8/8/13

Ομπάμα: «Δεν μπορούμε να βλέπουμε ως λύση στην Ελλάδα την λιτότητα», δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον Σαμαρά

Σαμαράς: Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων
Περί τις 23:00 ώρα Ελλάδας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο. Ο Αντώνης Σαμαράς εισήλθε στον Λευκό Οίκο λίγο πριν από τις 21.55 ώρα Ελλάδας.
Στις δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων δήλωσε ότι η παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού αποδεικνύει τις στενές σχέσεις των δύο λαών που ξεπερνούν τις κυβερνήσεις. Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε σημαντικές τις ενέργειες που γίνονται στην Ελλάδα γεγονός το οποίο θα αποδεσμεύσει τον ελληνικό λαό και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα συνεχισθούν οι δομικές αλλαγές. «Στις προσκλήσεις που σημειώνονται δεν μπορούμε να βλέπουμε την λιτότητα ως λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος. Συμπλήρωσε επίσης ότι είναι σημαντική η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την δική του πλευρά σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι δύο λαοί και οι δύο χώρες είναι κάτι περισσότερο από σύμμαχοι. Υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες, την ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανεξαρτησία.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία κατά τη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο αποτελείτο από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς. Συμμετείχαν επίσης ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

1 σχόλιο:

  1. Επειδή πολλές τυμπανοκρουσίες έχουν γίνει γι αυτή τη συνάντηση, εγώ ακόμα δεν κατάλαβα με ποιο τρόπο και τι θα ωφεληθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες.
    Όσο για τη δήλωση του Ομπάμα "«Δεν μπορούμε να βλέπουμε ως λύση στην Ελλάδα την λιτότητα», αναρωτιέμαι 4 χρόνια τώρα που βρισκόταν;
    Και σε ποιους απευθύνεται αυτή η δήλωση;
    Στην Τρόϊκα;
    Στην Γερμανία;
    Στο διευθυντήριο της ευρωπαϊκής Ένωσης;
    Στην Ελληνική κυβέρνηση;
    Μια παρέα είναι όλοι αυτοί και μόνο για τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων δεν ενδιαφέρονται.
    Τα μέτρα λιτότητας θα συνεχιστούν.
    Οι απολύσεις θα συνεχιστούν.
    Οι υπηρεσίες παροχής δημόσιας υγείας θα μειωθούν.
    Το κοινωνικό κράτος θα καταργηθεί.
    Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα συνεχιστεί.
    Επομένως τι νόημα και ποια βαρύτητα έχει αυτή η δήλωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.