15/7/13

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»: Αποφασίζουν για την παραπομπή του Γ.Παπακωνσταντίνου


Αρχισε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν για την παραπομπή ή μή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.
Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματος να προσέλθει στη συζήτηση και να λάβει το λόγο.
Η συζήτηση ολοκληρώνεται στις έντεκα το βράδυ, οπότε και θα ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης κατηγορίας σε βάρος του πρώην υπουργού.
Πρόκειται να στηθούν τρεις κάλπες, μια για κάθε αδίκημα, σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας: Για τη νόθευση εγγράφου, για την απιστία περί την υπηρεσία και για την παράβαση καθήκοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί ο κ.Παπακωνσταντίνου, ενώ εφόσον ληφθεί απόφαση για παραπομπή του το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση δικαστικού συμβουλίου από πέντε ανώτατους δικαστικούς.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν και οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

3 σχόλια:

  1. Τι εγινε υπουργε της εθνικης οικονομιας? Πως σε τσαλακωσαν ετσι?
    Πριν φορεσεις το πλαγιο δικωχο, επρεπε να ρωτησεις για το τι μελλει γεννεσθαι. Αλλα μη στενοχωριεσαι συντομα με τον βενιζελα, τον μουργο, θα παιζετε με τα αυτοκρατορικα σας δικωχα, μεσα σε καποια φυλακη. Αυτο που πρεπει να ζητησεις, αν εχεις κουκουτσι μυαλο, να ειναι ψηλοι οι τοιχοι της φυλακης, για να μην μπορουν να μπουν οι αποξω μεσα, και να σε λυντσαρουν. Πρεπει η φυλακη να μην αφηνει τους αποξω να μπουν μεσα και οχι τους απο μεσα να βγουν αποξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχε πεί "εγώ δεν θα θυσιαστώ σαν Ιφιγένεια...".
    Και ασφαλώς δεν θα ήταν μόνος για όσα ενδεχομένως αποδειχτούν ότι έπραξε (ή παρέλειψε..).
    Θα ακούσουμε άραγε τίποτα ενδιαφέρον να αποκαλύπτεται εκ στόματός του;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.