7/7/13

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Δοκίμων!

Για πρώτη φορά στα 150 χρόνια λειτουργίας της της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στην Ελλάδα, μια γυναίκα αναλαμβάνει την αρχηγεία - κι αυτή είναι Κύπρια!
Σύμφωνα με το elita.com.cy η 21χρονη Έλενα μεγάλωσε στον Άγιο Αμβρόσιο Ομόδους, σε μια οικογένεια με πέντε αδέρφια, με «αρχηγό» τη μητέρα της: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μου, για τον τρόπο που μας μεγάλωσε, για τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε, σε όλη την οικογένειά μου και σε όλους όσους με στήριξαν.

«Ευγνωμονώ τον Θεό. Είναι πραγματικά Μεγάλος.», δήλωσε.

Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, κατά κανόνα, εισάγονται κάθε χρόνο ελάχιστα άτομα, αριστεύσαντες. Κάτι που δεν στάθηκε εμπόδιο για την Έλενα, καθώς πάντα αρίστευε στη ζωή της, σε ό,τι κι αν έκανε. Σημαιοφόρος στο σχολείο, άριστη και στα έξι χρόνια του γυμνασίου, πρόεδρος της τάξης και του σχολείου, πρόεδρος της Παιδοβουλής Λεμεσού και με ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες της κοινότητάς της.

Το Πολεμικό Ναυτικό ήταν όνειρο ζωής και πρώτη επιλογή για εκείνην. Αυτό που δεν περίμενε ποτέ, όμως, ήταν την κατάκτηση της πρωτιάς που την έκανε Σημαιοφόρο και Αρχηγό μιας Σχολής παραδοσιακά ανδροκρατούμενης.
«Με εμπνέει η ένδοξη σημαία μας», είπε. «Αισθάνομαι περήφανη που είμαι στο ναυτικό, περήφανη για την Κύπρο, αλλά και που είμαι γυναίκα και που τιμώ το γυναικείο φύλο».
Η τελετή παραλαβής της σημαίας της «πρώτης των πρώτων», έγινε παρουσία του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλου,(κάντε κλικ εδω για το σχετικό άρθρο) ο οποίος της έδωσε τη Σημαία της Σχολής.
 Όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα το «Ελένη Ιωσήφ, από την Κύπρο, πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την Αρχηγία της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων» ο κόσμος ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα.
Αυτή όμως που χειροκροτούσε πιο δυνατά, δεν ήταν άλλη από την ηρωίδα μητέρα της Έλενας. Ηρωίδα κατάφερε να μεγαλώσει μόνη, παρόλες τις δυσκολίες, πέντε παιδιά. Όπως είπε και η ίδια, έκλαιγε καθόλη τη διάρκεια της τελετής.
«Συγκινήθηκα πολύ, τρεις ώρες δάκρυζα. Άξιζε όμως τον κόπο», μας είπε. «Από παιδί η Έλενα μου έλεγε ότι θέλει να σπουδάσει, να γυρίσει τον κόσμο όλο και να βγάζει λεφτά για να μπορεί να βοηθά τους φτωχούς».

