10/7/13

Η ώρα της ετυμηγορίας για το Μαρί - Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Δικαστηρίου

Διαβάστε oλόκληρη την απόφαση για το Μαρί - Ποιες ποινές προβλέπονται
Από τους περίπου 280 μάρτυρες που ήταν στο κατηγορητήριο, αριθμός ρεκόρ για τα χρονικά της κυπριακής Δικαιοσύνης, χρειάστηκε να καταθέσουν οι 120.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν και ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, απαλλάχτηκε από τις 26 κατηγορίες  που τον βάραιναν και έδωσε πολυήμερη κατάθεση ως μάρτυρας κατηγορίας.
Λάρνακα: Αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας οι Μάρκος Κυπριανού και Σάββας Αργυρού, ενώ ένοχος κρίθηκε ο Κώστας Παπακώστας για ανθρωποκτονία, πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή απερίσκεπτης πράξης και συμπεριφοράς, κατηγορίες που επισύρουν ποινές που φθάνουν μέχρι και την ισόβια κάθειρξη. Ένοχοι με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και συμπεριφοράς, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 4 χρόνια βρέθηκαν ο Διευθυντής και ο Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Νικολάου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο Διευθυντής της ΕΜΑΚ, Ανδρέας Λοϊζίδης. Οι τέσσερις ένοχοι κρίνονται προφυλακιστέοι, μέχρι την ημερομηνία ανακοίνωσης των ποινών τους.

Η Αστυνομία, λόγω του τεταμένου κλίματος που επικρατούσε στο χώρο του Δικαστηρίου, φυγάδευσε τους καταδικασθέντες από την πίσω πλευρά του κτιρίου, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με τους συγγενείς.

Οι καταδικασθέντες αποχώρησαν μέσα σε τέσσερα περιπολικά (στο κάθε ένα επιβιβάστηκε ένας κατάδικος), με κατεύθυνση τις Κεντρικές Φυλακές.

Κάντε "κλικ" εδώ για να διαβάσετε τη συνοπτική απόφαση

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση σε 612 σελίδες

Στις 24 Ιουλίου η αγόρευση για μετριασμό της ποινής των ενόχων

Οι 4 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι από το Κακουργιοδικείου Λάρνακας για την υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί θα τελούν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τις 24 Ιουλίου, ημερομηνία που δόθηκε από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου για αγόρευση από τους συνηγόρους τους για μετριασμό της ποινής.

Επίσης, ζητήθηκε από τον Ευστάθιο Ευσταθίου, συνήγορο υπεράσπισης των Κ. Παπακώστα, Α. Νικολάου και Χ. Χαραλάμπους, όπως μέχρι τις 24 Ιουλίου γίνει έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Παπακώστας κρίθηκε ένοχος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας και οι  Α. Νικολάου, Χ.  Χαραλάμπους και Α. Λοϊζίδης κρίθηκαν ένοχοι με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας.

Πώς σχολιάζει και τι προβλέπει για τις ποινές ο Μ. Παπαπέτρου

Ο έγκριτος νομικός Μιχάλης Παπαπέτρου, μιλώντας αποκλειστικά στο philenews, σχετικά με τις ποινές που επέβαλε το δικαστήριο κατά των κατηγορουμένων, μας ανέφερε τα εξής:

Η ποινή της ανθρωποκτονίας για την οποία έχει κριθεί ένοχος ο κ. Παπακώστας, προνοεί μέχρι και ισόβια κάθειρξη. Ασφαλώς, θα μετρήσουν και τα ελαφρυντικά στην επιβολή της ποινής, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά ένα πολιτικό πρόσωπο με λευκό ποινικό μητρώο, που υπηρέτησε ως υπουργός, αρχηγός της αστυνομίας και είναι κάποιας ηλικίας. Υπόψη θα ληφθεί και η κατάσταση της υγείας του. Διαισθητικά, θα έλεγα ότι οι ποινή φυλάκισής του θα ανέλθει στα τέσσερα με πέντε χρόνια.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους [Α. Νικολάου, Χ. Χαραλάμπους, Α. Λοϊζίδης], οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας (μάξιμουμ ποινή τέσσερα χρόνια), προβλέπω ότι θα φυλακιστούν για δύο με τρία χρόνια.

