13/7/13

O Eρντογάν καλείται να απαντήσει στη βουλή για τη συνάντηση του διοικητή της ΜΙΤ με τον σαουδάραβα αρχιτρομορκάτη Ελ Καντί!

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΟΥΣΟΥΡΛΟΥΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απευθύνει ερώτηση στον Ερντογάν για τη συνάντηση σαουδάραβα αρχιτρομοκράτη Ελ Καντί με το διοικητή της ΜΙΤ
Του Μάνου Ηλιάδη
Οι κρίσεις στην πολιτική, πολλές φορές λειτουργούν όπως οι σεισμοί. Οι σεισμοί είναι συχνά καταστρεπτικοί, αλλά γίνονται καταστρεπτικότεροι όταν αποσταθεροποιούν ένα σύστημα, με αποτέλεσμα να ακολουθούνται και από άλλους.
Τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία έχουν αρκετές ομοιότητες με τα παραπάνω, με τις πραγματικές αιτίες τους να γίνονται σιγά σιγά όλο και πιο σαφείς, αλλά την ίδια περίοδο, ή μάλλον με την ευκαιρία αυτή, αναδύονται γεγονότα που αποκαλύπτουν την πραγματική φύση του καθεστώτος Ερντογάν, η επίδραση των οποίων στην τελική έκβαση του προβλήματος δεν είναι δυνατόν να μη ληφθεί υπ’ όψιν. Και τούτο διότι, όπως αναφέρεται παρακάτω, την στιγμή που μία από τις αιτίες των εκδηλώσεων εναντίον του Ερντογάν είναι οι εμφανείς του επιδιώξεις να εγκαθιδρύσει βαθμιαίως ένα «μετριοπαθές» ισλαμικό καθεστώς, ανακύπτουν πληροφορίες που αποκαλύπτουν τις πραγματικές του σχέσεις με  τις πλέον επικίνδυνες μορφές του Ισλάμ.
Ο λόγος για τις αποκαλυφθείσες πρόσφατα διασυνδέσεις και  στενές  επαφές  του ίδιου του  Ερντογάν και του αρχηγού  της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν με έναν από τους γνωστότερους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα, τον Σαουδάραβα Γιασίν Ελ Καντί. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι ο Ελ Καντί, είχε χαρακτηρισθεί (από τον Οκτώβριο του 2001)  από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ως «παγκόσμιος τρομοκράτης» (Specially Designated Global Terrorist), με αποτέλεσμα να παγώσουν τις καταθέσεις του ίδιου και των εταιρειών του και να του απαγορευτεί η είσοδος σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες για τις συναντήσεις του Χακάν Φιντάν με τον Ελ Καντίρ διέρρευσαν για πρώτη φορά σε ιστότοπο κύρους εκτός Τουρκίας, με αποτέλεσμα λίγο μετά ο αρχηγός της ΜΙΤ, σε μία πρωτοφανή για τα διεθνή χρονικά δήλωσή του, να ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει πόλεμο από την  ισραηλινή ΜΟSSAD.
Η δημοσιοποίηση του γεγονότος αποτέλεσε την αφορμή μίας λίαν αποκαλυπτικής επερωτήσεως (25 Ιουνίου 2013) εκ μέρους του βουλευτού Ικονίου του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αττίλα Καρτ, με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό Ερντογάν να δώσει εξηγήσεις. Την παραθέτουμε ολόκληρη παρακάτω:
«Με βάση πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας Yasin El Kadi στις 15 Φεβρουαρίου 2013 συναντήθηκε με τον διοικητή της ΜΙΤ στο γραφείο του (σ.σ.: του Χακάν Φιντάν). Μετά την συνάντηση, ο Γιασίν Ελ Καντί επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και στις 16 Φεβρουαρίου επιβιβάστηκε με τον φίλο και συνεταίρο του Usame Kutub  σε αυτοκίνητο  που ανήκει στο γραφείο του Πρωθυπουργού, τo oποίο οδηγούσε ο αστυνομικός Ιbrahim Yildiz, της ασφάλειας του Πρωθυπουργού. Το αυτοκίνητο προκάλεσε ατύχημα και κατεστράφη εντελώς. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Medipol, στην συνοικία Bagcilar. Για το ατύχημα ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός από τον Mustafa Latif Topbas.
»Μετά το ατύχημα, ο γιος του Πρωθυπουργού Μπιλάλ Ερντογάν πήγε στο νοσοκομείο. Το βιβλίο εισερχομένων έγραφε ότι ο Yasin El Kadi και o Usame Kutub τραυματίστηκαν ελαφρά και ο Ιbrahim Yildiz σοαβαρά, αλλά τα στοιχεία αυτά τελικά άλλαξαν και  γράφτηκε ότι τραυματίστηκε  μόνο ο Ibrahim Yildiz και ότι αυτός ήταν ο μόνος επιβάτης του αυτοκινήτου.
»΄Οσα αναφέρονται παραπάνω είναι κατά πληροφορίες.  Οι πληροφορίες αυτές όμως είναι σοβαρές και πρέπει να ελεγχθεί η ακρίβειά τους, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και να μην υπάρχει έδαφος για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:
1) Οι κάμερες της τροχαίας έχουν καταγράψει το τροχαίο ατύχημα; Οι καταγραφές μήπως κατεστράφησαν; Εάν ναι, με ποιο αιτιολογικό έγινε αυτό; Είναι δυνατόν να μην έχουν καταγράψει οι κάμερες ένα ατύχημα που έγινε σε μία κεντρική συνοικία όπως είναι το Bakirkoy;
2) Στις 15 Φεβρουαρίου 2013, ή πιο πριν ή πιο μετά, ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας Yasin El Kadi συναντήθηκε με τον διοικητή της ΜΙΤ στο γραφείο του ή σε άλλο χώρο; Με ποια ιδιότητα ο El Kadi συμμετείχε σε αυτή την συνάντηση;
3) Μετά από αυτή την συνάντηση, στις 16 Φεβρουαρίου, ή σε άλλη ημερομηνία, ο Yasin El Kadi, ο συνεταίρος του Usame Kutub και ο Ibrahim Yildiz, της φρουράς του Πρωθυπουργού Ερντογάν, επιβαί νοντας σε κρατικό όχημα, έκαναν ατύχημα στο Μπακίρκιοϊ, ή στην γύρω περιοχή; Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Medipol του Bagcilar; Υπάρχει άτομο με στοιχεία Ibrahim Yildiz που υπηρετεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού;
