11/7/13

Δαμανάκη: Οφέλη για Ελλάδα και Τουρκία από ΑΟΖ και συμφωνία για χωρικά ύδατα

Δαμανάκη: Οφέλη για Ελλάδα και Τουρκία από ΑΟΖ και συμφωνία για χωρικά ύδατα
Θα ήταν προς όφελος της Τουρκίας και της ΕΕ να επικυρώσει η Αγκυρα τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και θα διευκόλυνε πολύ την κατάσταση, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, η οποία υπογράμμισε παράλληλα ότι η ανακήρυξη και θέσπιση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης παραμένει κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους μέλους.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο θέμα της ΑΟΖ η κυρία Δαμανάκη τόνισε ότι η ΕΕ διεξάγει διμερή διάλογο με την Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται τα διάφορα ζητήματα. Οπως είπε, στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές θα πρέπει να διευκρινιστεί ποιες είναι οι προθέσεις της Ελλάδας καθώς είναι προς όφελος της Ελλάδας, των κρατών μελών της ΕΕ και όλων των μεσογειακών χωρών να προχωρήσουμε σε διαδικασίες καθιέρωσης ΑΟΖ.
Σημείωσε, επίσης, ότι έχει γνώση των ανησυχιών και των θέσεων ορισμένων μεσογειακών χωρών που θα πρέπει όμως, όπως επέμεινε, να συζητηθούν με βάση τις ισχύουσες αρχές.
Η Επίτροπος είπε ακόμη ότι η Επιτροπή προσπαθεί να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας με ένα κοινό πλαίσιο διαλόγου και με τα κράτη μέλη, ώστε να αποφεύγονται πιθανές αντιπαραθέσεις και να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.
Ημερησία

5 σχόλια:

  1. Κουκλάρα δεν είναι; Ευτυχώς που δεν είναι ξανθιά ή τάβαψε, (μήπως είμαι ρατσιστής;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Σοβαρότητα έχει εγκαταλείψει προ πολλού τον τόπο μας.Μια απο τις γενεσιουργές αιτίες της πολύμορφης και πολυεπίπεδης κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας και αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. jean είπε...

    Τα έβαψε με χένα γιατί αλλιώς θα ήταν ασπρομάλλα ή ασπρομαλλούσα κοπελιά!

    Μήπως είμαι ρατσιστής; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αποξηράνει το Αιγαίο και το Ιόνιο,ούτως ώστε να ακολουθήσει η κατάργηση του Λιμενικού και του Ναυτικού...

    Τα ψάρια,θα τα συγκεντρώσουν σε στρατόπεδα φύλαξης θαλάσσιας ζωής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.