Αγανάκτηση συγγενών

Έξαλλη η μάνα των διδύμων ναυτών - θυμάτων της έκρηξης αποχώρησε μετά την ανακοίνωση της απόφασης από την αίθουσα φωνάζοντας «αίσχος» και δηλώνοντας αγανακτισμένη. Στράφηκε εναντίον της στάσης που τήρησαν οι δικαστές και ειδικότερα στον τρόπο με τον οποίο υποστήριξαν την απόφασή τους.

Αγανακτισμένοι εμφανίστηκαν και οι υπόλοιποι συγγενείς των θυμάτων, οι οποιοι πολιορκούν αυτή την ώρα το πάρκινγ, προκειμένου να αποτρέψουν αποτρέψουν την αποχώρηση των έξι.

Παράλληλα χειροκρότησαν την μάνα των διδύμων κατά την αποχώρησή της από το Δικαστικό Μέγαρο.

Η αδερφή του θύματος Σπύρου Τταντή, εξερχόμενη από τη δικαστική αίθουσα δήλωσε ότι αποτελεί ντροπή τόσο η απόφαση όσο και οι ποινές που προβλέπει η νομοθεσία για τις κατηγορίες στις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι τέσσερις.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί δεν τους πέρασαν χειροπέδες μπροστά στα μάτια των συγγενών των θυμάτων, κάτι που όπως είπε, θα ικανοποιούσε το περί δικαίου αίσθημά τους.

Νικόλας Ιωαννίδης, γιος του Διοικητή Αντρέα Ιωαννίδη έκανε λόγο για «προσπάθεια δυσφήμισης των νεκρών». Πρόσθεσε ότι «ο δικαστής ανέφερε ξεκάθαρα ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί αφέθηκαν στις τύχες τους και οι ηγήτορες τους, τους άφησαν εκτεθειμένους». Έπρεπε, πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης, να ήταν και άλλα πρόσωπα ενώπιον του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι ουδεις έχει ευθύνες, είπε.

Η ανάγνωση της απόφασης του Κακουργιοδικείου Λάρνακας για την πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το παγκύπριο με την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» την 11η Ιουλίου 2011 στο Μαρί και η οποία στοίχησε τη ζωή σε 13 άτομα, άρχισε στις 9 το πρωί, υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και στην παρουσία εκατοντάδων πολιτών στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Λάρνακας και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Το κείμενο της μακροσκελούς απόφασης αποτελείτο από περίπου 500 σελίδες και χωριζόταν σε 8 ενότητες, ενώ η ανάγνωσή του έγινε χωρίς διαλείμματα.

Τι προηγήθηκε

Λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης, κλοιός από άνδρες της ΜΜΑΔ σχηματίσθηκε έξω από την αίθουσα, στον 1ο όροφο, όπου συγγενείς συγκεντρώθηκαν, αναμένοντας την απόφαση.
Γύρω στις 11:30 ολοκληρώθηκε η ανάγνωση των γεγονότων και άρχισε η ανάγνωση της νομολογίας, ενώ αργότερα πρόκειται να ακολουθήσει νέο κύκλος ανάγνωσης για τον κάθε κατηγορούμενο ονομαστικά, σε σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Κατά την ανάγνωση της νομολογίας, και αναφερόμενος στις ευθύνες των δύο υπουργών, ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου τόνισε ότι πρέπει να τηρείται σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ πολιτικής και ποινικής ευθύνης.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο αναφέρθηκε και στα θύματα Παπαδόπουλο και Ιωαννίδη, τονίζοντας ότι εκτελούσαν διαταγές και δεν είχαν άλλες επιλογές. Εφόσον δεν είναι ανθρώπινο να έχει τέλεια κρίση. Ο Ιωαννίδης γνώριζε την σημαντικότητα του φορτίου. Ήταν αλλόκοτη κατάσταση γιατί το φορτίο ήταν στη δική του βάση χωρίς να είναι όμως στην ευθύνη του. Δεν έλαβε διαταγές και αφέθηκε μόνος του να χειριστεί την κρίση. Τα ίδια ισχύουν και για τον Παπαδόπουλο και τους πυροσβέστες που δεν ήξεραν τι θα αντιμετώπιζαν και αφέθηκαν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τον άγνωστο για αυτούς κίνδυνο και γνωστό για τους εργοδότες τους.

