8/8/13

Λιλλήκας: Προκλητική η στάση Κυβέρνησης στο θέμα των Κοκκίνων

Λιλλήκας: Προκλητική η στάση Κυβέρνησης στο θέμα των ΚοκκίνωνΘα πρέπει η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη μοιρολατρική και υποχωρητική συμπεριφορά, η οποία εξωθεί την Τουρκία σε πιο ακραίες απαιτήσεις, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, χαρακτηρίζοντας προκλητική την υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης στο θέμα της μετάβασης Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα.

Ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε στην "προκλητικότατη στάση του ψευδοκράτους και των κατοχικών αρχών, αλλά και την υποχωρητικότητα που επιδεικνύει και η κυπριακή Κυβέρνηση στο ζήτημα της διάβασης Τουρκοκυπρίων - δεν αμφιβάλλω θα υπάρχουν και έποικοι - στα Κόκκινα για τον εορτασμό της σφαγής των Ελλήνων το 1964" και διερωτήθηκε "πώς θα αντιδρούσε η τουρκική πλευρά αν Ελληνοκύπριοι διεκδικούσαν να μεταβούν στην Κερύνεια για να οργανώσουν αντικατοχική εκδήλωση".

"Θα πρέπει επιτέλους η κυπριακή Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτή τη μοιρολατρική και υποχωρητική συμπεριφορά, η οποία αποτελεί για την Τουρκία ένα μήνυμα υποχωρητικότητας και την εξωθεί σε πιο ακραίες απαιτήσεις.

Δεν μπορεί να προετοιμάζονται διακοινοτικές συνομιλίες, να προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν για την καλή θέληση της τουρκικής πλευράς, για την ετοιμότητα της Τουρκίας τάχατες να επιστρέψει την Αμμόχωστο, και ταυτόχρονα να οργανώνονται εορτασμοί για τους βομβαρδισμούς με ναπάλμ Ελληνοκυπρίων πολιτών", δήλωσε ο κ. Λιλλήκας.

ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.