12/8/13

Τουρκία: Διαψεύδονται οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν

Δεν εισήχθη σε νοσοκομείο ο τούρκος πρωθυπουργός, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του
Το γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εισήχθη σε νοσοκομείο λόγω στομαχικών διαταραχών την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας λόγο περί «ανυπόστατων ισχυρισμών».
Οι φήμες σχετικά με την υγεία του Ερντογάν κυκλοφορούν συχνά στην Τουρκία, αφότου είχε χειρουργηθεί το 2011 για να αφαιρεθούν πολύποδες από το έντερό του.

Οι πολύποδες μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις, πάντως μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μέσα ενημέρωσης της χώρας είχαν μεταδώσει δηλώσεις του χειρουργού ο οποίος είχε πει ότι ήταν καλοήθεις.

Τη Δευτέρα, δημοσιεύματα τόσο στην εφημερίδα Yurt όσο και σε άλλες εφημερίδες, ανέφεραν ότι ο Ερντογάν νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο επί πέντε ημέρες με στομαχικές διαταραχές. Τα δημοσιεύματα δεν επικαλέστηκαν κάποια πηγή.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Ερντογάν έκανε λόγο για «ανυπόστατες καταγγελίες» και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2003, επανήλθε στο κανονικό του πρόγραμμα έπειτα από πολυήμερες διακοπές μετά το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ο Ερντογάν, ο οποίος συνηθίζει να δίνει καθημερινά συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς απευθείας και να περιοδεύει σε όλη τη χώρα, δεν έκανε καμιά δημόσια εμφάνιση αυτή την εορταστική περίοδο.

Η εξουσία στην Τουρκία έχει επικεντρωθεί στο πρόσωπο του Ερντογάν, ο οποίος δεν καταβάλει προσπάθεια να κρύψει ότι θέλει να γίνει πρόεδρος, και έχουν εμφανιστεί ρήγματα στο κυβερνών AKP όταν αυτός απουσιάζει από το προσκήνιο.

Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου είχαν ακυρωθεί κατά την διάρκεια της περιόδου της ανάρρωσης του Ερντογάν όταν είχε χειρουργηθεί, τροφοδοτώντας έντονη σεναριολογία σχετικά με το τι θα συνέβαινε εάν ο άνθρωπος ο οποίος κυριάρχησε στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας την τελευταία δεκαετία αποσυρόταν από την δημόσια ζωή.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.