7/8/13

Νεο-ραγιαδισμός και Κατασκοπεία

Του Κώστα Πικραμένου (http://ekdotika.blogspot.com)
Η χρεοκοπημένη Ελλάς έχει εισέλθει για τα καλά στη νεο-οθωμανική σφαίρα επιρροής με τελευταία περιστατικά υποτέλειας και νεο-ραγιαδισμού το επεισόδιο με το βιβλίο του Καραγιλάν στο Πολεμικό Μουσείο (2012), τη μυστική συμφωνια ΕΛ.ΑΣ – ΜΙΤ (2/2013) για έκδοση όλων των Τούρκων-Κούρδων αντιφρονούντων που βρίσκονται στην Ελλάδα και την παράνομη - και χύμα - απαγωγή Γιαιλα (5/2013) στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως απεκάλυψε Τουρκικό think tank (και δημοσιεύσαμε πρώτοι στην Ελλάδα) υπάρχει δέσμευση της Κυβέρνησης Ερντογάν για μαζικές επενδύσεις-εξαγορές από Τουρκικά Κεφάλαια. Επιβεβαίωση της αποκάλυψης αποτελεί το πρόσφατο «non paper» του Τούρκου ΥΠΟΙΚ Simsek προς τα Εμπορικά Επιμελητηρία της Τουρκίας ότι η ώρα για την οικονομική επανακατάληψη του Yunanistan έφτασε καθώς όλα εκεί πωλούνται bir para.

Και οι Τούρκοι το hava τους...
Η υπόθεση κατασκοπείας (με το συνταξιούχο Γερμανό πολίτη) στη Χίο καθώς και η προηγούμενη υπόθεση κατασκοπείας (στη Σαμοθράκη το 2009) όπου συνελήφθη  ο Έλληνας πολίτης Μεχμέτ Μποσταντζή, φωτογράφος από την Αλεξ/πολη, καταδεικνύουν ότι οι Τούρκοι έχουν στήσει εδώ και αρκετά χρόνια ένα πολυ-επίπεδο δίκτυο συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών στον άξονα Εβρος – Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα. Η «ταρίφα» και στις δύο περιπτώσεις κατασκοπείας ήταν 500 ευρώ ανά συλλογή φωτογραφιών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι Τούρκοι ενδιαφέρονται για την επικαιροποιηση πληροφοριών «υποδομών και πολιτικών εγκαταστάσεων» όπως ηλεκτρο-γεννήτριες ΔΕΗ, εγκαταστάσεις καυσίμων, κεραιών τηλε-επικοινωνιων, πολιτικά αεροδρόμια κλπ. Και ενώ οι Τούρκοι πρόσφατα έθεσαν σε τροχιά στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο μεγάλης ευκρίνιας που «σκανάρει» Ελλάδα και Κύπρο 4 φορές/ημέρα, οι φωτογραφίες επί τους εδάφους συμπληρώνουν το «εικονικό παζλ» των Ελληνικών νησιών-εγκαταστάσεων.
Η συλλογή των εν λόγω «πολιτικών πληροφοριών» κρίνεται αναγκαία ΜΟΝΟ όταν δρομολογείται αποβατική ενέργεια ευρείας κλίμακας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ετήσια βάση (Μαιος – Ιουνιος) πραγματοποιείται η διακλαδική αποβατική άσκηση EFES (Έφεσος) στα Τουρκικά παράλια (ΝΑ της Χίου και ΒΑ της Σάμου) η οποία προβλέπει αερο-ναυτικό αποκλεισμό της νήσου – στόχου πριν την απόβαση.
Ουσιαστικά οι Τούρκοι στοχεύουν στη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη ο οποίος θα διανεμηθεί στη Ταξιαρχία Πεζοναυτών (με έδρα τη Φώκαια) αλλά και στις αερο-μεταφερομενες Δυνάμεις Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών όταν ληφθή η απόφαση περί απόβασης. Στόχος είναι η ελαχιστοποιηση του χρόνου βομβαρδισμού και κατάληψης στρατηγικών υποδομών με τις λιγότερες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό των ΤΕΔ.