Το Δικαστήριο συνέδεσε ξεκάθαρα το θάνατο των θυμάτων με τις παραλείψεις των κατηγορουμένων.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία είχε ξεπεράσει τις τέσσερις ώρες, ενώ τόσο η αυλή, όσο και οι δύο όροφοι του Δικαστικού Μεγάρου ήταν ασφυκτικά γεμάτοι από κόσμο ο οποίος βρίσκεται σε στάση αναμονής.Το γεγονός ότι οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την επικινδυνότητα του φορτίου είναι μια από τις αναφορές στην απόφαση του Κακουργιοδικείου, το οποίο απορρίπτει στην απόφασή του τον ισχυρισμό των δύο ανδρών ότι είχαν μειωμένη αντίληψη του κινδύνου, βάζοντάς τους έτσι στην ίδια θέση με τους υπόλοιπους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί.

Για τον κ. Παπακώστα ειδικότερα αναφέρθηκε στην απόφαση ότι είχε αντίληψη για μια «πραγματική πιθανότητα του κινδύνου θανάτου», σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του αναφέρει ότι από την μαρτυρία που κατατέθηκε ενώπιον του προκύπτει ο Μάρκος Κυπριανού δεν είχε τον έλεγχο του φορτίου και ότι απλά διαχειριζόταν την πολιτική πτυχή του θέματος.

Το δικαστήριο αναφέρει ότι τον έλεγχο και την ευθύνη του φορτίου την είχε ο Κ. Παπακώστας, ενώ ο Μ. Κυπριανού δεν ενεργούσε αυτοβούλως αλλά ακολουθούσε την πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαπιστώνει, επίσης, πλήρη και καθολική δυσλειτουργία του κράτους στην υπόθεση της έκρηξης των εμπορευματοκιβωτίων στο Μαρί.

Σύμφωνα με την απόφαση, το κράτος και οι υπουργοί έχουν καθήκον προστασίας της ανθρώπινης ζωής και σημειώνεται ότι σκοπός του δικαστηρίου δεν είναι να αποδώσει ευθύνες σε άτομα που δεν είναι κατηγορούμενα.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε, επίσης, ορθή πολιτική απόφαση την εκφόρτωση του φορτίου η οποία, ωστόσο, λήφθηκε χωρίς την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουδέποτε ενημέρωσε το υπουργικό.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με την απόφαση, δεν γνωρίζει γιατί ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να μην κατηγορηθούν ο Συνταγματάρχης Γεώργιος Γεωργιάδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνος Μπισπίκας.

Η απόφαση αναφέρει, επίσης ότι δεν μπορούσε να ληφθεί απόφαση για καταστροφή του φορτίου χωρίς την έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο Δικαστήριο έγινε επίσης αναφορά στην κατάθεση Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντάς την ως «μολυσμένη» και ότι αυτή είχε ελατήριο τη μετάθεση των ευθυνών στους κατηγορούμενους και πως  το φορτίο με τα πυρομαχικά είχε αφεθεί στη τύχη του.

Ο Γεωργιάδης είχε προειδοποιήσει για «τεράστια ωρολογιακή βόμβα» σε ότι αφορούσε το φορτίο πυρομαχικών, ωστόσο η μαρτυρία Παπακώστα ήταν αντιφατική σε σχέση με την ενημέρωση που είχε από τον Γεωργιάδη.

Να σημειωθεί ότι αρκετά από τα σημεία κατάθεσης του Γεωργιάδη δεν έχουν γίνει αποδεκτά από το Δικαστήριο.

Σε ότι αφορά τις καταθέσεις των κατηγορουμένων Χαράλαμπου Χαραλάμπους και Ανδρέα Λοϊζίδη, και τον ισχυρισμό τους ότι δεν ήξεραν πως η πυρίτιδα είναι εκρηκτικό υλικό, το Κακουργιοδικείο αποφαίνεται ότι αυτός στερείται σοβαρότητας.

