13/7/13

Την άμεση απελευθέρωση του Μόρσι ζήτησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τον αιγυπτιακό στρατό και τη μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου να απελευθερώσουν τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τις 3 Ιουλίου.
Η Ουάσινγκτον συμφωνεί με την έκκληση της Γερμανίας για την απελευθέρωση του Μόρσι και καταθέτει το ίδιο αίτημα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε τακτική επαφή με όλους τους εκπροσώπους της αιγυπτιακής κοινωνίας.

Τις τελευταίες ημέρες η Πσάκι είχε καταδικάσει κατ' επανάληψη τις «αυθαίρετες συλλήψεις» αλλά δεν είχε διευκρινίσει εάν η αμερικανική κυβέρνηση ζητά την απελευθέρωση του Μόρσι.

Νωρίτερα σήμερα η Γερμανία είχε ζητήσει από την Αίγυπτο «να άρει τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων» του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελάτι είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι ο Μόρσι βρίσκεται «σε ασφαλές σημείο, για τη δική του ασφάλεια» και ότι προς το παρόν δεν διώκεται ποινικά.

Πηγή: AΠE-MΠΕ, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.