19/7/13

Δωρίζει στο Δημόσιο τρία ακίνητα η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Κόλλια Ελευθερία
Ένταση στο δικαστήριο για την ημερομηνία έναρξης των απολογιών
Δωρίζει στο Δημόσιο τρία ακίνητα η Αρετή Τσοχατζοπούλου
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδευόμενη από τον συνγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο
Συμβολαιογραφική πράξη με την οποία η Αρετή Τσοχατζοπούλου δωρίζει στο ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα που την εμπλέκουν στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, στο δικαστήριο ο συνήγορός της κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Πρόκειται για τα ακίνητα της Δεινοκράτους, της Κεφαλληνίας 38 και της Κεφαλληνίας 40.

«Αυτό που προέχει για την κυρία Τσοχατζοπούλου είναι να επιστρέψει στα παιδιά της, 5, 6, και 15 ετών» επεσήμανε ο κ. Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας ότι το ένα έχει πρόβλημα υγείας.

«Αρχίστε απολογίες, αλλιώς ακυρώστε τα εισιτήριά σας...»

Η ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, με πρώτο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, δυναμίτισε τελευταία στιγμή σήμερα, Πέμπτη, τη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κατσιάνης επέμεινε σε οξείς τόνους ότι ο πρώην υπουργός θα πρέπει να αρχίσει να απολογείται το αργότερο τη Δευτέρα 29 Ιουλίου. «Το δικαστήριο δεν θα διακόψει (για τις διακοπές του Αυγούστου) αν δεν αρχίσουν οι απολογίες! Ακυρώστε τα εισιτήριά σας, εδώ θα είμαστε...» απείλησε ο πρόεδρος.

Έντονα αντέδρασαν τόσο ο ίδιος ο κατηγορούμενος όσο και ο συνήγορός του κ. Λεωνίδας Κότσαλης που αντέτεινε ότι ο πρώην υπουργός «θα απολογηθεί τότε που μπορεί».

«Σας παρακαλώ να σκεφθείτε τη θέση μας» του ζήτησε ο πρώην υπουργός.

Διαμαρτυρίες διατυπώθηκαν πάντως και από άλλους συνηγόρους, με αποτέλεσμα σε κλίμα έντασης ο πρόεδρος να κλείσει τους φακέλους του και να αποχωρήσει εκνευρισμένος. «Εντάξει, το κλείσατε το μαγαζί;» φώναξε ο Τσοχατζόπουλος.

«Cherchez la femme» στην περίπτωση του Οικονομίδη

Την πρώην σύζυγο του Αστέριου Οικονομίδη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Αrcon, κυρία Βασιλική Φωκά (ιδιοκτήτρια των γνωστών πολυκαταστημάτων) «έδειξαν» όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης ως υπεύθυνη για την αγορά του επίμαχου ακινήτου στη Δεινοκράτους, η οποία εμπλέκει καθοριστικά τον κ. Οικονομίδη στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά.

Οι μάρτυρες ερμήνευσαν την αγορά ως αποτέλεσμα της πίεσης που δέχθηκε ο αρχιτέκτων από την πρώην σύζυγό του, καθώς αυτή είχε την επαγγελματική έδρα της στην Ερμού και ήθελε να διαμένει στο κέντρο. Οι ίδιοι τόνισαν ότι ο Οικονομίδης διαφωνούσε, ως εκ τούτου -και δεδομένων κάποιων πρακτικών δυσκολιών- το σπίτι πουλήθηκε τελικά λίγους μήνες αργότερα στην Αρετή Τσιχατζοπούλου. Δύο από αυτούς μάλιστα δήλωσαν ότι ήταν αυτήκοοι μάρτυρες σχετικού καβγά του ζευγαριού στη Σκιάθο, και ενώ ακόμη το θέμα δεν είχε επιλυθεί.

«Μα καλά, πήγαν διακοπές και μάλωναν για τη Δεινοκράτους; Μήπως υπήρχε κάτι άλλο από πίσω;» ρώτησε ο πρόεδρος κ. Κατσιάνης, χωρίς να πάρει απάντηση.

«Κάπου διάβασα ότι η Arcon ήταν πλυντήριο του Τσοχατζόπουλου» πρόσθεσε ο κ. Διονύσης Μαντζουράνης, παιδικός φίλος του κατηγορουμένου, μέτοχος και γενικός διευθυντής στην Αrcon. «Δεν γίνεται... Τα έργα που αφορούν την υπόθεση κινούνται κάτω από το 1% του συνολικού τζίρου της εταιρείας, η οποία σημειωτέον αναλαμβάνει πάντα ιδιωτικά έργα και έχει σοβαρό πελατολόγιο».

Ο ίδιος εξήγησε μάλιστα ότι η εταιρεία ανέλαβε το έργο ανακατασκευής του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παρ' ότι σχετικά χαμηλού προϋπολογισμού, για λόγους «ταμπέλας», διαφήμισης δηλαδή σε καλό σημείο της πόλης.

«Το γνωρίζαμε ότι ο Ζήγρας ήταν ξάδελφος του Τσοχατζόπουλου, κι αυτό ήταν μια επιπλέον εγγύηση, στην ανάλυση ρίσκου που γινόταν από την εταιρεία» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Βογιατζής, μέλος του ΔΣ της εταιρείας ως το 2010. «Ξάδελφος του υπουργού ήταν, τι στο καλό, δεν ήταν απατεώνας».

Ο «γρουσούζης» Ζήγρας

Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του Νικόλαου Ζήγρα (καθώς αυτός εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της Τorcaso και της Nobilis) με χαρακτηρισμούς -από «ιδιόρρυθμος» ως και «γρουσούζης» (τον αποκάλεσε ο ίδιος ο Οικονομίδης)- προκαλώντας τελικά γέλιο στο ακροατήριο. Ο Ζήγρας τους επεφύλαξε πάντως χαμογελά και ειρωνείες, ενώ όταν κάποια στιγμή παρενέβη ο Τσοχατζόπουλος στη διαδικασία είπε δυνατά: «Ο ιδιοκτήτης (σ.σ.: των off shore) διαμαρτύρεται».

4 σχόλια:

  1. Από πότε ο κλέφτης, που σού κλέβει το πορτοφόλι, λέει ότι σού το δωρίζει αν το επιστρέψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Confiscate EVERYTHING! Only the deal of the century with the F-16s has cost Greece $600M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία το έθεσες Nativist.
    Μήπως μας περνάνε για βλάκες τελικά;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον τους εαυτούς των περνούν για υπερβολικά έξυπνους.

    Από την άλλη, έχουν επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν φημίζεται για την πολιτική του ωριμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.