Oι κατηγορούμενοι Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Αντρέας Λοϊζίδης γνώριζαν από τις 05.23 της 11ης Ιουλίου ότι «έκρουζαν ούλλα» τα εμπορευματοκιβώτια και γίνονταν εκρήξεις, αναφέρει η απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο Λοϊζίδης δεν έδωσε οδηγίες στον πυροσβέστη Παπαδόπουλο και πως δεν είναι πιστευτός ο ισχυρισμός του ότι στις 11 Ιουλίου δεν γνώριζε που βρισκόταν ο πυροσβέστης Παπαδόπουλος και οι άλλοι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο  Λοϊζίδης δεν είπε στον Παπαδόπουλο να μείνει μακριά από τη φωτιά και δεν έδωσε συμβουλές να μείνουν μακριά και να κρατήσουν απόσταση.

Αναφέρεται επίσης στην απόφαση του Δικαστηρίου ότι δεν υπήρξε ποτέ απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάσχεση και φύλαξη των κοντέινερ, αλλά ότι η στοίβαξη έγινε με οδηγίες και έγκριση του Μπισμπίκα.

Για τον κατηγορούμενο τέως Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού, αναφέρθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση και καμία αρμοδιότητα με την υπόθεση, σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Από τη μαρτυρία φαίνεται ότι ο Σ. Αργυρού δεν είχε «καθήκον ενέργειας», όπως αναφέρεται.

Οι Α. Νικολάου, Χ. Χαραλάμπους και Α. Λοϊζίδης είχαν «σχέση εγγύτητας» με τους πυροσβέστες και καθήκον για την ασφάλεια τους και όφειλαν να τους προειδοποιήσουν για την επικινδυνότητα του φορτίου. 
Λίγο πριν τις 9 ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος όσων παρευρέθηκαν εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου, ενώ είχε απαγορευθεί η χρήση κινητών εντός της αίθουσας. Ανακοινώθηκε επίσης ότι δεν θα γινόταν διάλειμμα, ενώ όσοι εισήλθαν στην αίθουσα θα μπορούσαν να αποχωρήσουν μόνο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.Οι έξι κατηγορούνταν για το θάνατο 13 πυροσβεστών και ναυτών της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί την αποφράδα ημέρα της 11ης Ιουλίου του 2011.

Η διαδικασία είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2012 και είχε ολοκληρωθεί στις 30 περασμένου Μαΐου, σε δικαστηριακό χρόνο 84 δικασίμων.

Από τους περίπου 280 μάρτυρες που ήταν στο κατηγορητήριο, αριθμός ρεκόρ για τα χρονικά της κυπριακής Δικαιοσύνης, χρειάστηκε να καταθέσουν οι 120.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν και ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, απαλλάχτηκε από τις 26 κατηγορίες  που τον βάραιναν και έδωσε πολυήμερη κατάθεση ως μάρτυρας κατηγορίας.

Με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, δεν συνεχίστηκε και η υπόθεση εναντίον του πρώην Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλικίδη.

Κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων, ως τεκμήρια εκατοντάδες φωτογραφίες, αλλά και βίντεο που είχαν ληφθεί από κινητά τηλέφωνα των θυμάτων.
Συνολικά οι έξι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν 208 κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν σε ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου λόγω απερίσκεπτης, αλόγιστης ή επικίνδυνης πράξης.

Οι δύο τελούντες σε διαθεσιμότητα, ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Πάμπος Χαραλάμπους και ο διοικητής της ΕΜΑΚ, Ανδρέας Λοϊζίδης, αντιμετώπιζαν επιπλέον κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν σε παράληψή τους να ενημερώσουν τα μέλη της ΕΜΑΚ, ώστε να ετοιμάσουν σχέδιο δράσης σε περίπτωση έκρηξης των εμπορευματοκιβωτίων και να εκκενώσουν το στρατόπεδο της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης».
Η δίκη που θεωρείται ως η πιο σοβαρή στα κυπριακά χρονικά, αφού για πρώτη φορά βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, πρώην υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι, χρειάστηκε να αναβληθεί δύο φορές, λόγω ασθενείας του πρώην υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα.