4) Στις 16 Φεβρουαρίου 2013, κρατικό αυτοκίνητο που ανήκει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού έκανε ατύχημα στο Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινουπόλεως ή εκεί γύρω; Ποιοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο; Το συγκεκριμένο όχημα για ποιον υπηρεσιακό λόγο βρισκόταν στο Μπακίρκιοϊ;
5) Ο Yasin El Kadi και ο Usame Kutub, εισήλθαν στην Τουρκία στις 15-16 Φεβρουαρίου 2013 ή πιο πριν. Πότε αναχώρησαν από την Τουρκία;».
Τα στοιχεία της επερωτήσεως του Τούρκου βουλευτού, η περιγραφή του ατυχήματος με χρήση μάλιστα αυτοκινήτου που ανήκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, η αλλοίωση των στοιχείων των τραυματισθέντων μετά μάλιστα από επίσκεψη στο νοσοκομείο του γιού του Ερντογάν και η  ανεξήγητη  συνάντηση του Σαουδάραβα  με τον διοικητή της ΜΙΤ, μπορεί να  φέρουν αρκετές ομοιότητες με την υπόθεση Σουσουρλούκ, αλλά η σημασία τους πηγαίνει πολύ πιο πέρα. Γιατί αν η πρώτη υπόθεση απέδειξε την στενή συνεργασία της τότε τουρκικής κυβερνήσεως με το οργανωμένο έγκλημα, στην δεύτερη αποκαλύπτεται η στενή συνεργασία του ΑΚΡ και του ίδιου του Ερντογάν με ισλαμιστές επισήμως χαρακτηρισθέντες ως τρομοκράτες και με ισλαμικά κεφάλαια με τα οποία χρηματοδοτήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και  η ισλαμική τρομοκρατία.
Είναι χαρακτηριστική, για παράδειγμα, η «εγγύηση» του Ερντογάν στις 11 Ιουλίου 2006, για την αθωότητα του Ελ Καντίρ, με αποτέλεσμα αυτός να αθωωθεί από τουρκικό δικαστήριο, παρά το πλήθος των δημοσιευμάτων ότι επιχειρήσεις του Ελ Καντίρ είχαν χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν, σε μία περίοδο μάλιστα που διεθνείς αρχές ασφαλείας τον είχαν κατονομάσει επισήμως ως χρηματοδότη της Αλ Κάιντα. Τούτο δε ενώ από το 1998, σε απόρρητη αναφορά του FBI, o El Kadir κατονομάζεται ως χρηματοδότης της Χαμάς και στέλεχος οργανωμένου συστήματος ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε παγκόσμια κλίμακα.
 Ένας από τους διακεκριμένους συμβούλους του Ερντογάν, ο Κουνέιντ Ζαπσού, που σύμφωνα με την Χουρριέτ ήταν το δεξί χέρι του Τούρκου πρωθυπουργού στην διαχείριση  «πράσινου χρήματος» των       ισλαμιστών, διατηρούσε προσωπική επαφή με τον Ελ Καντίρ μέσω ισλαμικού φιλανθρωπικού ιδρύματος, το οποίο ερευνάται από τις αμερικανικές αρχές με την κατηγορία ότι ξέπλενε χρήμα για λογαριασμό του  Σαουδάραβα επιχειρηματία. Η Wall Street Journal, μάλιστα, έφερε προ  καιρού στην δημοσιότητα εμπιστευτική έκθεση της τουρκικής αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία, ο Ζαπσού και η μητέρα του έδωσαν 300.000 δολάρια στην ΜΚΟ Muwafaq, η  οποία θεωρείται επισήμως ως οργάνωση-βιτρίνα της Αλ Κάιντα. Ο Ελ Καντίρ ήταν ένας από τους έξι διευθυντές της ισλαμικής ΜΚΟ Muwafaq Humanitarian Organization, η οποία είναι καταγεγραμμένη στην μαύρη λίστα του ΟΗΕ ως οργάνωση -σύνδεσμος με την Αλ Κάιντα.  Ο Ζαπσού διατηρούσε επίσης σχέσεις με τις τράπεζες Dallah Al Baraka και Dar Al Mal al Islam που ιδρύθηκαν με σαουδαραβικά κεφάλαια και αντιμετωπίζουν πολυάριθμες αγωγές αποζημιώσεων από συγγενείς των θυμάτων της 11/9.
Τα στοιχεία για την εμπλοκή του  Ελ Καντίρ στην ισλαμική τρομοκρατία  είναι τόσο πολλά που θα χρειαζόταν πολύς   χώρος για την πλήρη αναφορά τους. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι υπάρχει απαγόρευση για είσοδό του στην Τουρκία, όχι μόνο την επισκέπτεται συχνά και δη με πρωθυπουργική διευκόλυνση  (βλ. επερώτηση), αλλά συναντάται τακτικά με τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.
Συγκεκριμένως,  αναφέρονται πέντε συναντήσεις μαζί του μέσα στο 2012: Στις 14.4.2012 (συνεδριακό κέντρο Χαλίτς), στις 14.6.2012 (στην περιφερειακή διεύθυνση της ΜΙΤ στην Πόλη),  στις 25.6.2012 (σε κυβερνητικό κτήριο για   υψηλούς επισκέπτες στον   Μαρμαρά) και τρεις ακόμη συναντήσεις, δύο στην Άγκυρα (29.9.2012 και 13.12.2012) και μία ακόμη στην Κωνσταντινούπολη, στις 15 Φεβρουαρίου 2013,  που κατέληξε στο ατύχημα που αναφέρει η επερώτηση.
Η συχνότητα των επαφών του με τον διοικητή της ΜΙΤ και άλλες πληροφορίες, επιτρέπουν την εκτίμηση ότι, στη φάση αυτή, ο Ελ Καντίρ χρησιμοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση (μέσω της ΜΙΤ) στην χρηματοδότηση και υποστήριξη των ανταρτών στην Συρία, γεγονός που δικαιολογεί την παράξενη ανοχή των Αμερικανών για τις κινήσεις του, οι οποίες θεωρούνται  απίθανο να έχουν διαφύγει της προσοχής των αμερικανικών υπηρεσιών. Οι λόγοι για τους οποίους όλα αυτά ήλθαν τώρα στην επιφάνεια είναι αρκετά σύνθετοι και θα επανέλθουμε.
Το γεγονός πάντως της άμεσης επαφής των Τούρκων με ηγετικά στελέχη και χρηματοδότες της διεθνούς τρομοκρατίας παραμένει και ελπίζεται ότι θα έχει καταγραφεί από την δική μας ΕΥΠ, η οποία πιέζεται συνεχώς από την τουρκική πλευρά για συνεργασία στην αντιμετώπιση της …. τρομοκρατίας.