Ξέφραγκο αμπέλι...
Είναι τουλάχιστον τραγικό να πληροφορούμαστε ότι ο Γερμανός συνταξιούχος (72 ετών) όργωνε στην κυριολεξία την Χίο επί 3 χρόνια και ουδείς (κλιμάκιο ΕΥΠ/Χιου και 2ο Γρ/ΑΣΔΕΝ) δεν είχε πάρει...haber!
Αν νομίζουν οι «υπεύθυνοι» της αντικατασκοπείας ότι κινδυνεύουν μόνο από τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται το καλοκαίρι τα Ελληνικά νησιά, κοιμούνται ύπνο βαθύ. Ο Γερμανός Χανς (στη Χίο) εκτελούσε και χρέη ειδικού απεσταλμένου με τελευταίο «ρεπορτάζ» τη σύλληψη των μελών του DHKP/C σε φουσκωτό σκάφος στα ανοιχτά των Οινουσσών. Πήρε από μόνος του την πρωτοβουλία ή είχε σαφείς εντολές να ενημερώνει για ό,τιδηποτε συμβαίνει στο νησί;
Ο Ποινικός Κώδικας
Η δίωξη στην περιπτώση Μεχμέτ Μποσταντζη έγινε με βαση το αρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα σχετικά με παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και με τα Άρθρο 148, 149 για Κατασκοπεία. Καταδικάστηκε ΜΟΝΟ σε 4 χρόνια φυλάκιση και εξέτησε ΜΟΝΟ 2 χρόνια λόγω της διάταξης για εκτέλεση κοινωνικού έργου!
Στην περίπτωση του Γερμανού Χανς (στη Χίο) μπορεί να γίνει με βάση τα άρθρα 144,146,148. Ο Χανς θεωρούμε ότι μπορεί να διωχτεί και με τις παρ.1 και 2 του αρθρου 144 καθώς η Τουρκία επίσημα έχει κηρύξει CASUS BELLI εναντίον της Ελλάδος. Ο καημένος ο Χανς θα τελειώσει τη ζωή του στη φυλακη για μερικές χιλιάδες τουρκο-ευρώ...Παραθετουμε τα εν λόγω άρθρα του Ποινικού Κώδικα προς γνώση μελλοντικών κατασκόπων:

Αρθρο: 144

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ
     1.    Όποιος σχετικά με πόλεμο που ξέσπασε ή που επίκειται κατά της ελληνικής πολιτείας ενεργεί παράνομα και εν γνώσει, με τρόπο που μπορεί να ενισχύσει τις πολεμικές δυνάμεις του εχθρού ή να βλάψει τις πολεμικές δυνάμεις της ελληνικής πολιτείας ή των συμμάχων της, τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.
 2.    Ο ξένος υπήκοος που παρέχει στον εχθρό τα απαραίτητα για πόλεμο ή δάνειο, δεν τιμωρείται, εκτός αν, κατά το χρόνο της πράξης, κατοικούσε στην Ελλάδα ή σε έδαφος κατεχόμενο από την Ελλάδα, ή αν όσα έδωσε στον εχθρό προέρχονται από αυτά τα εδάφη.

3.    Όποιος σε έδαφος του κράτους που σε καιρό πολέμου βρίσκεται κάτω από εχθρική επιδρομή ή κατάληψη ευνοεί τις πολιτικές βλέψεις του εχθρού πάνω σ'αυτό το έδαφος ή ενεργεί εν γνώση με τρόπο που μπορεί να μειώσει την πίστη των πολιτών προς το ελληνικό κράτος, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη.


Αρθρο: 146
Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας

1.    Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
 2. Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

Αρθρο: 148
Κατασκοπεία
 1.    Όποιος με πρόθεση και παράνομα πετυχαίνει να περιέλθουν στην κατοχή του ή στη γνώση του αντικείμενα ή ειδήσεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 146 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
 2.    Αν όμως ο υπαίτιος ενήργησε με σκοπό να χρησιμοποιήσει τα ανωτέρω αντικείμενα ή ειδήσεις για να τα διαβιβάσει σε άλλον ή να τα ανακοινώσει έτσι ώστε να μπορούν να εκθέσουν σε κίνδυνο το συμφέρον του κράτους και ιδίως την ασφάλειά του ή κάποιου από τους συμμάχους του, τιμωρείται με ποινή κάθειρξης και σε καιρό πολέμου, με ισόβια κάθειρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.