Σε μια περίπτωση το Κουργιοδικείο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο χώρο της Ναυτικής Βάσης, όπου έγινε αναπαράσταση και δόθηκε ευκαιρία στο Δικαστήριο να έχει ιδία άποψη του χώρου.

Ψυχραιμία συστήνει ο Γενικός Εισαγγελέας

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ το πρωί, συνέστησε ψυχραιμία και σεβασμό στην απόφαση, όποια και αν είναι.

«Κατανοώ», είπε, «την αγωνία όλων και διαιτέρως των συγγενών των θυμάτων, αλλά θα πρέπει να επιδειχθεί ψυχραιμία και η όποια απόφαση θα πρέπει να γίνει σεβαστή».

Ο Γενικός Εισαγγελέας, ανέφερε ότι η Νομική Υπηρεσία έκανε το καθήκον της και διατύπωσε κατηγορίες τις οποίες παρουσίασε στο Δικαστήριο.

Είπε ακόμη ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση ούτε στη διερεύνηση της υπόθεσης, ούτε στην εκδίκασή της. «Αντίθετα», είπε, «όλα έγιναν πολύ γρήγορα και με προσοχή».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας

Το Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας έμοιαζε με απόρθητο φρούριο σήμερα. Πάνω από 70 αστυνομικοί της Λάρνακας και της ΜΜΑΔ βρίσκονταν εντός και εκτός του Μεγάρου, ενώ έχει προβλεφθεί εφεδρεία για να κληθούν ενισχύσεις αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Εντός της αίθουσας, λόγω πεπερασμένου αριθμού θέσεων, υπάρχει περιορισμός για μέγιστο αριθμό τρία άτομα για τον καθένα από τους συγγενείς τόσο των θυμάτων, όσο και των κατηγορουμένων.

Περιορισμός θα υπάρχει και στον αριθμό των δημοσιογράφων, οι οποίοι δεν θα μπορούν να υπερβούν τους 12. Κάλυψη στο γεγονός δίνει και το διεθνές πρακτορείο Assosiated Press.

Να σημειωθεί ότι εντός της αίθουσας θα υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε κατηγορούμενο.

Διαμαρτυρίες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Μέλη της Ομάδας Μνήμης 11ης Ιουλίου έφτασαν λίγο πριν τις 9 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου παρέμειναν μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης. Τα μέλη της ομάδας κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν τα συνθήματα «Χάσαμε 13 λεβέντες, τα λάθη δικά σας, τι θα κάνατε αν ήταν τα παιδιά σας;». Κρατούσαν επίσης πανό στα οποία αναγράφονταν τα ονόματα των θυμάτων.

Η ομάδα ξεκίνησε χθες πορεία από το Μαρί και διανυκτέρευσαν στα Περβόλια.

Επί τόπου έφθασε επίσης μεγάλος αριθμός συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας,οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Οι περισσότεροι φορούσαν μαύρα και άσπρα μπλουζάκια με φωτογραφίες των θυμάτων.

Έντονη ήταν και η παρουσία και αρκετών νεαρών ατόμων, τα οποία κρατούσαν φωτογραφίες των θυμάτων.

Τα θύματα της έκρηξης

Από τη φονική έκρηξη στο Μαρί έχασαν τη ζωή τους ο πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης - διοικητής Ναυτικού, ο αντιπλοίαρχος Λάμπρος Λάμπρου - διοικητής Ναυτικής Βάσης, ο αρχικελευστής Κλεάνθης Κλεάνθους - υπαξιωματικός της διοίκησης της Ναυτικής Βάσης, ο ΕΠΥ - επικελευστής Μιχάλης Ηρακλέους - υπαξιωματικός της διοικησης της Ναυτικής Βάσης, οι ναύτες Μιλτιάδης και Χριστάκης Χριστοφόρου και ο Αντώνης Χαραλάμπους της διοίκησης της Ναυτικής Βάσης.

Από τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, χάθηκαν ο Αρχιλοχίας της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γιακουμής, οι πυροσβέστες Βασίλης Κρόκος, Σπύρος Ταντής, Παναγιώτης Θεοφίλου και Αδάμος Αδάμου.

Γράφει: Κούλα Κουντούρη
Ανταπόκριση: Πάμπος Βάσιλας, Νέαρχος Κυπριανού
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.