17/7/13

Ο Πούτιν έγινε... Κάπτεν Νέμο και εξερεύνησε παλιό ναυάγιο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«ΒΟΥΤΙΑ» ΜΕ ΒΑΘΥΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΚΟΛΠΟ
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στο βαθυσκάφος. Ηταν μία ακόμα από τις ριψοκίνδυνες αποστολές του, που αποσκοπούν στην τόνωση του δυναμικού προφίλ του
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στο βαθυσκάφος. Ηταν μία ακόμα από τις ριψοκίνδυνες αποστολές του, που αποσκοπούν στην τόνωση του δυναμικού προφίλ του
τον βυθό του Φινλανδικού Κόλπου κατέβηκε μέσα σε ένα βαθυσκάφος ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν για να εξερευνήσει το ναυάγιο της φρεγάτας Ολεγκ, σε άλλη μία από τις γνωστές του περιπετειώδεις και ριψοκίνδυνες δραστηριότητες που οργανώνει ανά διαστήματα για το αναγκαίο λίφτινγκ στη δημοτικότητά του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στο βαθυσκάφος. Ηταν μία ακόμα από τις ριψοκίνδυνες αποστολές του, που αποσκοπούν στην τόνωση του δυναμικού προφίλ του Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Ρώσος πρόεδρος καταδύθηκε σε βάθος 50 μέτρων προστατευμένος μέσα στο βαθυσκάφος με άνεση, ενώ ύστερα από 20 λεπτά αναδύθηκε με ένα χαμόγελο να διαγράφεται στο πρόσωπό του. Ο 60χρονος πρώην πράκτορας της KGB, που εδώ και 13 χρόνια είναι ο ισχυρότερος άνδρας της Ρωσίας, φορώντας ένα μαύρο τζάκετ, τζιν και λευκά αθλητικά, μίλησε λίγο μετά την ανάδυσή του εξαίροντας το έργο της Ρωσικής Γεωγραφικής Κοινότητας που συνέβαλε στην ανακάλυψη και τη μελέτη του ναυαγίου της ξύλινης φρεγάτας Ολεγκ από το 2003, η οποία βρίσκεται στον πάτο του Φινλανδικού Κόλπου από το 1869 όταν συγκρούστηκε με το σιδερένιας επικάλυψης πλοίο Κρεμλ του Αυτοκρατορικού Ρωσικού Ναυτικού.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει το εθνικό αίσθημα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η δημόσια εικόνα του οποίου έχει δεχθεί σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σημαντικό πλήγμα από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2011-2012 και την καταστολή τους, ανέφερε ότι η έρευνα της Γεωγραφικής Κοινότητας τιμά τη μνήμη των ναυτικών της Ρωσίας που έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των ηρώων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οπως ανέφερε συγκεκριμένα: «Παλαιότερα δεν κάναμε τέτοιες εργασίες. Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα που μπορούμε τελικά να τις πραγματοποιήσουμε τουλάχιστον όσον αφορά τις οικονομικές και τεχνικές μας δυνατότητες. Το ηθικό χρέος απέναντι στους υπερασπιστές της πατρίδας θεωρείται αυτονόητο». Η νέα αυτή «περιπέτεια» του Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί την τελευταία σε μια σειρά παρόμοιων δημόσιων περιπετειών που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τη δημόσια εικόνα του στιβαρού ηγέτη, όπως ήταν η πτήση με μαχητικό αεροσκάφος, η πτήση με ανεμόπτερο στην κορυφή σμήνους γερανών που αποδημούσαν, το ημίγυμνο ψάρεμα σε ποτάμι, η κατάδυση και η υποτιθέμενη ανακάλυψη ενός αρχαίου αμφορέα στον πυθμένα της θάλασσας και η συνάντησή του με μια «άγρια» τίγρη την οποία πυροβόλησε με βελάκι που είχε ηρεμιστικό.
Ο Ρώσος πρόεδρος επέβλεψε στον Ειρηνικό τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια από την εποχή της ΕΣΣΔ
Ο Ρώσος πρόεδρος επέβλεψε στον Ειρηνικό τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια από την εποχή της ΕΣΣΔ
Στο μεταξύ αρκετές ώρες αργότερα από τη νέα περιπέτειά του ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε στην περιοχή της νήσου Σαχαλίνης στον Ειρηνικό, βόρεια της Ιαπωνίας, για να επιβλέψει τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια των ρωσικών δυνάμεων που έχουν γίνει ποτέ μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης. Στις ασκήσεις που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τη στρατιωτική ικανότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατεύματος, συμμετέχουν περισσότεροι από 160.000 άνδρες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 

1 σχόλιο:

  1. >για το αναγκαίο λίφτινγκ στη δημοτικότητά του<

    Λέτε να το κάνει για την δημοτικότητά του μόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.