6/8/13

Σε Ενεργειακό Κόμβο Μετατρέπεται η Κρήτη

του Μ. Κοκολάκη
«Η Κρήτη σύντομα θα είναι ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος στην περιοχή της Μεσογείου», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ευρισκόμενος στα Χανιά για θέματα της αρμοδιότητος του.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος με την πορεία των ερευνών υδρογονανθράκων που γίνονται στα νότια του νησιού, ενώ εκτίμησε ότι μέσα στο επόμενο 5μηνο θα υπάρξουν αναλυτικά αποτελέσματα.

«Εκτιμώ ότι σε περίπου 4 5 μήνες στα νότια της Κρήτης θα υπάρχει μία πλήρης εικόνα από την εταιρεία που πραγματοποιεί τις έρευνες για το τι ακριβώς κρύβουν τα έγκατα της θάλασσας», είπε χαρακτηριστικά σ κ. Μανιάτης, o οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στη χώρα, τα οφέλη που θα προκύψουν για την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας διεθνώς.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε σε ακόμα ένα σημαντικό έργο κοινού ενδιαφέροντος όπως το χαρακτήρισε την καλωδιακή ηλεκτρική σύνδεση Ισραήλ Κύπρου Κρήτης (από την Κρήτη στην ηπειρωτική Ελλάδα) και για το οποίο, όπως είπε, θα υπογραφεί κοινή δήλωση μεταξύ υπουργών Ελλάδας, Κόπρου και Ισραήλ.

«Η Κρήτη στην επόμενη δεκαετία θα είναι ένας γεωστρατηγικός ενεργειακός κόμβος, με σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία του νησιού μας και τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, που μαζί με τους αντιπεριφερειαρχες Απόστολο Βουλγαράκη, Νίκο Καλογερή και άλλους τοπικούς φορείς είχαν συνάντηση στην ΠΕ Χανίων με τον κ. Μανιάτη.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης είπε ότι στη συνάντηση με τον υπουργό υπήρξε θετικό κλίμα στην προώθηση των θεμάτων της Κρήτης που άπτονται στο ΥΠΕΚΑ. Επίσης ο υπουργός επισκέφθηκε τον Δήμο Χανίων, όπου είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Μανόλη Σκουλάκη και άλλους φορείς.

Μάλιστα, ο υπουργός ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των χωροταξικών σχεδίων, τη βιοκλιματική αναβάθμιση του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας αλλά και την παραχώρηση χώρων για την ίδρυση καταδυτικού πάρκου στην περιοχή Καλαθάς Χανίων.

(από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", 05/08/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.