8/7/13

Ο Μπαράκ Ομπάμα ενδέχεται να μην επισκεφτεί τη Μόσχα εξαιτίας του Σνόουντεν

Ο αμερικανός  πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάκα, ενδέχεται να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Μόσχα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, εάν  μέχρι τότε ο πρώην συνεργάτης της NSA, ‘Εντουαρντ Σνόουντεν, εξακολουθεί να βρίσκεται στο Σερεμέτιεβο, αναφέρει η εφημερίδα «Kommersant» επικαλούμενη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Το Κρεμλίνο από την πλευρά του,σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ δεν επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες για  πιθανή ακύρωση της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στη Μόσχα.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αμερικανό ομόλογό του, για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας  επιβεβαιώνοντας και τη συνάντησή τους στη Μόσχα, στις 3-4 Σεπτεμβρίου,  πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Αγία Πετρούπολη.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Μπερναντετ Μίχαν, δήλωσε ότι, ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρωσία το Σεπτέμβριο, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Αγία Πετρούπολη, ή και για την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.
Η Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.