7/7/13

Βαρβιτσιώτης : Όχι κρουαζιέρα στο Φάληρο!

faliro delta
Μια σημαντική αλλαγή στους συσχετισμούς που διαμορφώνονται και εντός της κυβέρνησης για το που θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα νέο λιμάνι κρουαζιέρας, καταγράφεται μετά την σαφή αντίθεση που εξέφρασε για το Φάληρο ο νέος υπουργός Ναυτιλίας.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όταν προκλήθηκε από το Portnet.gr για το ποια είναι η προσωπική του θέση σχετικά με το λιμάνι της κρουαζιέρας, είπε ξεκάθαρα ότι η άποψη του είναι ότι αυτό δεν μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή του Φαλήρου.
Εξήγησε μάλιστα ότι συνιστά παραλογισμό να σχεδιάζεται μια τεράστια ανάπλαση από το ΣΕΦ ως το Σούνιο, με φιλοδοξίες μετατροπής της περιοχής σε μια «Ελληνική Ριβιέρα» και παράλληλα να θέλουν κάποιοι να βάλουν μπροστά στο θαλάσσιο αυτό μέτωπο βαριές, ουσιαστικά βιομηχανικές, κατασκευές.

Μάλιστα, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας ανέπτυξε εν συντομία τις συνολικότερες σκέψεις του λέγοντας ότι με τη σταδιακή μεταφορά της ακτοπλοΐας στο λιμάνι του Λαυρίου (και τη σύνδεσή του με τον Προαστιακό), θα μπορέσει να απελευθερωθεί σημαντικός χώρος στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά που πρέπει να λειτουργήσει ως κεντρικό λιμάνι κρουαζιέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τοποθέτηση συνιστά μια σημαντική αλλαγή, αφού μέχρι τώρα κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης υποστήριζαν την επιλογή του Φάληρου, κόντρα στον ΟΛΠ και όλους τους φορείς του Πειραιά, ενώ και ο προηγούμενος υπουργός Κ. Μουσουρούλης περιοριζόταν σε μια «ενδιάμεση» στάση, κάνοντας λόγο για βασικό μεν λιμάνι κρουαζιέρας τον Πειραιά, αλλά μη αποκλείοντας τη δημιουργία στο Φάληρο άλλου «συμπληρωματικού» λιμανιού.

Portnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.