πηγή : onalert.gr

5 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ, θάθελα να επισημάνω εκ των προτέρων, πως ΔΕΝ είμαι ούτε οπισθοδρομικός, ούτε ανίδεος, αλλά απλός και σταθερός σε αιώνιες αξίες, δοκιμασμένες και σμιλευμένες από την ζωή και τους ανθρώπους σε όλες τις κοινωνίες! Άλλος ο ρόλος και η φύση του άνδρα και άλλος εκείνος της γυναίκας! Όμως όλες αυτές οι σημερινές νέες γυναίκες, είναι "μεταλλαγμένες" στην κυριολεξία και εμφορούμενες από "άλλο πνεύμα", αυτό που λέει και η Αγία Γραφή, δηλ. το πνεύμα του αντίχριστου (= πονηρού) το οποίο πνεύμα ερχόμενο (ήδη είναι εδώ από την 10ετία του '60) θα αλλάξει καιρούς και νόμους και ήδη συμβαίνει στον μέγιστο βαθμό! Εφόσον διαπιστώνουμε πως ολόκληρη η διεστραμμένη τελευταία γενιά μαζί και με την προηγούμενη που είναι οι γονείς τους, έχουν ξεφύγει παντελώς επειδή η αποστολή της γυναίκας είναι να δημιουργήσει, στηρίξει και εργαστεί μέσα στην οικογένεια και να γεννήσει παιδιά και όχι να επιδοθεί στο κυνήγι καρριέρας και μάλιστα σε αμιγώς ανδρικά επαγγέλματα που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, όχι βέβαια θηλυκού γένους. Όλες οι μουρλέγκες από την προηγούμενη γενιά ήδη έχουν καταστρατηγήσει τον ρόλο τους και αγνοούν τα βασικά του ίδιου τους του φύλου! Το πυρ-γυνή-θάλασσα δεν είναι τυχαίο. Έβγαλες έξω την γυναίκα από τους κανόνες της οικογένειας = καταστράφηκε ολάκερη η κοινωνία. Αυτό συμβαίνει σήμερα στον υπερθετικό βαθμό & γι αυτό είναι όλα διαλυμμένα και διεστραμμένα. Δεν έχουν πλέον θεό και σέβασμα, ούτε αρχές και ηθικές αξίες. Το κακό παράγινε και αφού χόρτασαν οι λεγόμενες δυτικές κοινωνίες με ελευθεριάζουσες γυναίκες που εκπορνεύονται από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών ήδη, μας πασσάρουν και την ομοφυλοφιλία για την πλήρη αποσάρθρωση και διαφθορά του ανθρωπίνου γένους. Σκεφθείτε λοιπόν τώρα να έκαναν επιχείρηση στα αγριοβούνια γυναίκες αστυνομικίνες για να κυνηγήσούν τους σκληροτράχηλους αλβανούς του Μάριον Κόλα!!! Έλεος! Ούτε για τα γραφεία δεν κάνουν... Ας κάνουν λοιπόν αυτό που η θηλυκή τους φύση τις προστάζει, όπως τις έχει καθορίσει και τελειοποιήσει ο Δημιουργός και για το οποίο οι σημερινές νέες γυναίκες αν παντρευθούν τελικά, είναι ανεκπαίδευτες και οι περισσότερες αποτυγχάνουν να κρατήσουν οικογένεια και παιδιά αφού κυνηγάνε καρριέρες. Δεν ακούει πλέον καμμιά τους εκείνες τις ισορροπημένες φωνές και της σοφίας, αλλά γαργαλιζόμενες της ακοής από τα ίδια τους τα σπίτια ότι η γυναίκα πρέπει να κάνει καρριέρα και σπίτι πολύ αργότερα, εκεί στα 35 και βάλε (!!!) καταλήγουμε εξαιτίας του συστήματος της μεταλλαγμένης κοινωνίας μας και ήδη μπολιασμένης με άφθονη ανηθικότητα, που αλλού... στον Καιάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σκεφθείτε λοιπόν τώρα να έκαναν επιχείρηση στα αγριοβούνια γυναίκες αστυνομικίνες για να κυνηγήσούν τους σκληροτράχηλους αλβανούς του Μάριον Κόλα!!! Έλεος! Ούτε για τα γραφεία δεν κάνουν.."

    Να υποθέσω δηλαδή πως είσαι αστυνομικός και το λες με τόση σιγουριά?
    Έχεις δει γυναίκα αξιωματικό της αστυνομίας να ναι καταπληκτική μάνα και σύζυγος αλλά και πετυχημένη επαγγελματικά, μεθοδική στην έρευνα, άσσος στο σημάδι και ικανότατη στην αυτοάμυνα? Να ερευνά πχ μια υπόθεση και να περνάει απαρατήρητη από το μέρος που την ενδιαφέρει(γιατί δεν ηρεμεί με τη ρουτίνα όπως άλλοι) ενώ άλλοι ΒΛΑΚΕΣ συνάδελφοι της που φαίνονται μόνο από τη φάτσα τους είναι σκέτοι "ΘΟΥ ΒΟΥ" και μερικοί εκτός από "ΘΟΥ ΒΟΥ" είναι και κομματόσκυλα.
    Δεν έχεις δει γι αυτό είσαι προκατειλημμένος.
    Κάθε άνθρωπος έχει τη προσωπικότητα του, δεν έχει να κάνει με το φύλο. Έχει να κάνει με το να ακούς τη συμβουλή των προγόνων: ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ. Έτσι πετυχαίνεις. Έτσι μπορείς και τα συνδυάζεις όλα.

