10/8/13

Παπανδρέου, Σημίτης στην «3η Σεπτέμβρη»

Αποδέχθηκαν πρόσκληση του κ. Βενιζέλου να είναι ομιλητές στην εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.
Του Βασίλη Νέδου
Μήνυμα ενότητας και ενεργοποίησης της παράταξης φιλοδοξούν να αποστείλουν από τη Χαρ. Τρικούπη, με αφορμή τον φετινό εορτασμό της 3ης Σεπτεμβρίου, για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Κεντρικό γεγονός της εκδήλωσης θα είναι οι ομιλίες όλων των διατελεσάντων προέδρων του κόμματος. Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλίες -κατά σειράτων κ. Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου. Στη Χαρ. Τρικούπη επιθυμούν η κοινή αυτή εμφάνιση να λειτουργήσει ως ένδειξη ότι στην παρούσα δύσκολη συγκυρία και παρά τα προβλήματα των προηγούμενων μηνών, το «όλον ΠΑΣΟΚ» εξακολουθεί να εντοπίζει τρόπους να ξεπερνά τα προβλήματά του.
Οι παρουσίες των κ. Παπανδρέου - Σημίτη στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου είναι αποτέλεσμα έντονης και προσωπικής προσπάθειας εκ μέρους του κ. Βενιζέλου. Η παρουσία του κ. Σημίτη οριστικοποιήθηκε σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ. Βενιζέλο, η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι μία από τις πολλές που έχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δύο άνδρες. Οι σχέσεις των κ. Βενιζέλου και Σημίτη διανύουν περίοδο ομαλότητας και συνεννόησης. Εξίσου σημαντική για το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι η ανακωχή με τον κ. Παπανδρέου, μετά μια μακρά περίοδο σύγκρουσης με αφορμή τα οικονομικά του κόμματος. Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη επισημαίνουν ότι η αντιπαράθεση με τον κ. Παπανδρέου αποτέλεσε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μια ανοιχτή πληγή, η οποία πρέπει πλέον να κλείσει. Στα επόμενα βήματα του κ. Βενιζέλου θα πρέπει να αναμένεται και ένα ευρύτερο κάλεσμα προς το κοινό της Κεντροαριστεράς, μέσω της προσέγγισης κινήσεων, αλλά και προσώπων τα οποία εξακολουθούν να χαίρουν πολιτικής εκτίμησης.

Με το ενδοκομματικό μέτωπο κλειστό, ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου. Στο επιτελείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης θεωρούν ότι από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τη στάση που θα τηρήσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, θα κριθούν πολλά για την πορεία της χώρας εν γένει, αλλά και, ειδικότερα, τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βενιζέλος παρακολουθεί πολύ στενά τη διαδικασία της κινητικότητας, την επιτυχία της οποίας θεωρεί προϋπόθεση για τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας.

Με αφορμή την κινητικότητα και διάφορες άλλες κυβερνητικές εκκρεμότητες, ο κ. Βενιζέλος έχει έρθει τις τελευταίες ημέρες σε επαφή με σειρά κυβερνητικών στελεχών, πέρα από εκείνα τα οποία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και συσκέπτονται σχεδόν κάθε εβδομάδα στο γραφείο του αντιπροέδρου στο υπουργείο Εξωτερικών. Το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον κ. Ι. Στουρνάρα, με αντικείμενο το σύνολο των θεμάτων που χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Μια ειδική, για τα θέματα του ΕΣΠΑ (20142020), συνάντηση είχε ο κ. Βενιζέλος με τον υπουργό Ανάπτυξης. Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και για την πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ. Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε χθες και με τον κ. Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος παρουσίασε, μεταξύ άλλων, την πορεία της κινητικότητας στον χώρο της Υγείας, καθώς, επίσης, τη διαδικασία συγχώνευσης ή και κατάργησης νοσοκομειακών μονάδων. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος μαζί με τον κ. Ν. Δένδια συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Ένα καλό μπουρλότο έτσι όπως θα είναι όλοι μαζεμένοι οι κατά συρροήν δολοφόνοι για να τελειώνουμε μια και καλή με την καμόρα τους. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΖΑ για τις πολιτικες κατσαριδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.