10/7/13

Οι λασπολόγοι και ψιθυριστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τραγωδία στο Μαρί

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Xristofias-Philel01
Η απόφαση του Δικαστηρίου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί συνιστά τα αποκαλυπτήρια ενός γυμνού πολιτικού συστήματος, ενός κράτους που λειτουργεί στο περίπου, μιας μπανανίας. Η απόφαση καταγράφει τα γεγονότα και επιβεβαιώνει τα συσσωρευμένα λάθη και την πολιτική ανεπάρκεια των πολιτικών διαχειριστών και των τεχνοκρατών.

Οι διαβεβαιώσεις στον «φίλο Άσαντ», η λογική «να γελάσουμε τους μεγάλους», η συνεχής αναβλητικότητα, οι άνευ περιεχομένου συσκέψεις, ήταν η μεγάλη πολιτική κωμωδία που οδήγησε-φευ- στη μεγάλη τραγωδία, στην πολύνεκρη φονική έκρηξη. Ποιος είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη, είναι πρόδηλο και προκύπτει σε κάθε σημείο της απόφασης. Εκείνος που λάμβανε τις αποφάσεις και διαβίβαζε τις εντολές.

Δεν είναι ευθύνη του Δικαστηρίου η απουσία εκείνων που είχαν και έχουν τη μεγάλη ευθύνη για την τραγωδία, αλλά της Νομικής Υπηρεσίας. Αυτή καθόρισε το κατηγορητήριο και τους κατηγορούμενους. Η διαχείριση του φονικού φορτίου, ήταν πρωτίστως πολιτική, η τεχνοκρατική ανεπάρκεια ενίσχυσε τις πιθανότητες να εκραγούν τα στοιβαγμένα κοντέινερ που παρέμειναν εκτεθειμένα στον ήλιο για δυο και πλέον χρόνια. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση του, έχουν ήδη κριθεί στη συνείδηση των πολιτών. Η πενταετία τους ταυτίστηκε με την τραγωδία στο Μαρί.

Όμως, στην απόφαση υπάρχει και μια σαφέστατη αναφορά στο αυτονόητο. Ξεκαθαρίζει μια για πάντα μια στρέβλωση που επιχειρήθηκε από τους έχοντες την ευθύνη να φορτώσουν το δικό τους έγκλημα στους νεκρούς. Η απόφαση του δικαστηρίου σημειώνει πως «στερείται ηθικού και νομικού ερείσματος η αντίληψη ότι «η επιλογή» των θυμάτων, όσων είχαν «επιλογή», να παραμείνουν σε ό,τι αντιλαμβάνονταν εκείνες τις ώρες ως το χρέος τους, για το οποίο έδωσαν τη ζωή τους, διαγράφει τις παραλείψεις των υπαιτίων οι οποίες τους έθεσαν ή τους άφησαν στη δεινή και αγωνιώδη εκείνη κατάσταση.».

Συνεπώς, εκείνοι που ακόμη δεν έχουν απολογηθεί για το έγκλημα και δεν είχαν το θάρρος και τη δύναμη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πρέπει να κρατήσουν για τον μικρόκοσμο τους τη ψιθυρολογία και τη λάσπη. Γιατί, ναι, ως ειδήμονες στην προπαγάνδα του ψιθύρου και της δολοφονίας χαρακτήρων, προσπάθησαν πολλές φορές να δολοφονήσουν- για δεύτερη φορά- τους νεκρούς και να φορτώσουν ευθύνες. Οι ευθύνες, όμως, δικές τους και θα τους κυνηγούν όσο δεν τις αναλαμβάνουν.

Read more: http://mignatiou.com/?p=8403#ixzz2Yd6ymc95

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.