11/7/13

Εγκληματίες πολέμου οι υποστηρικτές των ανταρτών στη Συρία: Χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στο Χαλ-αλ- Ασάλ

Αναλύσεις που διεξήγαγαν ρώσοι επιστήμονες έδειξαν ότι ομάδα σύρων ανταρτών στις 19 Μαρτίου χρησιμοποίησε χημικά όπλα με το νευροπαρλυτικό αέριο σαρίν, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τρίτη, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν.
«Έτσι, υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι οι μαχητές της αντιπολίτευσης έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στο Χαλ-αλ-Άσαλ», κατέληξε ο ρώσος εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δείγματα έχουν αναλυθεί σε πιστοποιημένα από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ρωσικά εργαστήρια και τα αποτελέσματα της ανάλυσης έχουν σταλεί στο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβήτησαν στο παρελθόν τις ρωσικές δηλώσεις  για χρήση χημικών όπλων στη Συρία και υποστήριζαν ότι η συριακή κυβέρνηση ήταν αυτή που χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά της αντιπολίτευσης. 

1 σχόλιο:

  1. Τελικά τι είναι Συρία και το καθεστώς της?? Τι γίνεται εκεί?? Μάλλον η μια Δικτατορία, θα αντικατασταθεί απο μια άλλη, νεα Δικτατορία. Η μπορούμε να πούμε, μια Δημοκρατία τύπου Ρωσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.