκαινιάσει μέσα στον Αύγουστο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το σπίτι της Βασιλέως Παύλου 11 στην Αθήνα, στο οποίο είχε μπει νύφη η Χριστίνα Ωνάση (στον δεύτερο γάμο της με τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη), πέρασε στα χέρια της Αγκυρας αντί 18.000.000 ευρώ το 2011, όμως τώρα πλέον οι Τούρκοι ετοιμάζονται να του δώσουν ζωή και μάλιστα συνδυάζοντάς το με την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Ελλάδα.

Για την ιστορία, καταγράφουμε τις αναμνήσεις του Δημήτρη Λυμπερόπουλου (δημοσιογράφου-συγγραφέα), ο οποίος έγραφε για τον γάμο της Χριστίνας με τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή:

«Οταν η Χριστίνα παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη ήταν 25 χρόνων κι είχε χάσει αδελφό, μάνα και πατέρα. Οταν η Χριστίνα κήδεψε τον πατέρα της στον Σκορπιό, έφυγε με τις θείες της, από τις οποίες η Αρτεμη -από την ίδια μάνα με τον πατέρα της- άρχισε να την τρομάζει. Μαζί με τον άντρα της, καθηγητή Θεόδωρο Γαροφαλίδη, τη συμβούλεψαν ότι έπρεπε να παντρευτεί το συντομότερο, να κάνει παιδιά, οικογένεια... Ηταν σαν να έβαζαν το μαχαίρι στον λαιμό της ζάπλουτης κληρονόμου, που τρομοκρατημένη στον τέταρτο μήνα από τον θάνατο του πατέρα της παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη. Λένε ότι πίσω από τον γάμο βρισκόταν ο πατέρας Στρατής Ανδρεάδης, που παρακίνησε τον κοινό φίλο με τους Γαροφαλίδηδες, μηχανικό Μανώλη Καραντίνα να κάνει τα προξενιά...»


Συμπροσευχή με... Μπουτάρη

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα πάντα με τη «Χουριέτ», ενδέχεται να εγκαινιάσει το κτίριο 1.300 τετραγωνικών μέτρων μετά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, που είναι πιθανόν να πραγματοποιήσει στις 8 Αυγούστου, «για να συμμετάσχει στην πρώτη προσευχή του Μπαϊραμιού σε τζαμί, που θα λειτουργήσει ο Γιάννης Μπουτάρης».

Εάν βέβαια ισχύει αυτό το σενάριο της τουρκικής πλευράς, αυτό σημαίνει ότι ο Νταβούτογλου θα έρθει στην Αθήνα το διάστημα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ. Σε αυτήν την περίπτωση θα ματαιωθούν τα σχέδια του Ευάγγελου Βενιζέλου να συνοδέψει τον πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο, στην προγραμματισμένη πλέον συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Νίκος Ελευθερόγλου
δημοκρατία

3 σχόλια:

  1. Πρακτορες στην Θεσσαλονικη και υποτακτικους στην Αθηνα και ενας λαος υπνωτισμενος και ποτισμενος απο τρομο και ''ρατσιστικες'' ενοχες που τους φυτευει η ρημαδα η τηλεοραση, αναθεμα την ωρα που ανακαλυφθηκε το ρευμα! Καλα παμε, αξιοι συνεχιστες των ηρωων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί, αλλά και τον Ανδρεάδη, το ελληνικό κράτος τον απομάκρυνε από εδώ, πριν κάποιες δεκαετίες.
    Ποιοί ευθύνονται για το κλείσιμο τόσων βιομηχανικών μονάδων, όπως και τις δικές του;
    Παλιές αμαρτίες και τώρα, καθόμαστε και κλαίμε γι΄αυτά που χάνουμε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, αγαπητή Ελίνα, έτυχε να τα ζήσω από πολύ κοντά, όπως τα λες είναι, και δεν φταίει κανένα σωματείο η συνδικαλιστή!
    Ας είναι καλά ο Εθνάρχης εκεί που είναι...
    Σημειωτέον όμως ότι η οικογένεια (οι 3 γιοί δηλαδή) είναι σήμερα πάμπλουτοι (μετά τη απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ) και επενδύουν παντού, εκτός βέβαια στην Ελλάδα. Αυτοί δεν ξέρουν οι ίδιοι τι έχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.