    Μπράβο στην κοπέλα που πρώτευσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεαρούλη, μην γίνεσαι αναιδής, μην υποθέτεις και μη φλυαρείς τόσο πολύ! Δεν περιμένω φυσικά να καταλάβεις και κάτι παραπάνω, ούτε μπορείς να με κρίνεις στα 60 μου αφού τα έχω ζήσει και τα έχω φιλοσοφήσει ΟΛΑ! Έκανα τις επιλογές μου στην ζωή με τη δικαιοσύνη. Τι ξέρεις τώρα εσύ ο νεαρός φοιτητής να μας πεις? Με το συμπάθειο, μόλις βγήκες από το ωό! Ούτε καν στρατιώτης (που είναι κολλέγιο) δεν θα πήγες. Γι αυτό μάθε πρώτα από πρεσβύτερους και στοχάσου νεαρέ! Αυτή που αναφέρεις μπορεί να είναι μια από τις εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά δεν ενδιαφέρει το γεγονός του παραδείγματός σου! Το θέμα είναι γενικευμένο. Επίσης δεν χρειάζεται να μας παριστάνει καμμία γυναίκα τον Ράμπο γιατί είναι άλλη η φύση της και με αυτή να ασχοληθεί! Επίσης είσαι βιαστικός σαν νεαρός και δεν "διαβάζεις" καλά τι έγραψα γι αυτό είσαι και επιπόλαιος επειδή απλά είσαι θεωρητικός και δεν έχεις δοκιμασθεί μες στην φωτιά για να ξεχωρίσει το χρυσάφι από τις προσμίξεις που είναι το πνεύμα μιας κοινωνίας που έχει καταρρεύσει και δεν οδηγεί πουθενά... Αν καταλαβαίνεις νεαρούλη μου τι εννοώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "αφού τα έχω ζήσει και τα έχω φιλοσοφήσει ΟΛΑ!"

    Τότε θα γνωρίζετε κύριε(βάζω τον πληθυντικό γιατί τον ενικό του ιστολογίου εσείς τον αντιλαμβάνεστε με την κακή έννοια μάλλον) και το: "Γηράσκω αεί διδασκόμενος".

    Όσο για τα περί αναίδειας λίγη αυτοκριτική δεν θα έβλαπτε.Πυρά κατά πάντων ρίχνετε..της κοινωνίας, της νέας γενιάς γενικά, των γυναικών,των νεαρούληδων των "αντίχριστων"...αφήστε και κανέναν.

    Τέλος αφού σας ενδιαφέρει τόσο η ηλικία και αναφέρετε συνεχώς το νεαρός, νεαρούλης, τα ωά κτλ να ξέρετε κι αυτό από έναν νεότερο σας...πολλές φορές η ηλικία δεν αναλογεί με το τι έχει πετύχει ο καθένας. Ούτε έχουμε το αλάθητο. Προπτυχιακοί φοιτητές είναι. Μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι. Πτυχιούχοι που ασκούν το επάγγελμα φοιτητές είναι. Υποψήφιοι διδάκτορες φοιτητές είναι.
    50 χρονών καθηγητές φοιτητές είναι. Γιατί στα πάντα μαθαίνουμε και τη ζωή μας δεν την κρίνουμε εμείς για εμάς, ούτε άλλοι για εμάς, αλλά άλλος (όταν έρθει η ώρα). Χαίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είσαι καλά Γιωργάκη μου και καλές σπουδές. Χαίρομαι να βλέπω νέους να τρίβονται πανω στα πράγματα που καίνε. Δεν έχει σημασία η άποψή σου αν είναι ενάντια. Σημασία έχει να καταφέρεις να επιβιώσεις σε τούτο τον κόσμο όπως τον διαμόρφωσαν άλλες δυνάμεις και τον αποδέχεσαι κι εσύ. Εύχομαι δε να εύρεις και μια γυναίκα που θα είναι αντάξια των προσδοκιών σου και το κυριότερο... να σου μείνει! Η δικιά μου μου έμεινε 40 χρόνια και συνεχίζουμε. Μου χάρισε παιδιά κι εκείνα εγγόνια! Αυτό είναι ευτυχία και το κυριότερο... είμαστε όλοι μαζί, ένα πνεύμα μια ψυχή, απλά γιατί δεν αποδεχόμαστε την μεταλλαγμένη κοινωνία που μας πρόσφεραν και κρατήσαμε τις αληθινές αξίες όπως έπρεπε να είναι! Προτιμήσαμε την κοινωνία του Χριστού παλλικάρι μου! Έχεις πολλά να μάθεις ακόμη... Χαίρετε και ευτυχείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.