30/7/13

ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Δώδεκα προσαγωγές μετά τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών σε φουσκωτό

Το φουσκωτό σκάφος με το οποίο οι τέσσερις συλληφθέντες μετέφεραν τον οπλισμό και τα εκρηκτικά
Το φουσκωτό σκάφος με το οποίο οι τέσσερις συλληφθέντες μετέφεραν τον οπλισμό και τα εκρηκτικά
Έρευνες σε διαμερίσματα της Αθήνας της Κορίνθου και της Θεσσαλονίκης διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τον εντοπισμό σήμερα το πρωί φουσκωτού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα που κατείχαν εκρηκτικά και οπλισμό. Για την υπόθεση είχαν προσαχθεί έως το απόγευμα της Τρίτης δώδεκα άτομα.


Από τους επιβαίνοντες στο φουσκωτό οι δύο είναι Έλληνες και οι άλλοι δύο Τούρκοι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληφορορίες, στο φουσκωτό, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, βρέθηκαν δύο αντιαρματικοί όλμοι, δύο πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες, σφαίρες και εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν γνώριζε τι μετέφερε.
Μετά τις εν λόγω συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έρευνες και στη Χίο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθησαν και ανακρίνονται για την υπόθεση άλλά δύο άτομα.
Έως το απόγευμα της Τρίτης είχαν γίνει δώδεκα προσαγωγές, από τις οποίες οι εννέα στην Αθήνα και κυρίως από την περιοχή των Εξαρχείων και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, οι προσαχθέντες είναι Έλληνες και αλλοδαποί.
Δώδεκα προσαγωγές μετά τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών σε φουσκωτό
Οι έρευνες στην Αθήνα έγιναν σε διαμέρισμα της οδού Τζαβέλα, υπό την ισχυρή μάλιστα προστασία αστυνομικών των ΜΑΤ.
Πάντως, το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι γνωστοί στις Αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας Έλληνας συνεργάτης τους.
Δώδεκα προσαγωγές μετά τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών σε φουσκωτό
Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία και η μεταφορά τους οργανώθηκε από ομάδα λαθρεμπόρων όπλων.
Το θέμα όμως είναι πως βρέθηκε στα χέρια των συλληφθέντων ο βαρύς αυτός οπλισμός, αφού όλμους διαθέτει μόνο ο στρατός.
Σύμφωνα πάντως με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, τα όπλα δεν προέρχονται από το οπλοστάσιο του ελληνικού στρατού. Πάντως, για προληπτικούς λόγους έχουν αρχίσει καταμετρήσεις σε όλες τις μονάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ, ενώ το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου.

ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ολμος το Μ-72 LAW ;Εχει υπηρετήσει στον Στρατό κάποιος απο τους "αρμοδίους" ;
    "Ολμους διαθέτει μόνον ο Στρατός"... Οτι τα LAW κυκλοφορούν "χύμα" ειδκώς μετά την Λιβύη δεν προβληματίζει κανέναν.Ασε οτι διαθέτει και ο ...Τουρκικός Στρατός, για οσους μπορούν να σκεφθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.