18/8/13

Αεροπορική βάση ζήτησε η Μόσχα στην Κύπρο για τα πολεμικά της αεροσκάφη

Όλα θα κριθούν στην επίσκεψη του Προέδρου στη Μόσχα
Επίσημο αίτημα για χρήση της αεροπορικής βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο υπέβαλε στη Λευκωσία η ρωσική κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο επικαιροποίησης της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η Μόσχα επιθυμεί, πέραν των διευκολύνσεων σε πολεμικά πλοία, να χρησιμοποιεί και την αεροπορική βάση για τα πολεμικά της αεροσκάφη.
Δείτε ακόμη:
Φ. Φωτίου: "Πιθανή η παραχώρηση διευκολύνσεων στη Ρωσία στην αεροπορική βάση"
(23/6/2013)

Πληροφορίες του "Πολίτη" αναφέρουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται επιφυλακτικό έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου και έχει ήδη διαβιβάσει τις θέσεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλα δείχνουν ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος όταν και εφόσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα.


Η Μόσχα θέλει να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου"
Η Μόσχα θέλει να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου"
Επίσημο αίτημα για χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» υπέβαλε στη Λευκωσία η ρωσική κυβέρνηση. Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει ενημερωτικό σημείωμα προς το Υπουργικό Συμβούλιο του υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου για την επίσκεψή του τον περασμένο Μάιο στη Μόσχα.

Στο σημείωμα αναφέρεται ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σόιγκου έθεσε το θέμα των διευκολύνσεων από την Κύπρο και συγκεκριμένα για:

α) τον ελλιμενισμό πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, τη χρήση υποδομών για τη φύλαξη ανταλλακτικών των πλοίων και τη χρησιμοποίηση της Κύπρου για την αντικατάσταση των πληρωμάτων τους,
β) τη χρησιμοποίηση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» από τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται επιφυλακτικό έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου και έχει ήδη διαβιβάσει τις θέσεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλα δείχνουν, προστίθεται, ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος, όταν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα.

iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.