7/8/13

Κακουργηματική δίωξη κατά του υπόπτου που συνελήφθη στη Βαρυπόμπη - Παραπέμφθηκε στον ανακριτή

Είχε προσαχθεί ως ύποπτος εμπρησμού στο Μαρκόπουλο 
- «Πήγα να βρω πέτρες» είπε στους πυροσβέστες 
- Τα νέα στοιχεία της υπόθεσης
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
Ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 60χρονο ο οποίος συνελήφθη, έχοντας στη κατοχή του μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό και αναπτήρες, το βράδυ της Τρίτης στην Εθνική οδό στο ύψος της Βαρυμπόμπης και παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή.
Υποπτος και για άλλες πυρκαγιές στην Αττική

Υποπτος και για άλλες πυρκαγιές στην Αττική, όπως αυτή που σημειώθηκε πριν από έναν περίπου μήνα στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, είναι ο 60χροος που συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής, το βράδυ της Τρίτης. Θεωρείται επίσης ύποπτος για τρεις τουλάχιστον -δύο εφέτος και μία πέρυσι- πυρκαγιές στην Βαρυμπόμπη.

Ο 60χρονος, μάλιστα, διαπιστώνεται τώρα ότι είχε προσαχθεί από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής ως ύποπτος για την φωτιά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού χωρίς να προκύψουν στοιχεία σε βάρος του. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής που έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο εμπρησμού, με αυτόν του 60χροου, γεγονός που διευρύνει τις υποψίες των ερευνητών της υπόθεσης. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν αναλάβει πλέον την υπόθεση, μιλούν για «έναν άνθρωπο που δρούσε με εντυπωσιακή μεθοδικότητα, δεν είχε μαζί του κινητό για να μην αφήνει "ίχνη", το αυτοκίνητό του δεν είχε πινακίδες και έβαζε φωτιά με την χρήση βενζίνης και εύφλεκτων υλικών ώστε γρήγορα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις». Παράλληλα εξετάζεται αν είχε οποιουσδήποτε συνεργούς ή ποιο ήταν το ακριβές κίνητρο των ενεργειών του.

Ο 60χρονος, που παλιότερα είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις λαθροϋλοτομίας, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας προς την πλευρά της Βαρυμπόμπης, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε χόρτα που είχε συσσωρεύσει σε ένα σημείο του δρόμου. Λίγο πριν, ο συλληφθής είχε κόψει την περίφραξη που υπήρχε σε εκείνο το σημείο. Ο 60χρονος επέβαινε σε ΙΧ χωρίς πινακίδες μέσα στο οποίο βρέθηκαν μπιτόνι βενζίνης και πολλοί αναπτήρες.

Στους αστυνομικούς αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και μίλησε για μια «απλή βραδινή βόλτα του». Τους ερευνητές της υπόθεσης εντυπωσίασαν και οι δικαιολογίες που προέβαλε για να εξηγήσει τις ενέργειές του κάτι που το θεωρούν δείγμα ότι «ήταν απολύτως προετοιμασμένος για την αντίδρασή του σε περίπτωση σύλληψής του». Ανάμεσα στα αλλά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στο ΙΧ μου δεν είχα πινακίδες γιατί αυτό ανήκε παλιά σε μια εταιρεία και το πήρα από έναν... παλιατζή. Τα μπιτόνια βενζίνης τα είχα γιατί το ΙΧ μου έχει... μικρή τρύπα στο ρεζερβουάρ και τα καύσιμά του χρειάζονται αναπλήρωση. Εκοψα τη περίφραξη γιατί ήθελα να μαζέψω πέτρες».
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.