6/8/13

Στουρνάρας: Καλυμμένη η χρηματοδότηση της Ελλάδας έως τον Αύγουστο του '14

 
Κύρια προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος και η επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Μπλούμπεργκ.

Η επίτευξη των στόχων αυτών θα είναι «καταλύτης» για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας, είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει Σχέδιο Β, όλα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup».
Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε επίσης ότι «η Ελλάδα είναι πλήρως καλυμμένη έως τον Αύγουστο του 2014» και απέκλεισε το ενδεχόμενο να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό με επιπλέον περικοπές στον προϋπολογισμό, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση επικεντρώνει την προσοχή της στη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

«Η επιπλέον λιτότητα δεν είναι λύση στο πρόβλημα. Τώρα εκείνο που μας απασχολεί είναι πώς να συνδυάσουμε την περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή με μια επιστροφή στην ανάπτυξη», πρόσθεσε. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τον αναθεωρημένο στόχο να συγκεντρώσει 1,6 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστήριξε σε πρόσφατη έκθεσή του ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα και ελάφρυνση χρέους για να πετύχει τους στόχους του προγράμματος. Σύμφωνα με το Γιάννη Στουρνάρα, κύρια προτεραιότητα της Αθήνας είναι η εφαρμογή των όρων που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.