12/7/13

Oι Κούρδοι θάβουν τους νεκρούς ήρωές τους και ορκίζονται στη νίκη και την απελευθέρωση!!!

Χθες, 11 Ιουλίου 2013, στο οροπέδιο Φαρασίν, που βρίσκεται στο σημείο συνάντησης των ορίων των νομών Βαν-Χακκιάρι-Σίρνακ, έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα τελετή.
Οι συγγενείς, οι σύντροφοι του νεκρού αντάρτη με το κωδικό όνομα Mehmet Goyi (Mehmet Kaplan), μαζί με εκατοντάδες υποστηρικτές του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, έθαψαν τη σωρό του αντάρτη πάνω στο οροπέδιο Φαρασίν, εκεί που πολέμησε και πέθανε για την ελευθερία, για να είναι για πάντα εκεί κοντά στις βουνοκορφές, μαζί και κοντά με τους αετούς, που τόσο αγαπούσε!
Ο Μεχμέτ Γκόγι έχασε τη ζωή του πέρυσι σε μάχη με τον τουρκικό στρατό, στο όρος Κάτω και η σωρός του κατέστη δυνατόν μόλις χθες να θαφτεί με ειδική τελετή.
Στην τελετή εκτός από τους συγγενείς και τους συντρόφους του Γκόγι έδωσαν το παρών ο βουλευτής του BDP του νομού Βαν, Ναζμί Γκιούρ, ο δήμαρχος του Βαν, Μπεκίρ Καγιά και ο εκ των διοικητών των ανταρτών του ΡΚΚ της Περιφέρειας Βαν, Σίμκο Ντερίκ, ο οποίος συνοδευόταν από ένοπλους αντάρτες.
Στην τελετή ήταν παρόντες επίσης ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του BDP,  Musa İtah, η αντιπρόεδρος Figen Yaşar,ο δήμαρχος της πόλης Μπεϋτούσεμπαπ, Yusuf Temel, ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Μπεϋτούσεμπαπ του BDP, Abdulkerim Ataman και άλλοι πολιτικοί αξιωματούχοι.
Ο εκ των στρατιωτικών διοικητών της Περιφέρειας Βαν, Simko Derik, στο επικήδειο λόγο του είπε:
"Σκύβουμε και αποτίουμε φόρο τιμής στον νεκρό ήρωά μας. Εμείς δίνουμε το λόγο μας ότι θα βαδίσουμε στο δρόμο που άνοιξαν οι ήρωές μας, δίνοντας μέχρι και την τελευταία σταγόνα του αίματός μας."
Ο Σίμκο, αφού δήλωσε ότι οι αντάρτες εμπιστεύονται τον Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και ότι υποστηρίζουν τη διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού που άρχισε ο ηγέτης τους, συνέχισε ως εξής:
 "Με βάση αυτό κάναμε το πρώτο βήμα. Εδώ, ο λαός και οι αντάρτες ενωμένοι χαιρετούμε και κηδεύουμε τους ήρωές μας. Σκύβουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωές μας, στους οποίους ο σεβασμός μας είναι ατελείωτος. Θάβουμε εδώ στο οροπέδιο Φαρασίν τον ήρωα σύντροφό μας Μεχμέτ Γκόγι, γιατί ο ίδιος μας το άφησε ως διαθήκη. Η περιοχή από τούδε και στο εξής παίρνει το όνομα "Ηρώον του συντρόφου Μεχμέτ. Έτσι θα την αποκαλεί πλέον ο κουρδικός λαός".


1 σχόλιο:

  1. Η μεγαλύτερη ζημιά που υπέστη ο Ελληνισμός από την ηττοπαθή διακυβέρνηση Σημίτη ήταν η παράδοση του αρχηγού του PKK Abo. Η Τουρκία με τον Οτσαλάν στην ηγεσία των Κούρδων και με ελάχιστη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια σε οπλισμό θα ήταν σήμερα ένα διαλυμένο και μικρό κράτος στα δυτικά της Μικράς Ασίας. Δυστυχώς ο Ελληνισμός στερείται ηγετών με όραμα και θάρρος να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και έχουν καταντήσει την Ελλάδα μια μικρή Ελλαδίτσα καταχρεωμένη και χωρίς υπόληψη από όλους και ιδιαίτερα τους γείτονες της που καραδοκούν να αρπάξουν και άλλα Ελληνικά εδάφη, στη Θράκη, στη Ρόδο και αλλού, όπως έκαμαν στη Κύπρο.
    Οδυσσέας Αγγελίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.