2 σχόλια:

  1. Είπαμε το σκηνικό έχει παρει κυριολεκτικά φωτιά και όχι μόνο στην Τουρκία.

    Το PYD-παρακλάδι του ΠΚΚ- στην Συρία κατηγορείται για μυστικές επαφές με το καθεστώς Ασαντ.Το Κουρδικό κόμμα KDPS της Συρίας ζητεί αναταλλάγματα για να συνεργαστεί με τον Ελεύθερο στρατό της Συρίας. Το καθεστώς Μπαρζανί αρνείται να ανοίξει τα σύνορα με το Δυτικό Κουρδιστάν καθώς θεωρεί ότι το PYD
    φαλκιδεύει την ενότητα των Κούρδων της Συρίας.Αλλα Κουρδικά Κόμματα ζητούν την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ και τάσσονται κατά των ακραίων ισλαμιστικών ομάδων που δραστηριοποιούνται εντός της Συριακής Αντιποολίτευσης.Στο Ιράν συνεχίζεται η δράση των Ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας κατα Κούρδων χωρικών.44 άτομα έχουν δολοφονηθεί απο το 2012 στις παραμεθόριρες περιοχές του Ανατολικού Κουρδιστάν.

    Το τρίγωνο Κατάρ- Τουρκίας-Μουσουλμανικής Αδελφότητας καθως και το δίκτυο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Κωνσταντινούπολη και γνωστά είναι και έχουν καταγραφεί.Σημαντική και η κατάθεση της άποψης του Κου Ηλιάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σεισμοί πάντως, εκτός από καταστροφικοί και επαναλαμβανόμενοι, μπορεί να είναι και αποκαλυπτικοί.
    Αλλωστε, δεν ισχύει το όποιοι ανακατεύονται με τα πίτουρα, συνήθως τους τρώνε οι κότες;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.